NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Revolut: Η 1η Διεθνής Τράπεζα σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα για τα χρήματα

Revolut: Η 1η Διεθνής Τράπεζα σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα για τα χρήματα

Ο Pablo Viguera, General Manager της Revolut στην Ισπανία, μίλησε στο epixeiro.gr για την εφαρμογή που βάζει τέλος στα σύνορα για τα χρήματα!

Αρχικά Pablo, τι είναι η Revolut, ποιος ο σκοπός της;

Η Revolut είναι μια Global Money εφαρμογή. Απλοποιούμε τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδράμε με τα προσωπικά μας οικονομικά σε καθημερινή βάση. Είμαστε μια νέα εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα που εξαλείφει τα κρυφά τέλη, κάτι που αποτελεί καινοτομία.

Με το Revolut μπορείτε να ανοίξετε έναν τρέχοντα πολυνομισματικό λογαριασμό από το κινητό σας τηλέφωνο σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα, να αποθηκεύσετε και να ανταλλάξτε άμεσα σε 26 διαφορετικά συναλλάγματα στις πραγματικές συναλλαγματικές ισοτιμίες (διατραπεζικά επιτόκια) – ενώ προσφέρονται και 3 κρυπτονομίσματα (Bitcoin, Litecoin and Ether), μπορείτε να ξοδεύετε και να αποσύρετε χρήματα διεθνώς χωρίς τέλη. Μπορείτε να μοιραστείτε λογαριασμούς με τους φίλους σας στην εφαρμογή, να έχετε πρόσβαση σε αναλυτικά δεδομένα για τα έξοδά σας, και σε επόμενης γενιάς εφαρμογές ασφάλειας για τις κάρτες σας, και πολλά ακόμη.

Σε πιο επίσημο τόνο, η Revolut είναι αυτό που συνήθως ονομάζουμε challenger bank – μια εταιρία τεχνολογίας που έχει στόχο να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες με μια παραδοσιακή τράπεζα αλλά σε μικρότερο κόστος και με προϊόντα φτιαγμένα να προσαρμόζονται στις σύγχρονες ανάγκες του πελάτη.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε την πρώτη, πραγματική, Διεθνή Τράπεζα και έναν κόσμο όπου τα χρήματα δεν θα έχουν σύνορα. Το μακροπρόθεσμο όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε έναν κόσμο πέρα από τον τραπεζικό τομέα και μια υποδομή πληρωμών σε ένα διεθνές επίπεδο, χωρίς τέλη, άμεση και μοντέρνα, ταυτόχρονα μεταξύ ιδιωτών και εταιριών. Με άλλα λόγια, θέλουμε να απαλλαγούμε εντελώς από μη διαφανείς διαμεσολαβητές που προσθέτουν υπερβολικό κόστος

Παράθεση - epixeiro.gr

Μπορείς κυριολεκτικά να αρχίσεις να αγοράζεις κρυπτονομίσματα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα -Pablo Viguera-

Πώς λειτουργεί η Revolut, ποια τα οφέλη για τους χρήστες;

Στην πράξη, η Revolut λειτουργεί όπως μια τράπεζα, όπου κάνετε top-up στα χρήματά σας μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή μέσω χρεωστικής κάρτας και ύστερα μέσα από την κάρτα της Revolut, φυσική ή εικονική χρεωστική κάρτα, μπορείτε να ξοδέψετε τα χρήματά σας παντού στον κόσμο χωρίς τέλη και στις πραγματικές συναλλαγματικές ισοτιμίες της αγοράς. Σου εκδίδονται μοναδικά και προσωπικά EUR και GBP IBANS (τα οποία συνδέονται με τρέχοντες λογαριασμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο) τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να λάβεις τον μισθό σου, να πραγματοποιήσεις μεταφορές και να λειτουργήσεις σαν να ήταν ένας τυποποιημένος τραπεζικός λογαριασμός.

Η δημιουργία ενός λογαριασμού είναι τόσο απλή όσο το να κατεβάσεις την εφαρμογή και να εισάγεις τα προσωπικά σου στοιχεία, μια διαδικασία που δεν θα έπρεπε να πάρει περισσότερα από 60 δευτερόλεπτα. Είστε έτοιμος να προχωρήσετε. Χωρίς γραφειοκρατία, χωρίς επισκέψεις σε υποκαταστήματα.

Τα σημαντικότερα οφέλη για τους χρήστες είναι:

  • Συναλλαγές σε μικρότερο κόστος, έχουμε ξεφορτωθεί τα περισσότερα τέλη που σχετίζονται με τραπεζικές δραστηριότητες.
  • Η διαφάνεια είναι στο επίκεντρο του έργου μας (επομένως δεν υπάρχουν κρυφά τέλη, μικρά γράμματα κλπ) και είμαστε πραγματικά user-centric.
  • Προσφέρουμε μια τεχνολογική λύση η οποία κάνει δίκαιη την διαχείριση προσωπικών οικονομικών, με εύκολο, φθηνό, αποτελεσματικό, και γιατί όχι, με διασκεδαστικό ακόμη τρόπο – όλα αυτά μέσω μιας εφαρμογής,  με ένα σχεδιασμό που την κάνουν απλή, διαισθητική και μοντέρνα
  • Μπορείτε να έχετε έναν ευρωπαϊκό πολυνομισματικό λογαριασμό με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο (GBXXX IBANS)

Η πρώτη ίσως ερώτηση που θα έκανε ένας νέος χρήστης θα ήταν «Είναι τα λεφτά μου ασφαλή;» Τι απάντηση θα δίνατε;

Όντας μια τεχνολογική εταιρία, έχουμε θέσει την ασφάλεια στο  κέντρο του ενδιαφέροντός μας. Από την άλλη μεριά, με την άδεια ηλεκτρονικού χρήματος, με την οποία λειτουργούμε σήμερα, ρυθμιζόμαστε από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό μας εξαναγκάζει να ακολουθούμε αυστηρούς ελέγχους στις υπηρεσίες που προσφέρουμε. Όσον αφορά τις καταθέσεις, μέχρι την έκδοση της τραπεζικής άδειας μας σε λίγους μήνες, συνεργαζόμαστε με τις Barclays και Lloyds ως αποθήκες. Επομένως, τα κεφάλαια των πελατών μας βρίσκονται υπό την προστασία, εντός διαχωρισμένων λογαριασμών, δύο εκ των πιο φερέγγυων τραπεζών στην Ευρώπη. Όσον αφορά τις πληρωμές, συνεργαζόμαστε απευθείας με την MasterCard και την Visa, επομένως το να χρησιμοποιείτε τις κάρτες μας είναι το ίδιο ασφαλές με το να λειτουργείτε μέσω μιας παραδοσιακής τράπεζας.

Μόλις εκδοθεί η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Άδεια (αναμένουμε αυτό να συμβεί στις αρχές του 2018), τα κεφάλαια των πελατών μας θα διαχειρίζονται άμεσα από την Revolut και θα προστατεύονται μέχρι 100.000 € στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ασφάλισης Καταθέσεων

Στο #RevRally που έλαβε χώρα στην Αθήνα, αναφέρατε πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή 50.000 χρήστες στην Ελλάδα και ο στόχος σας είναι να φτάσετε τους 300.000. Ποια είναι η στρατηγική σας για την επίτευξη αυτού του στόχου;

Το πρώτο βήμα θα είναι η δημιουργία μιας τοπικής ομάδας, που θα είναι κοντά στην κοινότητα, θα λαμβάνει ανατροφοδότηση από τους χρήστες μας και θα είναι καταλύτης για την ανάπτυξη. Αυτή τη στιγμή μάλιστα αναζητούμε να προσλάβουμε έναν Country Manager που θα ηγηθεί της αναπτυξιακής προσπάθειας τοπικά. Μέχρι τώρα, η Revolut έχει αναπτύξει μια κοινότητα 1.1 εκατομμυρίων χρηστών χωρίς να σπαταλήσει τίποτα για το μάρκετινγκ και ο στόχος είναι να αντιγράψουμε αυτό το μοντέλο στην Ελλάδα με την ίδια επιτυχία. Είμαστε μια community-driven εταιρία και θα ψάξουμε για τρόπους ανάπτυξης εκμεταλλευόμενοι την κοινότητα πιστών χρηστών καθώς η ανάπτυξη του δικτύου είναι εξαιρετικής σημασίας για το προϊόν μας.

Μία από τις νέες εφαρμογές της Revolut έχει να κάνει με το κρυπτονόμισμα. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτό. Τι άλλες δυνατότητες θα αναπτυχθούν για τους χρήστες στο σύντομο μέλλον;

Η εφαρμογή για το κρυπτονόμισμα συστήθηκε πριν 3 εβδομάδες και ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα στους χρήστες μας να αγοράσουν, να κρατήσουν και να ανταλλάξουν 3 βασικά είδη κρυπτονομίσματος (Bitcoin, Litecoin και Ether) απευθείας μέσα από την εφαρμογή της Revolut. Ήταν η πιο πολυζητημένη δυνατότητα από τους χρήστες μας το τελευταίο έτος. Κάνουμε το κρυπτονόμισμα προσβάσιμο στις μάζες χρεώνοντας ένα μικρό mark-up της τάξεως του 1.5% της αγοράς στις συναλλαγές και καθιστώντας την διαδικασία συμμετοχής όσο πιο απλή γίνεται, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να γίνεις χρήστης της Revolut, χωρίς πρόσθετους ελέγχους, γραφειοκρατία κλπ. Μπορείς κυριολεκτικά να αρχίσεις να αγοράζεις κρυπτονομίσματα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. Αυτή τη στιγμή, είναι διαθέσιμη μόνο στους premium χρήστες ή στους συνήθεις χρήστες οι οποίοι έχουν προσκαλέσει 3 φίλους να εγγραφούν στην Revolut. Η εφαρμογή ως τώρα αποδεικνύεται μεγάλη επιτυχία, και η ανατροφοδότηση από τους χρήστες είναι πολύ θετική.

Όσον αφορά και άλλες νέες δυνατότητες, έχουμε πολλά πράγματα στα σχέδιά μας! Η εστίασή μας ήταν πάντα στο προϊόν και στην προσφορά μιας όσο το δυνατόν πιο εξελιγμένης τεχνολογικής λύσης. Στα βραχυπρόθεσμα σχέδια, θα εισάγουμε αυτοματοποιημένα επενδυτικά σχέδια (roboadvisor), εργαλεία προϋπολογισμού, ημερήσια ταξιδιωτική ασφάλεια και Apple / Android Pay. Δουλεύουμε επίσης πάνω σε μια ανώτερη (platinum) εκδοχή του premium προϊόντος μας. Μόλις λάβουμε την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Άδεια (Q1 2018) θα ξεκινήσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες όπως λογαριασμούς ταμιευτηρίου, υπεραναλήψεις, κλπ. Έχουμε πολλά ακόμη πράγματα πάνω στα οποία εργαζόμαστε και θα ανακοινωθούν στις αρχές του 2018.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr