NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Digital Marketing
ανάγνωση

Το AI στο μαρκετινγκ

Το AI στο μαρκετινγκ

Και πως σε λίγα χρόνια θα αλλάξει εντελώς τον κλάδο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Εάν είσαι επαγγελματίας του μαρκετινγκ, ανεξάρτητα με το αν απευθύνεσαι σε εταιρίες από Ελλάδα ή το εξωτερικό θα έχεις σίγουρα ακούσει για την επιρροή που ασκεί πλέον το AI (Artificial Intelligence) στο μαρκετινγκ.

Είναι γεγονός πως το AI έχει αρχίσει να επηρεάζει τον κλάδο και τις διάφορες ειδικότητες του μαρκετινγκ σε πολύ πρακτικό επίπεδο.

Όπως σε κάθε άλλη τεχνολογία ή άλλο trend, όσοι υιοθετήσουν νωρίτερα τεχνολογίες AI και τις εντάξουν στην γενικότερη στρατηγική τους θα είναι και οι πιο επωφελημένοι από τις τεχνολογίες αυτές.

Ενδεχομένως όμως να αναρωτιέσαι πως θα μπορούσε το AI να βοηθήσει εσένα και την εταιρία σου στην πράξη.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν αρκετά SaaS (Software as a Service) τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογίες ΑI και σχετίζονται άμεσα με το μαρκετινγκ.

Για παράδειγμα, πλέον μπορούμε να τρέχουμε καμπάνιες PPC μέσω ενός SaaS το οποίο λειτουργεί σχεδόν αυτόνομα, κάνει optimization στις διαφημίσεις μας και δημιουργεί νέα Ad Groups εκεί που κρίνεται απαραίτητο.

Παράθεση - epixeiro.gr

Η χρήση του AI δεν έχει όρια. Ακόμα και αν έχει όμως, θα αργήσουμε πολύ να τα δούμε.

Παράλληλα, έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε άρθρα με βάση έναν όρο αναζήτησης τον οποίο έχουμε εισάγει χωρίς καμία ανθρώπινη επέμβαση.

Επιπλέον, μπορούμε να αναλύουμε το κείμενο ή τα σχόλια των πελατών μας και να αναγνωρίσουμε θετικά ή αρνητικά συναισθήματα στα σχόλια αυτά.

Ακόμα, αντί να προσπαθούμε να διαβάσουμε οι ίδιοι τα Analytics σχετικά με την κίνηση της ιστοσελίδας μας και να αναγνωρίσουμε ευκαιρίες αλλά και παραλείψεις μας, είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε ένα SaaS το οποίο κάνει auto-generate ενός report το οποίο μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα δεδομένα της σελίδας μας.

Τέλος, εάν ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας δεν επαρκεί για να επικοινωνούμε με τους συνεργάτες μας, τους πελάτες και τους δυνητικούς μας πελάτες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα software το οποίο κλείνει τα ραντεβού μας για εμάς.

Τα παραπάνω παραδείγματα είναι ρεαλιστικά και προκύπτουν από την ύπαρξη softwares τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογίες AI.

Όπως καταλαβαίνουμε, η χρήση του AI δεν έχει όρια. Ακόμα και αν έχει όμως, θα αργήσουμε πολύ να τα δούμε.

Ποια είναι όμως τα οφέλη από την χρήση τέτοιων τεχνολογιών;

Ας δούμε κάποια από αυτά:

  • Εξοικονόμηση Χρόνου – Το AI τις περισσότερες φορές μας βοηθά να εξοικονομήσουμε χρόνο, επιταχύνοντας ορισμένες διεργασίες και αυτοματοποιώντας τις διαδικασίες.
  • Εξοικονόμηση Χρημάτων – Σίγουρα τα περισσότερα από τα software που αναφέραμε πιο πάνω κοστίζουν. Αυτοματοποίηση όμως σημαίνει πάντοτε και εξοικονόμηση χρημάτων για όποιον την εφαρμόζει.
  • Ευκαιρία για Ανάπτυξη – Δεν είναι απαραίτητο να εφαρμόσουμε όποια νέα τεχνολογία βγαίνει στην επιφάνεια. Επιλέγοντας όμως τις τεχνολογίες και τα software που μας ταιριάζουν μπορούμε να αναπτύξουμε την εταιρίας μας και να επιτύχουμε growth έστω και αν είναι linear.
  • Ανταγωνιστικότητα – Χωρίς αμφιβολία η υιοθέτηση τέτοιων τεχνολογιών, ειδικά εφόσον στη χώρα μας η υιοθέτηση εφαρμογών AI στο μάρκετινγκ βρίσκεται ακόμη σε νηπιακό στάδιο, μπορεί να μας φέρει μπροστά από τον ανταγωνισμό. 

Αυτά λοιπόν είναι κάποια από τα οφέλη της εφαρμογής του AI στο μάρκετινγκ.

Κλείνοντας αυτό το σύντομο άρθρο, και μη θέλοντας να σε αφήσω να φύγεις με άδεια τα χέρια, σου προτείνω 10 software τα οποία χρησιμοποιούν τεχνολογία AI και τα οποία μπορείς να επισκεφτείς, να χρησιμοποιήσεις και να μου πεις πως σου φάνηκαν αφού το κάνεις.

Το μάρκετινγκ αλλάζει.

Σίγουρα αυτό δεν αποδυκνύεται από ένα τέτοιο άρθρο, αλλά από την υιοθέτηση τεχνολογιών AI από τις μεγαλύτερες εταιρίες και οργανισμούς στον κόσμο.

Εσύ, θα καταφέρεις να προσαρμοστείς και να υιοθετήσεις τεχνολογίες AI για την επιχείρηση ή τους πελάτες σου;

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr