NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Συνάντηση του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών με νεοφυείς επιχειρήσεις στην Πάτρα.

Συνάντηση του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών με νεοφυείς επιχειρήσεις στην Πάτρα.

Ο νέος Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Geoffrey R. Pyatt επισκέφτηκε την Πάτρα και συνάντησε τις νεοφυείς επιχειρήσεις της περιοχής.

Στα πλαίσια των δράσεων της IntermediaKT και του POS4work - Coworking Space, την Παρασκευή 21 Ιουλίου, ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών, κ. Geoffrey R. Pyatt, επισκέφτηκε την Πάτρα και συναντήθηκε με τις νεοφυείς επιχειρήσεις της περιοχής. Η συνάντηση έγινε στο POS4work, το συνεργατικό χώρο της Πάτρας και συμμετείχαν 9 εταιρείες και ένας φοιτητικός οργανισμός.

Παράθεση - epixeiro.gr

Το ιδιαίτερο εμπορικό πλεονέκτημα (Unique Selling Proposition) της Ελλάδας διαμορφώνεται εκτός από το χαρακτηριστικό της κλίμα και από την ενέργεια, τα πρακτικά μυαλά και την ανθεκτικότητα των ανθρώπων

Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που προσκλήθηκαν στην στρογγυλή τράπεζα παρουσίασαν την δράση τους στον νέο Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών και στη συνέχεια συζήτησαν μαζί του για τις προκλήσεις που συναντούν και τις δυνατότητες της περιοχής. Δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστούν απόψεις για διάφορες πτυχές της ελληνικής επιχειρηματικότητας και να ανταλλαχθούν ιδέες και συμβουλές μεταξύ των συμμετεχόντων και του Πρέσβη. Τονίστηκε η σημασία της πρόσβασης σε χρηματοδοτήσεις αλλά και η ανάγκη για την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Επίσης, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν πως η παρουσία σημαντικών εταιρειών στην Πάτρα στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα η Atmel, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην περιοχή καθώς έδειξε το δρόμο σε πολλούς νέους επιχειρηματίες. 

Ο κ. Pyatt μίλησε με τον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά απαντώντας στους προβληματισμούς και ζητώντας διευκρινήσεις. Στη συνέχεια παρουσίασε τις διαθέσιμες δράσεις της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών και εξήγησε με ποιους τρόπους μπορούν να στηριχτούν οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις από αυτές.

Ο Βασίλειος Καραβασσίλης, συνιδρυτής της eNVy Softworks δήλωσε πώς: "Είναι ευχάριστο να υπάρχει αναγνώριση του επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας από ανθρώπους που καταλαβαίνουν την σημασία των startups στην ανόρθωση της οικονομίας."

Συνάντηση του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών με νεοφυείς επιχειρήσεις στην Πάτρα.

Οι συμμετέχοντες κατέληξαν να συμφωνούν πως παρ' όλες τις δυσκολίες η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα έχει να προσφέρει πολλά και το ιδιαίτερο εμπορικό πλεονέκτημα (Unique Selling Proposition) της Ελλάδας διαμορφώνεται εκτός από το χαρακτηριστικό της κλίμα και από την ενέργεια, τα πρακτικά μυαλά και την ανθεκτικότητα των ανθρώπων.

Ο Κωστόπουλος Γιάννης, συνιδρυτής και CEO της εταιρείας Sammy δήλωσε στο epixeiro.gr σχετικά με την εκδήλωση πως  "Η δυναμική που αναπτύσσει το τοπικό οικοσύστημα των startups στο χώρο των νέων τεχνολογιών και των καινοτόμων εφαρμογών ενισχύεται καθημερινά με τις πρωτοβουλίες συνεργασίας και τις δράσεις των μελών μας. Η πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού Πρέσβη στην Πάτρα με την πολύτιμη αρωγή του Pos Coworking Space και της IntermediaKT επιβεβαιώνει έμπρακτα την παραπάνω δυναμική και μας δίνει δύναμη για να αναπτύξουμε τα μελλοντικά μας σχέδια."

Συνάντηση του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών με νεοφυείς επιχειρήσεις στην Πάτρα.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Νάσος Κοσκινάς από το POS4work δήλωσε στο epixeiro.gr: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενήσαμε τον Κ. Πρέσβη και τόσο σημαντικές εταιρείες. Μέσα σε λίγο χρόνο λειτουργίας έχουμε καταφέρει να αναγνωρίζονται οι προσπάθειες μας για την στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και προσπαθούμε να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο το τοπικό οικοσύστημα".

Αντίστοιχα, ο Παναγιώτης Αντωνόπουλος, συνιδρυτής και ICT consultant της IntermediaKT δήλωσε πως "Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να έχουμε μαζί μας την αφρόκρεμα της νεοφυούς επιχειρηματικότητας της πόλης μας και που δίνεται η ευκαιρία για δημιουργία νέων συνεργασιών και ανοίγματος σε νέες αγορές".

Συνάντηση του Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών με νεοφυείς επιχειρήσεις στην Πάτρα.

Ο κ. Geoffrey R. Pyatt έλαβε για δώρο μια αναμνηστική κάρτα εισόδου από το POS4work και αποχωρώντας άφησε σε έναν από τους τοίχους του χώρου την αφιέρωση "Good luck to the teams in #Patras who are building the future of Greece!"

Οι εταιρείες που συμμετείχαν στη στρογγυλή τράπεζα ήταν οι Prosvasis.co, Meazon, Tobea, Spothub, Sammy, Phee, eNVy Softworks, InSybio, Systserv και ο φοιτητικός οργανισμός Mindspace Patras. Η IntermediaKT είναι Mη Κυβερνητικός/Μη Kερδοσκοπικός Oργανισμός που λειτουργεί ως μεσάζων για την επαγγελματική εκπαίδευση, την κατάρτιση και την καινοτομία και έχει το στόχο την υποστήριξη, την ευαισθητοποίηση και την ενδυνάμωση των δράσεων των εξελισσόμενων επιχειρήσεων και της επιχειρηματικότητας και το POS4work - Coworking Space είναι ο πρώτος συνεργατικός χώρος στην Πάτρα που προσφέρει μέσα από τις δράσεις του υποστήριξη στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων στην Πάτρα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr