NEWSFLASH...
Χρηματοδότηση
ανάγνωση

WORTH Project: «Ευκαιρία ζωής» για νέους σχεδιαστές - Συνέντευξη με τη Μ. Bυτινίδου, ambassador του προγράμματος

WORTH Project: «Ευκαιρία ζωής» για νέους σχεδιαστές - Συνέντευξη με τη Μ. Bυτινίδου, ambassador του προγράμματος

Η Ambassador του ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού προγράμματος WORTH Project στην Ελλάδα, Μαρία Bυτινίδου (Fashion Designer / CEO @ AthensFashionClub & The Fashion Gate) αναλύει την «ευκαιρία ζωής» για τους νέους σχεδιαστές που αναζητούν οικονομική υποστήριξη στην υλοποίηση της ιδέας τους και στη δημιουργία της δικής τους επιχείρησης.

Το WORTH Project είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για fashion startups. Πώς προέκυψε η συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και ποια η αρμοδιότητά σας;

Πριν λίγους μήνες, κατά τη διάρκεια των επαφών που κάναμε με διάφορους φορείς ανάπτυξης με αφορμή τη διοργάνωση του 1ου Fashion Startup Weekend στην Ελλάδα, ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης για νέους δημιουργούς μόδας. Αποτελεί στόχο της 1ης θερμοκοιτίδας μόδας «The Fashion Gate», την οποία αναπτύξαμε ως συνέχεια της σχολής μόδας AthensFashionClub.

Προετοιμάζουμε τους νέους σχεδιαστές, σχεδιαστικά και επιχειρηματικά και μέσω ειδικού εκπαιδευτικού προγράμματος, στο να δημιουργήσουν συλλογές με διεθνείς προδιαγραφές και να τις προωθήσουν άμεσα, κάθε Αύγουστο, στην εμπορική έκθεση Styl Kabo στην Τσεχία. Στο πλαίσιο αυτό, η υποστήριξη με το αρχικό κεφάλαιο των 10.000 ευρώ αποτελεί μεγάλη ώθηση και ενθάρρυνση στην επιχειρηματικότητα τους.

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος στην Ευρώπη αντιλήφθηκαν την σοβαρότητα της στόχευσης, της λειτουργίας και του έργου της θερμοκοιτίδας The Fashion Gate και θεώρησαν ότι αποτελούμε ιδανική επιλογή για να τους εκπροσωπήσουμε ως ambassadors του WORTH στην Ελλάδα. Έχουμε την ευθύνη για τη σωστή ενημέρωση γύρω από τις προϋποθέσεις ένταξης των νέων σχεδιαστών στο πρόγραμμα, έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία να αναπτυχθεί η επιχειρηματικότητα, η διεθνική συνεργασία μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών και η καινοτομία.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι για να αναπτύξεις συνεργασία με το εξωτερικό και, πολύ περισσότερο, να συνεργαστείς με ευρωπαϊκούς φορείς, είναι επιβεβλημένο να διαθέτεις στο portfolio σου διεθνείς συνεργασίες και διακρίσεις. Αυτές τις έχουμε ήδη κατακτήσει στο αντικείμενο της καινοτομίας από το 2013, όταν διακριθήκαμε στον Accelerator Startup Βootcamp στην Ολλανδία ως μία από τις 20 καλύτερες εταιρίες υψηλής τεχνολογίας μόδας στον κόσμο αλλά και από την Διεθνή Έκθεση Premiere Vision στο Παρίσι ως το πιο καινοτόμο fashion brand στην φορέσιμη τεχνολογία.

Το γεγονός ότι παράλληλα με την εκπαίδευση δραστηριοποιούμαστε εμπορικά με δύο διαφορετικά fashion brands και με το αντικείμενο της φορέσιμης τεχνολογίας, μας δίνει την γνώση της αγοράς και των δυσκολιών που αντιμετωπίζει ο κάθε δημιουργός που θέλει να καινοτομήσει και να λανσάρει ένα πετυχημένο fashion brand.

Πως λειτουργεί το χρηματοδοτικό πρόγραμμα WORTH Project, όσον αφορά στην υποστήριξη των νέων δημιουργών;

Το πρόγραμμα Worth Partnership Project είναι ανοιχτό για όλους τους νέους δημιουργούς και χρηματοδοτεί καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες μέχρι 10.000 ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων μέσω διεθνικών συνεργασιών σχεδιαστών, κατασκευαστών, εταιριών τεχνολογίας, design και technology labs. Τα τελικά προϊόντα πρέπει να φέρουν στοιχεία καινοτομίας και μπορούν να ανήκουν στους τομείς: ένδυσης, υπόδησης, ύφανσης, επίπλωσης, εσωτερικής διακόσμησης, γούνας/δέρματος, κοσμήματος και αξεσουάρ.

Οι συνεργασίες που θα αναπτυχθούν πρέπει να σχηματιστούν μεταξύ δύο ή τριών συμμετεχόντων με διαφορετικό προφίλ και από τουλάχιστον δύο διαφορετικές χώρες. Μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε έχει μία ιδέα και έχει βρει ένα συνεργάτη ή ψάχνει να βρει μέσω του προγράμματος.

Το πρόγραμμα παρέχει μέχρι 10.000 ευρώ χρηματοδότηση, εξατομικευμένη καθοδήγηση και συμβουλευτική, υποστήριξη στο marketing και branding, συμμετοχή σε δύο διαφορετικές διεθνείς συναντήσεις, δικτύωση, cross-sector συνεργασίες και υποστήριξη στην ανάπτυξη του προϊόντος.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο WORTH και ποια είναι η δική σας συμβουλή για τους νέους δημιουργούς;

Για τη δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβληθεί μία πρόταση συνεργασίας σε pdf, σχέδια και σκίτσα σε portfolio, ένα σύντομο business plan και ένα pitch video. Η υποβολή γίνεται ηλεκτρονικά στη σελίδα www.worthproject.eu μέχρι τις 24 Οκτωβρίου 2018.

Ως ambassador του WORTH μπορώ να ενημερώσω και να συμβουλέψω τον κάθε νέο δημιουργό για το πως να βελτιώσει την πρότασή του πριν την κατάθεση της αίτησης, καθώς και να τον υποστηρίξουμε μέσω των συνεργατών της θερμοκοιτίδας «Τhe Fashion Gate» στη δημιουργία ενός business canvas model, portfolio και pitch video.

Οποιοσδήποτε θελήσει να υποβάλλει άμεσα συμμετοχή στο WORTH μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στα τηλέφωνα της σχολής AthensFashionClub ή της θερμοκοιτίδας The Fashion Gate καθώς και να συμπληρώσει την φόρμα υποστήριξης WORTH.

Εύχομαι, τις «ευκαιρίες ζωής» σαν το WORTH να τις κυνηγήσουν οι νέοι δημιουργοί και να αναδείξουν το ταλέντο τους!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr