NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

«Τέλος» στις διαφημίσεις μέσω internet! - Νέα εφαρμογή διαθέσιμη στο TAXISnet

«Τέλος» στις διαφημίσεις μέσω internet! - Νέα εφαρμογή διαθέσιμη στο TAXISnet

Άνοιξε, στις 17/9/2018, η εφαρμογή του TAXISnet η οποία δίνει διευκρινήσεις στον νόμο 4498/2017, θεσμοθετώντας απόδοση ειδικού τέλους επί των διαφημιστικών εξόδων μέσω διαδικτύου ύψους 2% επί του καθαρού ποσού.

Το τέλος αυτό βαρύνει τον λήπτη των υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το εάν ο πάροχος της υπηρεσίας είναι φυσικό ή νομικό πρόσωπο και ανεξάρτητα από το αν η έδρα του είναι στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Για παράδειγμα, εάν πληρώσετε 100€ για διαφήμιση στην Google, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα θα πρέπει να δηλώσετε αυτήν την δαπάνη σε ειδική εφαρμογή στο TAXISnet και να πληρώσετε τέλος 2% (δηλ. 2€).

Πιο συγκεκριμένα:

  • Εάν έχετε έσοδα από διαφημίσεις, θα πρέπει στο τιμολόγιο ή την απόδειξή σας να φαίνεται στην ανάλυση α) η καθαρή αμοιβή σας (έστω 100€), β) ο ανάλογος ΦΠΑ (24€) και γ) το ειδικό τέλος (2€). Το ποσό που θα εισπράξετε θα είναι το άθροισμα της καθαρής αξίας και του ΦΠΑ μείον το τέλος: 100 + 24 - 2 = 122€.
  • Εάν έχετε έξοδα για διαφημίσεις, θα πρέπει, αφού λάβετε παραστατικό με παρακράτηση τέλους διαφήμισης 2%, να μπείτε τον επόμενο μήνα από την έκδοση του παραστατικού στο TAXISnet και να αποδώσετε τα 2€ που δεν καταβάλατε στον πάροχο της διαφήμισης.

Το τέλος αυτό αφορά διαφημιστικές υπηρεσίες που γίνονται μέσω διαδικτύου, όπως για παράδειγμα: διαφημίσεις σε Facebook/Google και άλλα social media, σε ιστοσελίδες (π.x. στο epixeiro.gr) και σε προωθητικές ενέργειες πώλησης προϊόντων μέσω διαδικτύου.

Ο νόμος έχει αναδρομική ισχύ από 16/11/2017 μέχρι και 31/08/2018 - τα τέλη αυτής της περιόδου θα πρέπει να δηλωθούν μέχρι τις 30/09/2018.

Σημειώστε ότι τα ανωτέρω αφορούν καθαρά υπηρεσίες διαφήμισης και προβολής και όχι παρεμφερείς (π.χ. κατασκευή ιστοσελίδων, γραφιστικές υπηρεσίες κ.α.).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr