NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

7 μυστικά της γλώσσας σώματος που θα σας βοηθήσουν στις επαγγελματικές σας σχέσεις

7 μυστικά της γλώσσας σώματος που θα σας βοηθήσουν στις επαγγελματικές σας σχέσεις

​Σε μια εποχή που η επικοινωνία πρόσωπο με πρόσωπο γίνεται ολοένα και πιο σπάνια, η αξιοποίηση τέτοιων συναντήσεων και ευκαιριών είναι πιο σημαντική από ποτέ. Αυτό, φυσικά, χρειάζεται και την κατάλληλη γλώσσα σώματος.

Στα ακόλουθα tips, η coach και ειδικός σε θέματα ανθρώπινης συμπεριφοράς, Melody Wilding, εξηγεί παραδείγματα συμπεριφοράς που μπορεί να δείχνουν πως η γλώσσα σώματος που χρησιμοποιείτε είναι προβληματική, κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις σε θέματα όπως η επαγγελματική σας ανέλιξη.

Σταυρωμένα χέρια

Τα σταυρωμένα χέρια είναι μια συνήθεια που δείχνει αμυντική στάση και αυτοπροστασία. Στον χώρο εργασίας μπορεί να περάσουν το μήνυμα της κυνικότητας, της δυσπιστίας ή ακόμα και του θυμού. Κρατήστε τα χέρια στο πλάι, ελαφρώς μακριά από το σώμα, δείχνοντας αυτοπεποίθηση και ειλικρίνεια. Για να κρατήσετε τα χέρια σας απασχολημένα, δοκιμάστε να κρατήσετε ένα σημειωματάριο.

Καμπούριασμα

Όταν νοιώθουμε αβεβαιότητα ή φόβο, συνηθίζουμε να «συρρικνώνουμε» τους εαυτούς μας, καμπουριάζοντας και μαζεύοντας τους ώμους μας. Αυτό περνάει μηνύματα φόβου, αδυναμίας, τεμπελιάς και έλλειψης κινήτρου. Καθίστε με ίσια την πλάτη, χαλαρώστε τους ώμους σας προς τα πίσω, γέρνοντας ελάχιστα προς τα εμπρός. Αυτό θα σας κάνει να φαίνεστε και να είστε πιο ασφαλής σε καταστάσεις υψηλής πίεσης.

Αδιαφορία

Βεβαιωθείτε πως δεν γέρνετε προς την πόρτα όταν βρίσκεστε σε κάποια συνάντηση, κάτι που δείχνει αδιαφορία. Αντί αυτού, χωρίς να είναι πολύ προφανές, μιμηθείτε τις χειρονομίες του συνομιλητή σας. Για παράδειγμα, ακουμπήστε τα χέρια σας στο τραπέζι εάν βρίσκονται και τα δικά του εκεί ή ακουμπήστε πίσω στην καρέκλα σας εάν κάνει και αυτός το ίδιο. Όταν αισθανόμαστε φιλικοί και άνετοι με τους ανθρώπους, τείνουμε να στρέφουμε το σώμα μας προς αυτούς και να «συγχρονιζόμαστε» με τις κινήσεις τους.

Νευρικές κινήσεις

Το κούνημα των ποδιών, το «παιχνίδι» με τα μαλλιά, το άγγιγμα του προσώπου ή οποιαδήποτε άλλη κίνηση που δείχνει νευρικότητα ή βαρεμάρα, δηλώνει ανασφάλεια που μπορεί να σας κοστίσει την εμπιστοσύνη που έχετε χτίσει με τον συνομιλητή ή συνάδελφο. Εάν είστε επιρρεπείς σε τέτοιες κινήσεις με τα χέρια σας, ακουμπήστε τα σε ένα μέρος όπως το τραπέζι ή τα πόδια σας.

Οπτική επαφή

Η οπτική επαφή μπορεί να δείχνει πολλά, όπως το πόσο σέβεστε και εκτιμάτε κάποιον αλλά και το ενδιαφέρον σας για τη δουλειά του. Μια καλή τακτική είναι να στοχεύετε στο να κρατάτε το βλέμμα του άλλου για το 50-60% του χρόνου που αλληλεπιδράτε μαζί του. Εάν δεν μπορείτε μετά να θυμηθείτε το χρώμα των ματιών του, αυτό ίσως δείχνει πως η οπτική επαφή που υπήρξε ήταν ανεπαρκής.

Χαμόγελο

Το να χαμογελάτε επιτρέπει στους άλλους να νοιώθουν άνετα μαζί σας και είναι πιο εύκολο να προχωρήσετε τη δουλειά σας με άτομα που σας συμπαθούν και σας υποστηρίζουν. Σύμφωνα με έρευνες, ακόμη και το να εξαναγκαστείτε να χαμογελάσετε μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση σας. Δοκιμάστε να ξεκινάτε και να τελειώνετε τις συζητήσεις σας με ένα χαμόγελο.

Χειραψίες

Η αίσθηση της αφής είναι εξαιρετικά σημαντική και μια ισχυρή χειραψία αποτελεί έναν από τους λίγους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την φυσική επαφή. Μια καλή και με αυτοπεποίθηση χειραψία δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτή ούτε πολύ χαλαρή. Ένας καλός κανόνας είναι να ταιριάζετε με την χειραψία του άλλου. Μην διστάζετε να κάνετε συχνά χειραψίες.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr