NEWSFLASH...
Coaching & Training | Business Coaching
ανάγνωση

Πως το mindset coaching μπορεί να σώσει την επιχείρησή σου

Πως το mindset coaching μπορεί να σώσει την επιχείρησή σου

Η Βαλεντίνα Κόρδη εξηγεί τι είναι το mindset coaching και γιατί είναι ένα σημαντικό εργαλείο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα εν καιρώ κρίσης.

Για όσους δεν την γνωρίζουν, η Βαλεντίνα Κόρδη είναι High Performance & Mindset Coach για επιχειρηματίες, στελέχη και ομάδες εργασίας. Εξειδικεύτηκε στο Strategic Intervention Coaching στη σχολή Robbins-Madanes Training του Antony Robbins. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Newport University της Καλιφόρνιας και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στο Human Resource Management από το City Unity College. Έχει πάνω από 15 έτη εργασιακή εμπειρία ως Στέλεχος Διοίκησης Επιχειρήσεων, σε πολυεθνικές εταιρείες ενώ τα τελευταία 7 χρόνια έχει την δική της εταιρεία Coaching.

Τι είναι το mindset coaching και σε ποιους απευθύνεται;

Το mindset coaching είναι ο τομέας εκείνος του coaching που ως βασικό μέσο για την επίτευξη των στόχων που θέλουν να πετύχουν οι πελάτες έχει την αλλαγή εκείνου του τρόπου σκέψης τους, της νοοτροπίας τους, η οποία τους δημιουργεί περισσότερα εμπόδια και δυσκολίες στο δρόμο προς την επιτυχία, παρά τους διευκολύνει να φτάσουν σε αυτή. Τους ανοίγει επιπλέον τα «νοητικά» τους μονοπάτια, ώστε να διευρύνουν το οπτικό τους πεδίο, να αρχίσουν να βλέπουν εναλλακτικές, εκεί που πριν έβλεπαν μόνο αδιέξοδο και τους φτάνει στη συνειδητοποίηση ότι οποιονδήποτε επιχειρηματικό στόχο και αν θέλουν να πετύχουν, οποιαδήποτε αλλαγή και αν θέλουν να κάνουν στην επιχείρησή τους και στα αποτελέσματα που παίρνουν μέχρι στιγμής, αυτή ξεκινάει από τον τρόπο που οι ίδιοι σκέφτονται και ως συνέπεια αυτού προβαίνουν στις αντίστοιχες επιλογές και ενέργειες.

Γιατί είναι χρήσιμο το mindset coaching για μια μικρομεσαία επιχείρηση;

Ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η νοοτροπία του ίδιου του επιχειρηματία, είναι και αυτή που διαμορφώνει την κουλτούρα της επιχείρησης και το εργασιακό περιβάλλον, παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα την παραγωγικότητα και την εργασιακή δέσμευση του εργατικού δυναμικού και κατά συνέπεια την επίτευξη  των στόχων της επιχείρησης, αλλά και τα κέρδη και τη βιωσιμότητά της. Μπαίνοντας στη διαδικασία λοιπόν ο επιχειρηματίας να προπονηθεί ο ίδιος, βρίσκει τι τελικά δεν δουλεύει τόσο αποδοτικά στον τρόπο που σκέφτεται, στις συνήθειες που έχει αναπτύξει στην εργασιακή του καθημερινότητα, στη συμπεριφορά του και στον τρόπο που επικοινωνεί με την ομάδα και τους συνεργάτες του, βρίσκει τα «τυφλά σημεία» στη σκέψη του δηλαδή, και τα αντικαθιστά με άλλα που θα τον βοηθήσουν να γίνει πιο αποδοτικός στον τρόπο που εργάζεται, επικοινωνεί και ηγείται του προσωπικού του.

Πώς λειτουργεί το mindset coaching; Ποια η διαδικασία και τι αποτελέσματα μπορεί να αναμένει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας;

Στην αρχή της συνεργασίας μας με τον πελάτη, συζητάμε ποια είναι αυτή η κατάσταση που θέλει να αλλάξει (μη αποδοτική ηγεσία ή παρακίνηση, κακή διαχείριση χρόνου ή ιεράρχηση εργασιών, αναβλητικότητα, μη αποδοτική επικοινωνία, απουσία αίσθησης ομαδικότητα του προσωπικού, κτλ.). Στη συνέχεια καθορίζουμε το πού θέλει να φτάσει και τι ακριβώς θέλει να πετύχει και πόσο διάστημα θα χρειαστεί για αυτό. Στη συνέχεια, δουλεύουμε κάθε εβδομάδα με μικρότερους στόχους, οι οποίοι θα μας φτάσουν στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα, ο πελάτης μαθαίνει διάφορα εργαλεία και μεθόδους που θα τον βοηθήσουν να διαχειρίζεται αποδοτικά όλες  τις καταστάσεις και να κάνει καλές επιλογές και ταυτόχρονα μέσα από την διαδικασία αυτή, το μυαλό του πελάτη εκπαιδεύεται στην εδραίωση νέων επιθυμητών συμπεριφορών και νοοτροπίας που θα τον φτάσουν στην επιτυχία.

Παράθεση - epixeiro.gr

Ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η νοοτροπία του ίδιου του επιχειρηματία, είναι και αυτή που διαμορφώνει την κουλτούρα της επιχείρησης -Βαλεντίνα Κόρδη

Πώς μπορεί η αλλαγή νοοτροπίας να οδηγήσει σε μια αποδοτική επίτευξη στόχων ειδικά στην περίοδο κρίσης;

Όπως λέτε και εσείς, ειδική στην περίοδο της κρίσης που διανύουμε, η αλλαγή της νοοτροπίας είναι απαραίτητη. Θα βοηθήσει τον προπονευόμενο να γίνει πιο ευέλικτος, να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να «χτίσει» συμπεριφορές και τρόπο σκέψης που θα τον βοηθήσουν να επιβιώσει, αλλά και να γίνει πετυχημένος, μέσα σε αυτά τα νέα δεδομένα. Θα τον βοηθήσει επίσης να γίνει πιο εφευρετικός και να βρίσκει τρόπους και μέσα να πετυχαίνει τους επιχειρηματικούς ή επαγγελματικούς του στόχους, κόντρα στην γενική απαισιοδοξία που μας περιβάλλει και την ιδέα πως ό,τι και να θέλει να πετύχει κανείς, είναι καταδικασμένο, λόγω κρίσης.  

Είναι εξοικειωμένη η Ελλάδα με το mindset coaching;

Όχι ιδιαίτερα. Δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς τι ακριβώς κάνω και που μπορεί να του χρησιμεύσει αυτό στην επιχείρηση ή την καριέρα του, καθώς είμαι από τις λίγες στη χώρα μας, αν όχι η μόνη που είναι Mindset Coach. Συνήθως το αντιλαμβάνεται όταν έρθει να παρακολουθήσει κάποιο από τα σεμινάριά μου, ή διαβάζοντας τις καθημερινές μου αναρτήσεις στα social media, όπου δίνω καθημερινώς συμβουλές για αλλαγή τρόπου σκέψης.

Τι σε οδήγησε στην απόφαση να επιλέξεις αυτήν την καριέρα;

Υπήρξα 15 χρόνια στέλεχος σε διάφορες μεγάλες, πολυεθνικές κυρίως επιχειρήσεις. Αυτό που διαπίστωσα ήταν ότι το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ οι στόχοι, αυτοί καθ’ αυτοί, ή η φύση της δουλειάς, αλλά η συμπεριφορά που έχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους στον εργασιακό χώρο, καθώς και κάποιες βλαπτικές πεποιθήσεις ή η χαμηλή αυτοπεποίθηση και οι φόβοι που «κουβαλούν» στο μυαλό τους. Αγαπώ τους ανθρώπους και γι’ αυτό πήρα την απόφαση να συμβάλλω θετικά στο να αλλάξει αυτό.

Σε έχει επηρεάσει και σε προσωπικό επίπεδο αυτή η απόφασή σου;

Φυσικά και με έχει επηρεάσει και εννοείται πως το έχει κάνει με θετικό τρόπο. Αγαπώ τη δουλειά μου και το mindset coaching αποτελεί για εμένα τρόπο ζωής. Έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτομαι, αισθάνομαι, επιλέγω και ενεργώ.

Αν κάποιος επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί σου, πώς μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί σου;

Παρέχω συνεδρίες μέσω Skype, σε πελάτες εντός και εκτός Ελλάδος, και επίσης μπορούν να επικοινωνήσουν επιχειρηματίες για να οργανώσουμε σεμινάρια και workshops για το προσωπικό τους. Μπορεί κάποιος να με βρει μέσω του website μου www.valentinakordi.com, να μου στείλει email στο info@valentinakordi.com ή στα social media που δραστηριοποιούμαι LinkedInFacebook και Twitter.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr