NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Πέθανε ο Γρηγόρης Σαράφης, ο άνθρωπος που έγινε σλόγκαν στα χείλη των Ελλήνων

Πέθανε ο Γρηγόρης Σαράφης, ο άνθρωπος που έγινε σλόγκαν στα χείλη των Ελλήνων

Ο μεγάλος επιχειρηματίας από τα Τρίκαλα, ο Γρηγόρης Σαράφης, που ανέδειξε τον τόπο του και κυριάρχησε στο εμπόριο σε Ελλάδα και Ευρώπη για δεκαετίες, απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών (1927-2018).

Ήταν ο άνθρωπος πίσω από το σλόγκαν «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι» το οποίο αγαπήθηκε από όλους τους Έλληνες και έκανε ευρέως γνωστά τα καταστήματά του.

Ο ταλαντούχος επιχειρηματίας είχε γεννηθεί στα Τρίκαλα το 1927 και στα 16 του έφυγε από το σπίτι του για να καταταγεί στον ΕΛΑΣ.  Τελειώνοντας τις σπουδές του πάνω στην Ανωτάτη Εμπορική, παντρεύτηκε και γύρισε στα Τρίκαλα, όπου ανέλαβε με επιτυχία το εμπορικό κατάστημα του πατέρα του. Δεν άργησε να αναδειχθεί σε έναν εξαιρετικό επιχειρηματία που με μεράκι και αγάπη οδήγησε το κατάστημα του πατέρα του σε αξιοσημείωτες επιτυχίες. Ένας πραγματικός πρωτοπόρος στον χώρο του, επιδίωκε να φέρνει ό,τι το πιο μοντέρνο και καινούριο στη μόδα για τους άντρες.

Ο Γρηγόρης Σαράφης είχε μεγάλη αγάπη για τον τόπο του, και δεν είναι τυχαίο ότι διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος στα Τρίκαλα, καώς επίσης έβαζε πάντα τον τόπο του μπροστά όχι μόνο στα διαφημιστικά σλόγκαν, αλλά σε όλες τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Και για αυτό αγαπήθηκε και εκείνος αντίστοιχα τόσο πολύ από την τοπική κοινωνία.

Ο Τρικαλινός επιχειρηματίας έτρωγε με το κουτάλι την καλή ζωή. Αγαπούσε τα ταξίδια, το ψάρεμα, τα ρεμπέτικα και την τζαζ, τα γρήγορα αυτοκίνητα και το κάμπινγκ. Θα μείνει για πάντα άσβηστος στις αναμνήσεις όσων τον αγάπησαν.

Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με την προβολή του video. Επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να το αναφέρετε.

Η κηδεία του Γρηγόρη Σαράφη θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μπάρας την ερχόμενη Πέμπτη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr