NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Θέλεις και εσύ να γίνεις πετυχημένος Growth Hacker;

Θέλεις και εσύ να γίνεις πετυχημένος Growth Hacker;

Είναι το Growth Hacking η μαγική λύση στα προβλήματα μάρκετινγκ μιας επιχείρησης; Ο Θεόδωρος Μούλος. Group CEO της GrowthRocks και της Viral Loops, μίλησε στο epixeiro.gr για το Growth Hacking Academy.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, τι είναι το Growth Hacking Academy, τι σκοπό έχει,σε ποιους απευθύνεται;

Το Growth Hacking Academy είναι ένα από τα πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα marketing που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια.  Σχεδιάσθηκε και υλοποιείται από ειδικούς Growth Hackers της GrowthRocks, σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση.

Το Growth Hacking Marketing προσφέρει μια ολιστική προσέγγιση της αγοράς και της ανάπτυξης και τοποθέτησης προϊόντων, και απόλυτο στόχο τα γρήγορα, γεωμετρικά αυξανόμενα και μετρήσιμα αποτελέσματα – δηλαδή το growth. Κατά συνέπεια, ο growth hacker αγαπά την τεχνολογία και δίνει λύσεις μέσω αυτής.  Για αυτό και η τεχνολογία είναι ο κοινός παρονομαστής στις περισσότερες ενέργειες ενός growth hacker.

Το Growth Hacking Academy δεν είναι ένα ακόμα σεμινάριo digital marketing. Δεν θα διδάξουμε θεωρία παρά μόνο πρακτικά θέματα υλοποίησης. Γι’ αυτό και θέλουμε οι συμμετέχοντες να έχουν εμπειρία στον χώρο του digital marketing.

Το πρώτο Growth Hacking Academy σε συνδιοργάνωση της GrowthRocks και της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν μερικές ημέρες και ανέδειξε τους επόμενους ταλαντούχους Growth Marketers! Πείτε μας δυο λόγια για αυτό.

Η τάξη ήταν τέλεια, παρακολούθησαν από την αρχή μέχρι το τέλος, ήταν όλοι πολύ ενεργοί μέσα στην τάξη, μέσα από το slack κανάλι αλλά και μέσα από τα Facebook group που χρησιμοποιουσαμε για καθημερινές ερωτήσεις / απορίες όλοι είναι πάρα πολύ καλοί και εκτός από πολύ καλοί Marekters θα γίνουν όλοι πολύ καλοί συνεργάτες και φίλοι. Είμαι πολύ χαρούμενος που είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε κaι να βγει ένα τόσο καλό αποτέλεσμα. 

Έτσι, ολοκληρώνοντας το GHA όλοι οι συμμετέχοντες είναι μέλη μιας δυναμικής growth hacking ομάδας με ένα ευρύ δίκτυο επαφών που ανοίγει το δρόμο για περισσότερη γνώση και επαγγελματική εξέλιξη.

growthhackm.jpg?mtime=20171229163752#asset:73344

Τι ακριβώς διδάσκεται στο Growth Hacking Academy; Γιατί το πρόγραμμα αυτό είναι μοναδικό; Τι μπορεί να περιμένει ο συμμετέχοντας μετά το τέλος του προγράμματος, τι skills θα έχει αποκτήσει;

Όταν δημιουργήσαμε το πρόγραμμα των μαθημάτων είχαμε στο μυαλό μας 3 συγκεκριμένες κατευθύνσεις:

  • Θέλαμε να είναι hands-on.
  • Θέλαμε να δώσουμε επιπλέον αξία από τα τυπικά πράγματα που θα μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο.
  • Θέλαμε να προχωρήσουμε πέρα από τη θεωρία του Ψηφιακού Μάρκετινγκ.

Στο growth hacking και στο high tempo experimentation η “μαγική” λέξη είναι αποτελεσματικότητα. Αποτελεσματικότητα στο να κάνεις πολλά πράγματα σε ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα που όμως σου επιτρέπει να κάνεις πειραματισμούς και να δοκιμάσεις διάφορες ψηφιακές επιλογές.

Σύμφωνα με την εμπειρία μου, η αποτελεσματικότητα απορρέει από  τα ακόλουθα:

  1. Πρόσβαση στα κατάλληλα Resources που θα μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα σε κάθε πιθανό εμπόδιο που μπορεί να βρει κάποιος.
  2. Πρόσβαση σε έγγραφα (documentation) που μου δείχνουν τι να κάνω.
  3. Πρόσβαση σε τεχνικά resources.

Όλα αυτά τα συνδυάσαμε και δημιουργήσαμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα μοναδικό στη σύνθεσή του, στη λειτουργία και το άμεσο αποτέλεσμα του.

Ποιοι είναι οι εισηγητές του προγράμματος;

Οι εκπαιδευτές είναι επαγγελματίες του χώρου, και όχι ακαδημαϊκοί, με χρόνια εμπειρίας στο Digital και Growth Hacking Marketing. Στόχος μας είναι να μυήσουμε τον κάθε ένα συμμετέχοντα στο concept του Growth Hacking μοιράζοντας μαζί με τα “μυστικά” μας, τις καλύτερες τεχνικές και πρακτικά growth tips.

Μπορεί πράγματι το growth hacking να αποτελέσει την μαγική λύση στα marketing προβλήματα μιας επιχείρησης;

Το growth hacking δεν είναι άλλο ένα marketing κανάλι ή μια σειρά από τακτικές. Είναι μια ολόκληρη νοοτροπία και μεθοδολογία γύρω από την ανάπτυξη μιας επιχείρησης, τους στόχους που θέτει και πώς προσπαθεί να τους πετύχει.

Τα μετρήσιμα οφέλη του Growth Hacking Marketing είναι εντυπωσιακά, γι’ αυτό και εφαρμόζεται με θέρμη τόσο από επιχειρηματικά best practices όπως οι Facebook, AirBnB, Dropbox, Udemy και Google, όσο και από κάθε φιλόδοξη, ανερχόμενη startup.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός πετυχημένου growth hacker;

Το growth hacking είναι ένας συνδυασμός marketing , product management και engineering. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ένας marketer θα πρέπει να είναι και προγραμματιστής ή το αντίστροφο. Αλλά σίγουρα θα πρέπει να έχει την τεχνική γνώση να μπορεί να καταλάβει τι είναι εφικτό και τι όχι στον digital χώρο. (websites, mobile apps, bots κλπ.) .

Ένας Growth Hacker έχε τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Eίναι τόσο παθιασμένος για την ανάπτυξη, όσο και με το να έχει το καλύτερο προϊόν. Όλοι μας έχουμε δει ανθρώπους να ασχολούνται περισσότερο με το να κάνουν τέλεια την παραμικρή λεπτομέρεια στο website τους και πολύ λιγότερο με το να φέρουν traffic και πωλήσεις.
  • Όταν πρέπει να σκεφτεί ποια θα είναι η επόμενη marketing τακτική ή καμπάνια που θα δοκιμάσει, πάντα κάνει την εξής ερώτηση στον εαυτό του και στην ομάδα του: “Τι είναι το νούμερο ένα πράγμα που μπορώ να κάνω που θα έχει το μέγιστο αποτέλεσμα στο λιγότερο δυνατό χρόνο;”
  • Προσήλωση στα δεδομένα. Οι αριθμοί δε λένε ποτέ ψέματα, και θα πρέπει να είναι ο οδηγός των ενεργειών της ομάδας marketing και της εταιρείας.
  • Εξοικείωση με την αποτυχία. Ένας growth hacker δεν ακολουθεί μόνο τους παραδοσιακούς τρόπους marketing (πχ. Google Advertising), αλλά προσπαθεί συνεχώς να βρει νέους τρόπους για να βρει νέους πελάτες για την εταιρεία του. Για παράδειγμα, να βρει τα emails επαγγελματιών από ένα Facebook group μέσω διάφορων τεχνικών (web scraping) και να επικοινωνήσει μαζί τους.

Τα μαθήματα του νέου Growth Hacking Academy ξεκινάνε τέλη Ιανουαρίου. Πείτε μας δυο λόγια. Πώς μπορεί κάποιος να δηλώσει συμμετοχή, ποια είναι τα κριτήρια;

Οι εγγραφές για το επόμενο Growth Hacking Academy έχουν ανοίξει και τα μαθήματα ξεκινούν 23 Ιανουαρίου! Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και να δηλώσετε συμμετοχή στοgrowthhackingacademy.gr.  Το μοναδικό κριτήριο είναι οι συμμετέχοντες να έχουν εμπειρία στον χώρο του digital marketing ή να έχουν παρακολουθήσει κάποια από τα εξαιρετικά digital marketing diploma της Ελληνικής αγοράς και φυσικά να έχουν όρεξη και πάθος να ακαλύψουν τον κόσμο του growth hacking ή growth marketing όπως λέγεται με άλλα λόγια.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr