NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Χρήστος Μανιατόπουλος: Κάθε εργαζόμενος της ICTS λειτουργεί ως Πρεσβευτής του ονόματος της εταιρείας

Χρήστος Μανιατόπουλος: Κάθε εργαζόμενος της ICTS λειτουργεί ως Πρεσβευτής του ονόματος της εταιρείας

Ο κ. Χρήστος Μανιατόπουλος, εκτελεστικός διευθυντής της ICTS HELLAS, μίλησε στο epixeiro.gr.

Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη δεξιότητα που πάντα ψάχνετε σε έναν υποψήφιο;

Στην ICTS επιλέγουμε υποψηφίους που μπορούν να αντεπεξέλθουν σε περιβάλλοντα υψηλών απαιτήσεων. Η πρόκληση για εμάς είναι να προσελκύσουμε και να διακρατήσουμε ανθρώπους με δεξιότητες και ικανότητες, που μπορούν να εξελιχθούν στην ιεραρχία της εταιρείας.

Ποιες είναι οι  3 πιο σημαντικές δεξιότητες που θα έπρεπε να έχει ένας εργαζόμενος στην εταιρεία σας;

Κατά τη διάρκεια της αρχικής συνέντευξης των υποψηφίων, παραθέτουμε μία ρεαλιστική απεικόνιση της προς κάλυψη θέσης και διερευνούμε το ενδιαφέρον των υποψηφίων για δια βίου μάθηση: Για όλες μας τις ομάδες, αναζητούμε ανθρώπους που διακρίνονται από την επιθυμία να βελτιώνονται συνεχώς στο αντικείμενο τους. Στον κλάδο μας, επίσης, είναι ιδιαίτερα σημαντικά τα χαρακτηριστικά της επαγρύπνησης και της παρατηρητικότητας.  

Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουν οι  υποψήφιοι;

Δεδομένου ότι οι υποψήφιοι αρκετές φορές έχουν το άγχος να κερδίσουν τις εντυπώσεις και τη θέση εργασίας, εμείς ξεκινάμε πάντοτε με θετικές προθέσεις. Μας ενδιαφέρει να πραγματοποιήσουμε μία επαγγελματική συζήτηση και όχι ανάκριση, δεδομένου ότι ο ανθρώπινος παράγοντας διαδραματίζει αποφασιστικό ρόλο στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.     

Τι ψάχνετε σε ένα βιογραφικό; Και πως το αξιολογείτε;

Κάθε εργαζόμενος της ICTS λειτουργεί ως Πρεσβευτής του ονόματος της εταιρείας. Είμαστε περήφανοι που παρέχουμε μοναδικές υπηρεσίες στον τομέα της ασφάλειας με προτεραιότητα στον πελάτη και διαθέτουμε ιδιαίτερα εξειδικευμένο προσωπικό. Μέσα από ένα βιογραφικό αναζητούμε ανθρώπους που ανταποκρίνονται στις αξίες της εταιρείας τις οποίες έχουμε ενσωματώσει στην καθημερινότητα μας και συνολικά μας ενδιαφέρει η ανάδειξη της νοοτροπίας της εξυπηρέτησης. Σε όλα τα παραπάνω, σημειώνουμε ότι o τομέας της ασφάλειας, πέρα από τα κατάλληλα προσόντα,  απαιτεί συγκεκριμένες πιστοποιήσεις.

Ποιες είναι οι τάσεις που φέρνουν οι νέες τεχνολογίες στο περιβάλλον εργασίας;

Η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς και αποτελεί βασική μέριμνα μας η αξιοποίηση των νέων τάσεων και εξελίξεων, ώστε να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Οι νέες τεχνολογίες αποτελούν αρωγό στην προσπάθεια μας να επιλέξουμε το νέο μας προσωπικό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, στην εκπαίδευση του, αλλά και στην καθημερινή εργασία μας, μέσω της αυτοματοποίησης. Για το λόγο αυτό έχουμε βραβευτεί πολλάκις τα τελευταία χρόνια.

Έχετε συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους παρακινείτε την ομάδα σας; Μπορείτε να μας δώσετε κάποια παραδείγματα;

Η κατεύθυνση που δίνουμε στους προϊσταμένους και υπευθύνους ομάδων είναι ότι μπορούμε να  παρακινήσουμε τους γύρω μας και να βελτιώσουμε τις συμπεριφορές μας, αν σκεφτούμε πως συνδέεται η δουλειά μιας ομάδας με τα αποτελέσματα στη ζωή των ανθρώπων.  Μία ακόμα πηγή παρακίνησης είναι η αίσθηση της συνεισφοράς στους άλλους και της εξυπηρέτησης τους. Στον τομέα της ασφάλειας το αποτέλεσμα της δουλειάς μας στους πελάτες και συνεργάτες μας είναι έκδηλο και μας βοηθάει να πετυχαίνουμε ευκολότερα τους στόχους μας.

Ποιος θα είναι ο ρόλος του HR σε 5-10 χρόνια από τώρα; Πρόκειται να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό;

Απόρροια των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε σήμερα, θα είναι και η αλλαγή του ρόλου του HR τα επόμενα χρόνια. Η αλλαγή αυτή θα εστιάζεται στην ανάδειξη του HR σε στρατηγικό εταίρο στη διοίκηση μιας εταιρείας.  Ειδικότερα για εταιρείες εντάσεως εργασίας και γνώσης, θα τολμούσα να πω, όπως η ICTS, θα ήταν απαγορευτικό αυτή η εξέλιξη να μην έχει δρομολογηθεί ήδη και να πρέπει να περιμένουμε 5-10 χρόνια.

Τι συμβουλές έχετε να δώσετε στους υποψήφιους; Μπορείτε να μας δώσετε κάποια παραδείγματα του τι πρέπει να κάνει κάποιος για να πάρει την δουλειά που θέλει;

Ένας υποψήφιος θα πρέπει να δείξει ενδιαφέρον για την εταιρεία και κυριότερα για τη θέση εργασίας την οποία διεκδικεί. Θα πρέπει να τον ενδιαφέρει ο τομέας της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και να μπορεί να ανταποκριθεί στη δέσμευση της ICTS προς τον πελάτη για υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης. Εμείς επιλέγουμε τους εργαζομένους μας για την επαγγελματική και ευγενή συμπεριφορά τους, τις δεξιότητες επιτήρησης, την ικανότητά τους να παρεμβαίνουν για να επιλύουν σύνθετες καταστάσεις, καθώς και να ανταποκρίνονται άμεσα και αποτελεσματικά σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης. 

Λίγα λόγια για τον Χρήστο Μανιατόπουλο:

Ο κ. Χρήστος Μανιατόπουλος εντάχθηκε στο δυναμικό της ICTS HELLAS, μετά από 9 έτη καριέρας σε υπεύθυνες θέσεις στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού σε πολυεθνικές εταιρείες. Ανέλαβε πρόσφατα θέση ως ένας από τους εκτελεστικούς διευθυντές της εταιρείας, μετακινούμενος από τη θέση HR & Finance Director, που κατείχε τα τελευταία 9 χρόνια. Είναι πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αμερικάνικου Κολλεγίου και κάτοχος MSc in Finance του πανεπιστημίου του Lancaster και μιλάει αγγλικά και γαλλικά. Μέσα από καινοτόμες πρωτοβουλίες έχει πετύχει την πιστοποίηση της εταιρείας στην Επιχειρηματική Αριστεία (EFQM), τη διάκριση της εταιρείας στα Best Workplaces 2017 και άλλα Βραβεία σε όλο το φάσμα του ανθρώπινου δυναμικού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr