NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία | Food for Thought
ανάγνωση

Ψηφιακά νομίσματα: Μία νέα αγορά που ήρθε για να μείνει

Ψηφιακά νομίσματα: Μία νέα αγορά που ήρθε για να μείνει

Οι προκλήσεις, οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες.

Τους τελευταίους μήνες είναι γεγονός ότι όλο και περισσότερο αρχίζουν να ακούγονται και  να σχολιάζονται τα ψηφιακά νομίσματα με κύριο πρωταγωνιστή των ειδήσεων το bitcoin. Από τη μία οι αρνητικές ειδήσεις ότι το bitcoin και τα ψηφιακά νομίσματα αποτελούν μέσο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος αλλά από την άλλη ειδήσεις για την υιοθέτηση της τεχνολογίας του blockchain (στην οποία βασίζεται και το bitcoin) από μεγάλους οργανισμούς όπως οι Τράπεζες και η χρηματοδότηση από επενδυτές startup που σκοπεύουν να στηρίξουν τις υπηρεσίες/προϊόντα τους στην τεχνολογία αυτή.

Κάποιος λογικά διαβάζοντας τις ειδήσεις αυτές δεν μπορεί να σχηματίσει μία ξεκάθαρη εικόνα. Και γιατί αν τα ψηφιακά νομίσματα που βασίζονται στο blockchain είναι τόσο αρνητικά δρομολογούν την υιοθέτηση του κατά σειρά μεγάλοι οργανισμοί;

Την μία εβδομάδα διαβάζει κάποιος ειδήσεις για το rally του bitcoin και την επόμενη για την κάθετη πτώση του και θεωρεί ότι έχει έρθει η καταστροφή. Όμως κοιτώντας την συνολική απόδοση ενός νομίσματος όπως το Bitcoin που ξεκίνησε από μία αξία λίγων δολαρίων και άγγιξε τα 20χιλ δολάρια ακόμα και αν αυτή τη στιγμή είναι στα κοντά 9χιλ δεν παύει να έχει δώσει πολλαπλασιαστή x3000. Απόδοση πέρα από κάθε φαντασία για τις παραδοσιακές μετοχές.

Παράθεση - epixeiro.gr

Τα ψηφιακά νομίσματα, το blockchain και οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρουν

Προσεγγίζοντας την νέα αυτή αγορά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αυτό που διαπίστωσα είναι το γεγονός ότι η τεχνολογία έχει επιφέρει δραστικές αλλαγές και η αγορά των ψηφιακών νομισμάτων αποτελεί ένα χρηματιστήριο ψηφιακών αξιών σε στεροειδή με απίστευτες διακυμάνσεις ενώ ο καθένας μπορεί να επενδύσει στις startup εταιρείες που λανσάρουν project που βασίζονται στο blockchain και βγάζουν προς διάθεση τα ψηφιακά νομίσματα που συνδέονται με το προϊόν/υπηρεσία τους. 

Υπάρχει όμως έλλειψη μίας σταθερής πηγής πληροφόρησης που θα μπορέσει να μεταδώσει στους αναγνώστες την ολοκληρωμένη εικόνα.

Ψηφιακό νόμισμα δεν είναι μόνο το Bitcoin αλλά μία πληθώρα από νομίσματα που ονομάζονται altcoins (alternative coins-εναλλακτικά νομίσματα) και σκοπός μας είναι σε εβδομαδιαία βάση να αναλύσουμε την αγορά αυτή για τον μέσο αναγνώστη που δεν γνωρίζει για τα ψηφιακά νομίσματα και βήμα βήμα να σας παρέχουμε όλη την απαραίτητη πληροφόρηση για να μπορέσετε να προσεγγίσετε με ασφάλεια την αγορά αυτή και να κρίνετε σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας αν και που αξίζει να επενδύσετε. 

shutterstock_683818258.jpg?mtime=20180216125134#asset:77969

Σε εβδομαδιαία βάση θα αναλύουμε τις ειδήσεις και την σημασία τους, θα δημοσιεύσουμε οδηγούς για την εγγραφή στα ανταλλακτήρια, την αγορά/πώληση νομισμάτων καθώς και τον τρόπο χρήσης των ψηφιακών πορτοφολιών.

Παράλληλα θα σας παρουσιάζουμε συγκεκριμένα νομίσματα και την χρήση που αυτά έχουν αναλύοντας τα δυνατά και αδύνατα σημεία τους.

Σκοπός μας είναι οι αναγνώστες μας να μπορέσουν να αποκτήσουν όλα τα εργαλεία για να διεξάγουν την έρευνα τους αλλά και τις συναλλαγές τους εφόσον το τολμήσουν.

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν και μαζί θα ζούμε από κοντά την εξέλιξη της συναρπαστικής αυτής νέας αγοράς που ήρθε για να μείνει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr