NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Κρυπτονομίσματα: Ευκαιρίες μίας στάσιμης αγοράς

Κρυπτονομίσματα: Ευκαιρίες μίας στάσιμης αγοράς

Και να που συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δημοσίευση του πρώτου άρθρου μου στο επιχειρώ. Το πως θα εξελισσόταν αυτό το εγχείρημα δεν θα μπορούσα να το φανταστώ ούτε να το σχεδιάσω. Το γεγονός ότι με αναδείξατε στους 10 καλύτερους αρθρογράφους του 2018 με γεμίζει με ευγνωμοσύνη και με ευθύνη να συνεχίσω να είμαι κοντά σας και να σας ενημερώνω, με απλό και κατανοητό τρόπο, για το τι συμβαίνει στην αγορά.

Μετά το λανσάρισμα των Crypto Basics και των παρουσιάσεων που ακολούθησαν, θα ήθελα να σας ενημερώσω για δυο σημαντικές εξελίξεις. Τα Crypto Basics θα αναβαθμιστούν και θα επιστρέψουν κοντά σας με δυνατή online παρουσία, ενώ σε λίγες εβδομάδες θα ξεκινήσει το premium newsletter που ετοιμάζω με τους στενούς συνεργάτες μου. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα.

Η αγορά από την αρχή του χρόνου ανεβοκατεβαίνει μεταξύ 100 και 130 δις δολαρίων. Το Bitcoin άγγιξε - αλλά δεν έσπασε προς τα κάτω - το φράγμα των 3.000 δολαρίων. Τα περισσότερα ψηφιακά νομίσματα έχουν ακολουθήσει μία παράλληλη πορεία, χάνοντας μεγάλο ποσοστό της αξίας που είχαν στις αρχές του 2018, όμως οι τεχνολογίες προοδεύουν και, ενώ η αξία στο ταμπλό δεν το αντικατοπτρίζει, η απόσταση από την εφαρμογή στην πραγματική οικονομία μικραίνει. Θυμίζω σε όσους με διαβάζουν πιστά ότι οι τιμές έχουν χειραγωγηθεί στο μέγιστο βαθμό από τη στιγμή που άρχισε να πληρώνει το λεγόμενο σορτάρισμα του Bitcoin.

Στις 14 Φεβρουαρίου διεξήχθη στην Ζυρίχη το Blockchain Summit της Unicom. Στο συνέδριο αυτό είχαμε την τιμή να παρευρεθεί και να μιλήσει ο Κος Αθανάσιος Λαδόπουλος Managing Partner της εταιρείας μας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε η εκτίμηση της Gartner (της κορυφαίας στον κόσμο εταιρείας έρευνας και συμβουλευτικής στις ψηφιακές τεχνολογίες) στην οποία αναφέρεται ότι το blockchain θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη αξία στην ψηφιακή οικονομία και αγορά, αγγίζοντας τα 176 δις δολάρια το 2025 και ξεπερνώντας τα 3,1 τρις δολάρια μέχρι το 2030.

Το έχουμε ξαναγράψει ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι μία τεχνολογία που θα κερδίσει τη θέση της στην καθημερινή οικονομία και είναι μακροπρόθεσμη επένδυση.

Τι θα μπορούσε να προσφέρει το blockchain στην επιχείρηση σας στο σύντομο μέλλον;

Ας δούμε δύο παραδείγματα ψηφιακών νομισμάτων που έχουν ακολουθήσει μία διαφορετική πορεία από τα υπόλοιπα, όσον αφορά στο πεδίο εφαρμογής αλλά και στην πορεία της τιμής τους.

Globatalent: Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να υποστηρίξετε οικονομικά νέα ταλέντα του αθλητισμού που η πολιτεία αδυνατεί να στηρίξει; Πως θα σας φαινόταν η ιδέα να ενισχύσετε οικονομικά την αγαπημένη σας ομάδα για να επενδύσει σε νέες μεταγραφές, να φτιάξει το καινούργιο της γήπεδο ή να μπορέσει να ενισχυθεί για να μείνει στη κατηγορία; Αυτό είναι και το αντικείμενο της πλατφόρμας Globatalent, η οποία θα βοηθάει αθλητές και αθλητικά σωματεία να εκδώσουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα και να παρέχουν προνόμια και ανταποδοτικά οφέλη σε όσους επιλέξουν να τους στηρίξουν. Το συγκεκριμένο project κατάφερε να εξασφαλίσει 22 εκατ. χρηματοδότηση εν μέσω μιας αγοράς που όλο πέφτει και να μπει και στα πρώτα ανταλλακτήρια μόλις στις 12 Ιανουαρίου, έχοντας μικρό τζίρο αλλά μία ανοδική πορεία για το ψηφιακό του νόμισμα. Χαμηλότερη τιμή 0,000683 δολάρια, υψηλότερη 0,008 δολάρια, τιμή 18/2 0,002 δολάρια.

Smartlands: Οι τράπεζες στην χώρα σου δεν λειτουργούν, δάνειο ή χρηματοδότηση δύσκολη έως αδύνατη, τι επιλογές έχει ένας επιχειρηματίας; Μέσω της πλατφόρμας Smartlands, ο επιχειρηματίας μπορεί να εκδώσει ψηφιακά νομίσματα και να παραχωρήσει μέρος της ιδιοκτησίας του, της επιχείρησης του ή ακόμα και να προπωλήσει εμπορεύματα προκειμένου να αποκτήσει ρευστότητα, ενώ η συμφωνία με τους επενδυτές και τα δικαιώματα που θα αποκτήσουν είναι απόλυτα εξασφαλισμένα μέσω των έξυπνων συμβολαίων (smart contracts). Χαμηλότερη τιμή 0,19 δολάρια, υψηλότερη 6,40 δολάρια, τιμή 18/2 2,11 δολάρια.

Όσο περνάει ο καιρός, ο μέσος αναγνώστης θα πρέπει να αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι το blockchain θα φέρει καινοτομία στην καθημερινότητα του, ο επιχειρηματίας να αντιληφθεί ότι η ευκαιρία βρίσκεται στην υιοθέτηση του blockchain στην επιχείρηση του και να σταματήσουν όλοι να βλεπουν τα ψηφιακά νομίσματα σαν μετοχές.

Δίνουμε ραντεβού για τον Μάρτιο.

Όπως κάνουμε κάθε φορά, επαναλαμβάνουμε ότι τα άρθρα μας δεν αποτελούν οικονομικές ή επενδυτικές συμβουλές και συγγράφονται αποκλειστικά για ενημερωτικούς σκοπούς. Ο κάθε αναγνώστης οφείλει να κάνει τη δική του έρευνα και να μην επενδύει χρήματα που δεν είναι διατεθειμένος να απολέσει.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr