NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Υπεύθυνη επιχειρηματικότητα
ανάγνωση

Τι δεξιότητες πρέπει να έχει ο Κοινωνικός Επιχειρηματίας

Τι δεξιότητες πρέπει να έχει ο Κοινωνικός Επιχειρηματίας

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα: Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχουν ή να καλλιεργήσουν οι κοινωνικοί επιχειρηματίες προκειμένου να επιτύχει η ιδέα τους;

Οι κοινωνικοί επιχειρηματίες είναι άτομα που με την επιχειρηματική ιδέα τους δίνουν νέες λύσεις σε κάποιο υπάρχον κοινωνικό πρόβλημα. Όταν σε μία κοινωνία τα συστήματα δεν λειτουργούν σωστά, έρχονται νέοι επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες και προσθέτουν το δικό τους λιθαράκι, κάνοντας τη διαφορά στην ζωή των ανθρώπων. 

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία που πρέπει να έχουν, ή να καλλιεργήσουν, οι κοινωνικοί επιχειρηματίες προκειμένου να επιτύχει η ιδέα τους;

  1. Είναι δημιουργικοί. Μπορούν να σκεφτούν νέους τρόπους για να κάνεις γνωστά πράγματα, να έχουν ευέλικτη σκέψη, «έξω από το κουτί», προκειμένου να προσφέρουν καινοτόμες και νέες αποτελεσματικές λύσεις στις ζωές των ανθρώπων. Η καινοτομία είναι η βάση της σύγχρονης επιχειρηματικότητας. 
  2. Έχουν ένα θετικό όραμα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Έχουν βρει μία σπουδαία αιτία, έναν σημαντικό σκοπό, για να κάνουν αυτό που κάνουν, ο οποίος τους εμπνέει, τους ξεσηκώνει και δεν τους αφήνει να κοιμηθούνε ήσυχοι αν δεν πετύχουν τους στόχους τους. Έναν σκοπό που τους κάνει να είναι ασταμάτητοι και να κάνουν τα πάντα μέχρι να το πετύχουν.   
  3. Είναι συνεργατικοί και συνεργάσιμοι. Γνωρίζουν ότι δεν διαθέτουν οι ίδιοι όλα τα προσόντα που χρειάζεται για να πετύχει μια επιχείρηση και είναι σε θέση να αναγνωρίζουν τις δεξιότητες και τα ταλέντα άλλων προσώπων και να τα αξιοποιούν σωστά. Λειτουργούν μέσα από ομάδες και για το καλό όλων, γιατί ξέρουν ότι η καλή ομάδα είναι το μυστικό για την επιτυχία τους! 
  4. Είναι διορατικοί και αισιόδοξοι. Εκεί που οι άλλοι βλέπουν εμπόδια, αυτοί βλέπουν ευκαιρίες. Εκεί που οι άλλοι βλέπουν αποτυχίες, αυτοί βλέπουν προσπάθειες για βελτίωση της στρατηγικής τους. Είναι ευέλικτοι και ευπροσάρμοστοι στις συνθήκες της αγοράς κάθε φορά. Γνωρίζουν πώς να κάνουν το ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, αφού γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά που έχουν επιλέξει να λειτουργήσουν.
  5. Έχουν πείσμα, υπομονή και επιμονή, προσήλωση στους στόχους τους, γιατί γνωρίζουν ότι χωρίς την επιτυχία της ιδέα τους ο κόσμος μας θα είναι χειρότερος.
  6. Νοιάζονται για το κοινό καλό, το οποίο βάζουν πάνω από το ατομικό τους συμφέρον, προκειμένου να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αυτές  είναι μερικές από τις δεξιότητες που απαιτούνται, σήμερα, σε έναν κοινωνικό επιχειρηματία προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή του και να αφήσει ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία που δραστηριοποιείται, για το καλό όλων μας. Εάν αισθάνεστε ότι έχετε κάποια ή όλα από τα παραπάνω στοιχεία, ίσως είναι η ώρα να βάλετε το όνειρό σας σε πράξη. Τότε θα βρείτε όλη τη βοήθεια που χρειάζεστε προκειμένου να πετύχετε.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι επαναστάσεις δεν ξεκινούν πλέον από τα όπλα, ούτε από εξεγέρσεις και απεργίες. Οι επαναστάσεις έρχονται από καθημερινούς ανθρώπους και μεταφέρονται στον πεδίο της αγοράς, με ιδέες που κερδίζουν όλοι και προσωπική εργασία για το κοινό όφελος. Αυτοί είναι οι κοινωνικοί επιχειρηματίες που η Ελλάδα έχει τόση ανάγκη σήμερα και εύχομαι κάθε μέρα να γίνονται και περισσότεροι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr