NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

9+1 Ελληνες Μάνατζερ μιλούν για την αποτυχία!

9+1 Ελληνες Μάνατζερ μιλούν για την αποτυχία!

Είναι αναπόφευκτη η αποτυχία; Είναι και αυτή κομμάτι της επιτυχίας; 9+1 Έλληνες Μάνατζερ μοιράζονται την άποψή τους.

Αντώνης Παπαχρίστου, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Housemarket AE (IKEA Franchisee για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία).

Αποτυχία μπορεί να είναι η μη επίτευξη ενός στόχου, η καθυστέρηση ενός παραδοτέου, ακόμη και η αδυναμία να ξεπεράσεις τον εαυτό σου για να φέρεις ένα αποτέλεσμα πέραν του αναμενόμενου. Κατά τη γνώμη μου δεν μπορείς να φτάσεις στην επιτυχία χωρίς να έχεις βιώσει και αποτυχίες. Είναι κομμάτι της ζωής. Στη ζωή μου έχω βασιστεί σε κάθε αποτυχία, αξιοποιώντας την σαν εμπειρία, προκειμένου να καταφέρω κάτι μεγαλύτερο.

Τόνια Μαύρου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Leroy Merlin.

H αποτυχία είναι κομμάτι του κύκλου της μάθησης αλλά και της επιτυχίας. Ο John Wooden καλύτερος προπονητής μπάσκετ έλεγε στους παίκτες του “Αν δεν κάνεις λάθη, τότε είναι γιατί δεν κάνεις τίποτα. Είμαι θετικός στο ότι αυτός που πράττει πρέπει να κάνει και λάθη.” Το να αποτυγχάνεις σημαίνει ότι δεν παίρνεις ρίσκα, και αν δεν παίρνεις ρίσκα σημαίνει ότι δεν δοκιμάζεις νέα πρραγματα.

Νάντια Κιάμου, Human Resources Manager Greece, Mondelēz.

Η αποτυχία είναι αναπόφευκτο γεγονός μέσα στον εργασιακό βίο. Είναι στενά συνυφασμένη με τη βελτίωση, πρόοδο, μάθηση και τελικά με την επιτυχία. Ο εργαζόμενος μπορεί όμως να μάθει να αντιμετωπίζει την αποτυχία σαν ένα ταξίδι το οποίο του προσφέρει πολλές εμπειρίες που θα του φανούν χρήσιμες στο μέλλον. Αυτός ή αυτή που ρισκάρει, δοκιμάζει νέα πράγματα, σκέφτεται έξω από τα τετριμμένα είναι λογικό κάποια στιγμή να αποτύχει ωστόσο αυτό αποτελεί μέρος της μαθησιακής διαδικασίας στον επαγγελματικό βίο.

Πολυξένη Κιούρη, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Nestlé Ελλάς.

Εξαρτάται από το μέγεθος της αποτυχίας, τους πόρους που έχουν επενδυθεί και την επίπτωση που έχει αυτή η αποτυχία στον άνθρωπο και στον οργανισμό. Είμαι υπέρ του πειραματισμού, και της ενδεχόμενης αποτυχίας κατ’ επέκταση, και συμφωνώ με το moto “fail fast, frequently and at small scale”. Η αποτυχία είναι μέρος της μάθησης, της ανάπτυξης, της καινοτομίας – άρα υγιής.  Αρκεί να είναι σε μικρή κλίμακα και να μην είναι επαναλαμβανόμενη!

Σοφία Τσιούτρα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού (Group HR Manager), ομίλου ξενοδοχείων Maris Hotels.

Αν η επιτυχία ήταν φαγητό, η αποτυχία θα ήταν απαραίτητο συστατικό της, λίγο πικρό ίσως, αλλά χωρίς αυτό δεν θα απολαμβάναμε τη γλύκα της επιτυχίας. Η ζωή δεν είναι μια ευθεία, έχει διακυμάνσεις. Οι ‘ευκαιρίες’ αποτυχίας, που έχουμε ήδη από παιδιά, διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας και μας οπλίζουν με στρατηγικές ζωής. Η εσωτερική επεξεργασία της κάθε αποτυχίας μας, η ερμηνεία της και η στρατηγική με την οποία επιλέγουμε να την αντιμετωπίσουμε, είναι μια προσωπική υπόθεση του καθενός μας. Η αποτυχία είναι μάλλον βασικό συστατικό της επιτυχίας και της ζωής εν γένει.

Νάσια Σκούντζου, HR Manager της Data Communication.

Ο Αϊνστάιν είχε πει «Εάν ποτέ δεν έχετε αποτύχει, ποτέ δεν έχετε δοκιμάσει κάτι νέο». Αυτή η φράση νομίζω ότι με εκφράζει απόλυτα όσον αφορά την αποτυχία. Είναι αναπόφευκτο αλλά και υγιές, όταν προσπαθείς να μάθεις κάτι καινούργιο ή να δοκιμάσεις κάτι νέο, να αντιμετωπίζεις δυσκολίες ή να αποτυγχάνεις. Η ουσία όμως είναι πως μπορείς να μάθεις από τα λάθη, να ωριμάσεις και να κάνεις το επόμενο βήμα που θα σε οδηγήσει σε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Μαρία Καφεντζή, Human Resources Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

Η αποτυχία για μένα είναι μέρος της ζωής. Σου δίνει μαθήματα τα οποία αν χρησιμοποιήσεις έξυπνα και δεν επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη, μόνο μπροστά μπορείς να πας. Έτσι θεωρώ πως είναι υγιές να αποτυγχάνεις κάποιες φορές και να μη χάνεις την προσωπική σου υποκίνηση ούτε και την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου. Κανείς δεν είναι τέλειος και όπως όλοι γνωρίζουμε το πώς διαχειρίζεσαι την αποτυχία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας εξέλιξης, τόσο ως εργαζόμενος αλλά και ως άνθρωπος.

Ελένη Μαντζικοπούλου, Υποδιευθύντρια, Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, KPMG.

Χωρίς αποτυχία, δεν μπορούμε να εξελιχθούμε. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε να την διαχειριζόμαστε. Κυρίως με ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και πάντα με γνώμονα να προσπαθούμε να μαθαίνουμε κάτι από αυτή. Ένα μυστικό που έχω μάθει από την εμπειρία μου, είναι να αφήνουμε λίγο τον χρόνο να κυλήσει για να καταλάβουμε το πώς μας βοηθάει. Τη στιγμή που συμβαίνει κάτι αρνητικό, το μυαλό μας θολώνει, το συναίσθημα μας κατακλύζει. Πρέπει να έχουμε την ωριμότητα, να αφεθούμε λίγο σε αυτά (μόνο για λίγο) και όταν ηρεμήσουμε, όταν περάσει λίγο ο χρόνος, να σκεφτούμε ψύχραιμα, «τι πρέπει να κάνω για να διορθώσω το αποτέλεσμα;», «γιατί έγινε αυτό;» Εξάλλου, οι επιτυχίες και αποτυχίες, είναι δικά μας δημιουργήματα, οι σκέψεις μας, μας οδηγούν σε αυτές. Άρα αυτές πρέπει να «διαβάζουμε» και να «ελέγχουμε» για να βρούμε το δρόμο που μας εκφράζει και μας κάνει ευτυχισμένους.

Ελένη Ασβεστά, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου KLEEMANN.

Η αποτυχία εξαρτάται αποκλειστικά από το που έχεις βάλει τον πήχη. Μπορεί να πετυχαίνεις τους μικρούς στόχους που κάθε φορά θέτεις ή να αποτυγχάνεις σε εξαιρετικά μεγάλους και υψηλούς στόχους που έχεις επιλέξει να θέσεις για τον εαυτό σου. Εγώ αισθάνομαι ότι μεγαλώνω, αναπτύσσομαι και ξεπερνάω κάθε φορά τον εαυτό μου, μέσα από τους προκλητικούς στόχους που θέτω, ακόμη και όταν είναι πιο πιθανή η μη επίτευξή τους. Δεσμεύομαι, και αναλαμβάνω το ρίσκο μιας ενδεχόμενης αποτυχίας. Δεν φοβάμαι να αποτύχω.

Χρήστος Μανιατόπουλος, Εκτελεστικός Διευθυντής της ICTS HELLAS.

Ο ορισμός της αποτυχίας αλλά και της επιτυχίας είναι προσωπική υπόθεση. Σε κάθε περίπτωση το να αποτύχεις είναι υγιές και παραμένει αναπόφευκτο. Κάθε κατάσταση έχει κάτι να μας μάθει! Η αποτυχία αποτελεί πολλές φορές εφαλτήριο της επιτυχίας μιας και η αναγνώρισή της επαναδρομολογεί νέες δράσεις.

Διαβάστε επίσης:

Τι γίνεται όταν κάποιος δεν αποδίδει στη δουλειά; 9+1 Έλληνες Μάνατζερ απαντούν!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr