NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Τι πρέπει να κάνει ένας πετυχημένος Μάνατζερ; 9+1 Έλληνες Μάνατζερ απαντούν.

Τι πρέπει να κάνει ένας πετυχημένος Μάνατζερ; 9+1 Έλληνες Μάνατζερ απαντούν.

Ρωτήσαμε 10 Έλληνες Μάνατζερ, να μας πουν 3 πράγματα που θα έπρεπε να κάνει ένας πετυχημένος Μάνατζερ. Ακολουθούν οι απαντήσεις του.

Τόνια Μαύρου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Leroy Merlin.

Αν έδινα κάποιες συμβουλές στον μάνατζερ θα ήταν οι ακόλουθες:

  • O εργαζόμενος διαθέτει έναν σαφή ρόλο και έχει λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση. Η έλλειψη σαφήνειας και οι γκρι ζώνες δημιουργούν έλλειψη πρωτοβουλίας.
  • Oι στόχοι οι οποίοι τέθηκαν είναι σχετικοί με το ρόλο του και αν μπορεί να τους επηρεάσει. Πολλές φορές οι στόχοι δεν είναι ξεκάθαροι ή αλλάζουν στην πορεία του χρόνου χωρίς ο εργαζόμενος να μπορεί να τους επηρεάσει.
  • Ποιες είναι οι συνθήκες στην προσωπική του ζωή. Πολλές φορές κάποια γεγονότα στην προσωπική μας ζωή επηρεάζουν την απόδοσή μας.

Νάντια Κιάμου, Human Resources Manager Greece, Mondelēz.

Ο ρόλος ενός επιτυχημένου people manager είναι ο συνδυασμός τριών βασικών δραστηριοτήτων.  Είναι αυτός που πρέπει να ηγείται της ομάδας (Lead), να έχει το ρόλο του καθοδηγητή (Coach) αλλά και να μπορεί να κάνει διαχείριση των δεξιοτήτων , των έργων και του ταλέντου των μελών της ομάδας (Manage). Οι ρόλοι αυτοί είναι αλληλένδετοι και δημιουργούν ένα εργασιακό περιβάλλον που το engagement και το commitment της ομάδας είναι υψηλό αλλά και αντίστοιχα συμβάλλουν σε εξαιρετικά επιχειρησιακά αποτελέσματα. Ο people manager οφείλει να αντιλαμβάνεται το ρόλο του ως μια ευκαιρία για συνεχή βελτίωση και όχι σαν κάτι που έχει αποδεχθεί σαν στατική ιδιότητα. 

Πολυξένη Κιούρη, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Nestlé Ελλάς.

Να αποκτά συνέχεια γνώση, να έχει πάθος και ενσυναίσθηση.

Σοφία Τσιούτρα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού (Group HR Manager), ομίλου ξενοδοχείων Maris Hotels.

α) ‘Να ακούει και να είναι ‘εκεί’ για την ομάδα του’: άρα να νοιάζεται πραγματικά, να έχει συχνή και ουσιαστική επαφή με όλα τα μέλη της ομάδας του και να είναι στη διάθεσή τους, όποτε χρειαστεί. β) ‘Να βλέπει’: να έχει τα μάτια του ανοιχτά, άρα να παρακολουθεί διακριτικά τη εξέλιξη των εργασιών και των μελών της ομάδας του και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται η ομάδα σε σχέση με το στόχο, γ) ‘Να αναγνωρίζει’: άρα να δίνει feedback και αναγνώριση την κατάλληλη στιγμή και με τον κατάλληλο τρόπο, για να κινητοποιεί το σύνολο της ομάδας. 

Νάσια Σκούντζου, HR Manager της Data Communication.

  • Ένας manager για να είναι επιτυχημένος, χρειάζεται, κατά πρώτον, να μπορεί να εμπνέει και να καθοδηγεί την ομάδα του, θέτοντας ένα ξεκάθαρο όραμα και δημιουργώντας ένα περιβάλλον ασφάλειας  και εμπιστοσύνης για τους ανθρώπους του, ώστε να μπορούν να αναπτυχθούν και να επιτύχουν.
  • Κατά δεύτερον, χρειάζεται να είναι ευέλικτος, να βρίσκει λύσεις και να μπορεί να ελίσσεται μετατρέποντας κάθε πιθανό εμπόδιο σε ευκαιρία.
  • Και, κατά τρίτον, να δημιουργεί εναλλακτικές, να προετοιμάζει και να αναπτύσσει ‘’successors”.

Μαρία Καφεντζή, Human Resources Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

Ένας επιτυχημένος Manager θα πρέπει να δίνει το Όραμα στην ομάδα του και τις κατευθυντήριες γραμμές για την επίτευξή του, να ξέρει δηλαδή το πού θέλει να φτάσει και με ποιο τρόπο. Επίσης το χτίσιμο σχέσης με την ομάδα του είναι το κλειδί για να έχει εργαζόμενους κινητοποιημένους και δεσμευμένους οι οποίοι θα θέλουν να δώσουν το κάτι παραπάνω για την προσωπική τους επιτυχία αλλά και της εταιρείας συνολικά. Τέλος ένας επιτυχημένος manager θα πρέπει να εμπιστεύεται τους εργαζόμενους της ομάδας τους, να τους δίνει την ελευθερία να αποφασίζουν, να βγαίνουν μπροστά και να μαθαίνουν από τα λάθη τους, με λίγα λόγια να εξελίσσονται μέρα με τη μέρα.

Ελένη Μαντζικοπούλου, Υποδιευθύντρια, Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, KPMG.

Ειλικρίνεια και ακεραιότητα πρέπει να χαρακτηρίζουν στα λόγια, αλλά κυρίως στις πράξεις τον manager.

H αυτοπεποίθηση στις γνώσεις του πρέπει να τον οδηγεί σε αποφάσεις που θα εμπνέουν και παρακινούν την ομάδα.

Παράλληλα, σημαντικό είναι ο manager να έχει ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση και διαίσθηση.

Ελένη Ασβεστά, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου KLEEMANN.

  • Τρία πράγματα που χρειάζεται να κάνει ένας επιτυχημένος manager:
    • Nα ισορροπεί ανάμεσα στη βραχυπρόθεσμη επιβίωση και τη μακροχρόνια ανάπτυξη της εταιρίας.
    • Να επενδύει στο χτίσιμο σχέσεων εμπιστοσύνης και συνέπειας, επιδεικνύοντας ενσυναίσθηση.
    • Να είναι απαιτητικός όσον αφορά στην ανάπτυξη και εξέλιξη των ανθρώπων του

Χρήστος Μανιατόπουλος, Εκτελεστικός Διευθυντής της ICTS HELLAS.

Ένας επιτυχημένος manager αρχικά θα πρέπει να έχει όραμα και να θέτει ξεκάθαρες προσδοκίες – να αναγνωρίζει συχνά την καλή δουλειά και να προσπαθεί να βελτιώσει τις αδυναμίες της ομάδας του.

Επίσης, θα πρέπει να προσπαθεί να ανακαλύψει τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε εργαζομένου και να τα αξιοποιήσει στην καθημερινότητα.

Τέλος, θα πρέπει να ακούει την ομάδα του, να εκδηλώνει ενδιαφέρον και να χτίζει σχέσεις εμπιστοσύνης.

Αντώνης Παπαχρίστου, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Housemarket AE (IKEA Franchisee για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία).

  • Να λειτουργεί ως leader. Πιστεύω πολύ στο πρότυπο του leader, ο οποίος κατά κύριο λόγο εμπνέει και καθοδηγεί την ομάδα του λειτουργώντας ως παράδειγμα ηθικής, αξιών και ευελιξίας.
  • Να θέτει ξεκάθαρο όραμα, στρατηγική και στόχους για το τμήμα του καθώς και τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίτευξή τους.
  • Να χτίζει δυνατή ομάδα και δυνατούς επαγγελματίες. Η εμπειρία μου έχει δείξει ότι πιστεύοντας στους ανθρώπους μου και ενθαρρύνοντας τα δυνατά σημεία του καθενός ξεχωριστά, μπορείς να δημιουργήσεις μία δυνατή ομάδα με φρέσκες ιδέες και όρεξη να τις πραγματοποιήσουν. 
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr