NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Μαθήματα δύναμης και αλληλεγγύης από το Pierce

Μαθήματα δύναμης και αλληλεγγύης από το Pierce
23_02_2018 | 15:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Στο «Άλμα Ζωής» δώρισαν τα μαλλιά τους μαθητές και μαθήτριες του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή τους στις γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού.

Ένα μήνυμα ελπίδας, αλληλεγγύης και δύναμης έστειλαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Pierce στις γυναίκες που δίνουν τη δική τους μάχη με τον καρκίνο του μαστού, στην ειδικά προγραμματισμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου στις εγκαταστάσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος στην Αγία Παρασκευή.

Με συμμάχους το Pantene από την Procter & Gamble και τα ΑΒ Βασιλόπουλος, οι μαθητές και μαθήτριες του Pierce δώρισαν τα μαλλιά τους στο «Άλμα Ζωής», τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού, στο πλαίσιο της ενέργειας «Χάρισε Δύναμη».

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της ενέργειας στο Pierce ανέλαβαν οι τελειόφοιτες Λυκείου και μαθήτριες του IB, Αναΐς Πιτσάκη, Αλεξάνδρα Ρίζου και Δανάη Τσιαγκανά. Η ιδέα τους παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του CAS (Δημιουργικότητα – Δράση – Υπηρεσία) του προγράμματος ΙΒ και έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τους καθηγητές τους.

piercemallia1.jpg?mtime=20180223105818#asset:78549

Η ανταπόκριση των παιδιών και του κόσμου στο κάλεσμα ήταν εντυπωσιακή: μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 62 κοτσίδες και αναμένονται ακόμα περισσότερες, ενώ, για όσους προτίμησαν να συνεισφέρουν οικονομικά στην προσπάθεια, το χρηματικό ποσό ανήλθε στα 400 ευρώ περίπου. Τα μαλλιά και τα έσοδα από την εκδήλωση θα διατεθούν από το Άλμα Ζωής για τη δημιουργία περουκών.

Η προσφορά των μαθητών συνοψίζει την εκπαιδευτική φιλοσοφία του Pierce να προσφέρει ολοκληρωμένη εκπαίδευση στους μαθητές του ώστε να γίνουν υπεύθυνοι, ώριμοι πολίτες τού αύριο και απηχεί το μότο του σχολείου «Να υπηρετείς, να μην υπηρετείσαι».

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της σπουδαίας αυτής προσπάθειας! 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr