NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

Winorb: Το πρώτο Virtual Shopping Club στην Ελλάδα

Winorb: Το πρώτο Virtual Shopping Club στην Ελλάδα

Ο Σοφοκλής Μορφόπουλος, co-founder του Winorb, μας μιλάει για «το πρώτο Virtual Shopping Club στην Ελλάδα», μια νέα εφαρμογή που ξεκίνησε δυναμικά από τη Γλυφάδα μόλις τον περασμένο Μάρτιο και που φιλοδοξεί να δημιουργήσει «νέου τύπου» εμπορικά κέντρα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αναφέρετε πως το Winorb αποτελεί ένα «virtual shopping club». Τι ακριβώς σημαίνει αυτό και πως ξεκίνησε η ιδέα;

Το Winorb είναι ένα virtual shopping club με την έννοια του εμπορικού κέντρου αλλά χωρίς να κτιστεί. Στην ουσία δε μεταφέρουμε τις επιχειρήσεις σε ένα σημείο αλλά τις συνδέουμε μέσω μιας πλατφόρμας όπου όλοι συνεργάζονται με σκοπό την ανάπτυξη και την επιβράβευση των πελατών τους.

Η ιδέα για τη δημιουργία του ξεκίνησε μέσα από υπάρχουσες επιχειρήσεις και βλέποντας την πορεία τους. Η δυσκολία πολλών είναι η στασιμότητα εξαιρετικών επιχειρήσεων μετά από κάποια χρόνια επιτυχημένης πορείας. Αυτή η διαπίστωση σε συνδυασμό με την αφήγηση ενός οικονομολόγου σε ένα παιδικό πάρτι για ένα αυστριακό χωριό που ξεπέρασε την κρίση κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου τυπώνοντας νόμισμα με ημερομηνία λήξης αποτέλεσαν τα ερεθίσματα για να σκεφτούμε και να δημιουργήσουμε το Winorb.

Μιλήστε μας για την ομάδα που βρίσκεται «πίσω» από την πλατφόρμα. Από πόσα μέλη αποτελείται;

Όλα ξεκίνησαν από τη συνάντηση με τη συνεργάτιδά μου με αφορμή ένα μεταπτυχιακό στο Marketing. Και  οι δύο πιστέψαμε πολύ στην ιδέα, την αναλύσαμε και άμεσα ξεκινήσαμε την υλοποίηση της. Ο πυρήνας ήταν έτοιμος!

Η ομάδα συμπληρώθηκε με νέα πρόσωπα, ο καθένας εξειδικευμένος σε διαφορετικό τομέα αλλά όλοι με ένα κοινό στόχο: πως την ιδέα που μοιραζόμασταν θα την κάναμε διεθνή επιτυχία. Όλοι μας είμαστε άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών ώστε η πείρα να συνδυάζεται με τη δυναμικότητα και τον ενθουσιασμό και εργαζόμαστε σε κλίμα πλήρους ομαδικότητας, καθώς η φύση της δουλειάς μας απαιτεί συντονισμό διαφόρων εργασιών και αυστηρή τήρηση ποιοτικών κριτηρίων και κρίσιμων χρονοδιαγραμμάτων. Όταν όμως θέλεις κάτι πολύ μπορείς να εμπνεύσεις και άλλους και όλοι μαζί να καταφέρουν πολλά.

winorb2.jpg?mtime=20180716180943#asset:92910

Ήταν εύκολο, έχοντας την ιδέα, να ξεκινήσετε την επιχείρηση σας; Και τι θα προτείνατε σε όσους σκέφτονται να το… επιχειρήσουν;

Όλα είναι εύκολα αρκεί να το θες πολύ! Αυτό λέω σε όσους θέλουν να κάνουν πράξη μια ιδέα τους που είτε μπορεί να φαίνεται τρελή, είτε δύσκολη. Αυτή την ιδέα την πιστέψαμε πολύ, θέλαμε να γίνει πράξη, θέλαμε να πετύχει και τώρα θέλουμε να προχωρήσει και σε άλλες περιοχές και χώρες. Ατελείωτες ώρες δουλειάς, αρμονική συνεργασία και πολλές ιδέες είναι όσα είχαμε για να προχωρήσουμε. Αν για κάτι είμαι περήφανος είναι το γεγονός πως η ομάδα έχει συνεχώς τόσες ιδέες που αν δεν τις καταγράφαμε θα ξεχνούσαμε τις περισσότερες. 

Σε ποιες περιοχές δραστηριοποιήστε, με πόσες επιχειρήσεις συνεργάζεστε και πως μπορεί κάποια να γίνει μέλος της πλατφόρμας;

Είμαστε σε εμβρυακό στάδιο αλλά η πρόοδος είναι ταχύτατη. Μόλις τέσσερις μήνες λειτουργίας και ήδη έχουμε δραστηριοποιηθεί στη  περιοχή της Γλυφάδας με 22 επιχειρήσεις που συνεχώς αυξάνονται και πλάνο opening του επόμενου club στο κέντρο της Αθήνας μέσα στο φθινόπωρο! Φυσικά είμαστε ανοιχτοί σε επιχειρήσεις που θέλουν να γίνουν μέλη μας. Αρκεί να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω του info@winorb.gr και άνθρωποι της εταιρίας θα έρθουν σε επαφή μαζί τους για μια καλύτερη εξέταση της εταιρίας τους και της ενδεχόμενης συνεργασίας μας. Στο Winorb, οι καλύτεροι συνεργάζονται!

Παράθεση - epixeiro.gr

Φιλοδοξία μας, με κάποια ενθαρρυντικά βήματα να γίνονται ήδη, είναι και αγορές του εξωτερικού μέσα στο επόμενο έτος

Με ποιους τρόπους το Winorb βοηθάει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, με βάση την τρέχουσα οικονομική κατάσταση της χώρας;

Το Winorb προέκυψε ακριβώς μέσα από την ανάγκη των επιχειρήσεων για ανάπτυξη και των καταναλωτών για μεγαλύτερες παροχές. Οι επιχειρήσεις είναι εκείνες που με γνώμονα τη συνεργασία μπορούν να δημιουργήσουν ένα νέο, αυξημένο και πιο πιστό πελατολόγιο αφού τα coalition systems είναι εκείνα που παγκοσμίως έχουν δημιουργήσει υπεραξία στις επιχειρήσεις και τρομερή ανάπτυξη σε όσες πιστεύουν σε αυτά και εργάζονται με κατεύθυνση την ωφέλεια συνολικά. Οι καταναλωτές μόνο να κερδίσουν μπορούν μέσω ενός τέτοιου συστήματος καθώς σε κάθε τους αγορά έχουν χειροπιαστά προνόμια σε όλες τις επιχειρήσεις του club, άμεσα, κατεβάζοντας δωρεάν το winorb app.

Το Winorb είναι διαθέσιμο σε Google Play και App Store. Έχουν αλλάξει οι συνήθειες του καταναλωτή, μετά την ευρεία εξάπλωση και χρήση των smartphones;

Μα είναι ολοφάνερο! Πλέον κάθε μας βήμα, κάθε μας ενέργεια μπορεί να γίνει μέσω του smartphone μας. Μπορούμε να πραγματοποιήσουμε από την πιο απλή μέχρι την πιο σύνθετη επιθυμία μας. Και όλοι μας θέλουμε να γίνεται με τον πιο απλό τρόπο. Αυτό λοιπόν προσπαθήσαμε να κάνουμε και εμείς με το winorb app και νομίζω πως είμαστε σε καλό δρόμο! Οι καταναλωτές λαμβάνουν εύκολα και γρήγορα μεγάλες επιβραβεύσεις από τις αγαπημένες τους επιχειρήσεις, μαθαίνουν πρώτοι τα νέα του club από όπου και να βρίσκονται και το shopping γίνεται πιο εύκολη και πιο διασκεδαστική εμπειρία.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον, όσον αφορά στην εξάπλωση της εφαρμογής και την επίτευξη των στόχων σας;

Η αλήθεια είναι πως το πλάνο ανάπτυξης της εταιρίας τροποποιήθηκε μετά την τόσο μεγάλη αποδοχή από τον κόσμο. Ο στόχος λοιπόν έχει τοποθετηθεί ακόμη πιο ψηλά από τον αρχικό με πρώτο βήμα το opening 8 clubs στην Αττική και 25 σε όλη την Ελλάδα ξεκινώντας από μεγάλες πόλεις και φυσικά τα νησιά μας. Φιλοδοξία μας, με κάποια ενθαρρυντικά βήματα να γίνονται ήδη, είναι και αγορές του εξωτερικού μέσα στο επόμενο έτος. Ανάλογο βάρος όμως έχει και η ανάπτυξη του app με νέες λειτουργίες για τους καταναλωτές αλλά και τις επιχειρήσεις που θα μετατρέψουν τις καθημερινές μας αγορές σε ένα νέο shopping style.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr