NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Η Ερμού έγινε φτωχότερη: Πέθανε o παλαιότερος έμπορος των Αθηνών, Ευτύχιος Αλεξανδράκης.

Η Ερμού έγινε φτωχότερη: Πέθανε o παλαιότερος έμπορος των Αθηνών, Ευτύχιος Αλεξανδράκης.

O βασιλιάς της Ερμού, ο δανδής του εμπορίου, ο παλαιότερος έμπορος των Αθηνών, ο Ευτύχιος Αλεξανδράκης ήταν ο κατεξοχήν αριστοκράτης που μαγνήτιζε με τη φυσική ευγένεια του χαρακτήρα του και την ποιότητα των τρόπων του.

Η αριστοκρατική μπουτίκ της οικογένειας Αλεξανδράκη στην Ερμού για πάνω από έναν αιώνα γνώρισε μεγάλη επιτυχία, εκλεκτή και επώνυμη πελατεία και φυσικά αναγνωρισιμότητα στην καλύτερη ποιοτικά εμπορική εποχή ως και το 1980.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Αλέξανδρος Διομήδης- διοικητής της Εθνικής Τράπεζας-, η Κοτοπούλη, το ζεύγος Ανδρεάδη, η Κυβέλη, το ζεύγος Παρασκευόπουλου από Μικρά Ασία και τόσοι άλλοι ανήκαν στην πιστή πελατεία του, την οποία φρόντιζε να εξυπηρετεί ανεξαιρέτως χωρίς διακρίσεις. 

Το κατάστημα στη διεύθυνση Ερμού 27 δεν άλλαξε ποτέ έδρα και χρονολογείται από την εποχή του Όθωνος. Ποτέ δεν άλλαξε και η ποιότητα των εισαγόμενων προϊόντων του. Η εμβληματική του μορφή, η αρχοντιά και η επιτυχία της επιχείρησης βραβεύτηκε από την κυβέρνηση Σημίτη με το βραβείο της παλαιότερης εμπορικής επιχείρησης και όχι άδικα.

slider-0.jpg?mtime=20171130120307#asset:70581

Με σύμμαχο την ποιότητα και τη σωστή διαχείριση των οικονομικών, η οικογενειακή επιχείρηση έμεινε πάντα στην πρώτη γραμμή και σήμερα δεσπόζει αρχοντιά και αντανακλά την πολύτιμη κληρονομιά στο κέντρο της Αθήνας.

Τα λόγια του μπορούν να εμπνεύσουν σήμερα ως εφαλτήριο για σωστές επιχειρηματικές κινήσεις: "Μια επιχείρηση μπορεί να κάνει 100 χρόνια να στρωθεί, αλλά ξεστρώνεται σε μια εβδομάδα. Μια επιχείρηση δεν είναι μηχανή που κόβει εφτά, θέλει φροντίδα, όπως ένα δέντρο χρειάζεται πότισμα και καλλιέργεια για να κάνει καρπούς."

Ο αρχοντάνθρωπος μιας άλλης εποχής, που έδινε το παρών καθημερινά στο μαγαζί του από την παιδική του ηλικία, πέθανε σε ηλικία 98 ετών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Παρασκευή στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr