NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Dept or Alive: Ξεπλήρωσε το «χρέος» σου, χτίσε τον δρόμο προς την επιτυχία

Dept or Alive: Ξεπλήρωσε το «χρέος» σου, χτίσε τον δρόμο προς την επιτυχία

​Θέλω να πάρεις μία ανάσα και να αφιερώσεις τρία λεπτά από τον χρόνο σου. Θα σε πάω λίγο πίσω στην ανέμελη εποχή του δημοτικού. Φέρε τον εαυτό σου στην κατάσταση της τάξης και της αυθόρμητης σκέψης σου. Θυμήσου λίγο την αίσθηση της ανεμελιάς, αλλά και της δίψας να ανακαλύψεις τον κόσμο.

Ξεκινάμε. Ερώτηση Πρώτη. Ποιο μάθημα ήταν το αγαπημένο σου; Εντάξει, εύκολο! Η γυμναστική! Ναι, αυτή που τώρα θες να ξεκινήσεις, αλλά όλο αναβάλλεις. Ερώτηση Δεύτερη. Ποιο ήταν το μάθημα- εφιάλτης σου; Μην μου πεις... τα μαθηματικά! Ποια μαθηματικά; Αυτά τα αριθμητικά σύμβολα που δεν λες να ξεκολλήσεις από δαύτα τώρα στην ενήλικη ζωή σου, σε βαθμό να προσδιορίζουν την πορεία της εξέλιξής σου. Όπα... στοπ! Ποια εξέλιξη; Αλήθεια τώρα, πάρε λίγο τον χρόνο σου και πες μου: Έχεις εξέλιξη;

Εξέλιξη σημαίνει βελτίωση ή το επόμενο στάδιο, γεγονός ή συμβάν, εξαρτημένο από το προηγούμενο. Με λίγα λόγια, το κάθε μέρα ίδια μέρα δεν αποτελεί εξέλιξη! Σίγουρα, από το δημοτικό έχεις εξελιχθεί, αλλά το αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης σε ικανοποιεί; Τι πήγε λάθος στην πορεία και σταμάτησες να προσπαθείς; Και δεν θα μιλήσω για ουτοπιστικά όνειρα και επιθυμίες. Θα μιλήσω με ποσοστά. Το 90% των ανθρώπων εμποδίζουν καθημερινά οι ίδιοι την εξέλιξή τους. Δεν με πιστεύεις; Κάτσε να σου το εξηγήσω.

Αναζητείς την δύναμη για να ζήσεις την ονειρική σου ζωή, για να αναπτύξεις την επιχειρηματική σου αυτονομία, για να ζήσεις το ανέλπιστο και στηρίζεσαι σε νούμερα. Μαζί σου! Ο οικοδόμος για να χτίσει στηρίζεται σε τούβλα, ο καθηγητής στηρίζεται από την ικανότητά του να μετατρέψει ακατέργαστες ζωές σε «σπίρτα» και ο τραπεζίτης είναι αυτός που βάζει φωτιά στα «σπίρτα» και τα μετατρέπει ξανά σε «τούβλα»... χαρτονομισμάτων!

Εσύ έχεις την ιδέα, έχεις την επιθυμία, αλλά σκοντάφτεις στη δράση. Η δράση, σκέφτεσαι, απαιτεί κεφάλαιο. Και κάθε φορά που έρχεται αυτή η λέξη στο μυαλό σου παγώνουν όλα. Κι έτσι πέφτεις για ύπνο, ρυθμίζεις πάλι το ξυπνητήρι για να πας στη βαρετή δουλειά σου, να πάρεις έναν βασικό μισθό, να χαζεύεις τα success stories άλλων γκρινιάζοντας για την αδικία της ζωής και για την δόση του χρέους σου που δεν λέει να τελειώσει ποτέ.

Ωραία, να σου πω κάτι: Το οικονομικό σου χρέος δεν το ξεχνάς, το χρέος σου ως άνθρωπος να δώσεις μία ευκαιρία στον εαυτό σου δεν το σκέφτεσαι; Πώς έχεις καταφέρει να αντιστρέψεις τις επιθυμίες σου; Πώς έχεις επιτρέψει σε «μαθήματα» που εξ αρχής απέρριψες να καθορίσουν την πορεία σου στην μετέπειτα ζωή σου;

Όλοι αυτοί που ξεκίνησαν να πάρουν τον «δρόμο» που εσύ τώρα θαυμάζεις, πείνασαν. Πείνασαν για τα εύκολα που εσύ δεν θες να εγκαταλείψεις, για τις εξόδους, για τα ακριβά κινητά, για τα ταξίδια αναψυχής, κ.α.. Μα περισσότερο απ’ όλα, πείνασαν για δημιουργία, για επιτυχία και για την προσωπική τους εξέλιξη. Κι αυτή είναι μία «πείνα» που δεν χορταίνεται!

Μάθε, λοιπόν, να ταΐζεις τον σωστό εαυτό σου για να ξεπληρώσεις το «χρέος» σου. Καθετί που συναντάς στον δρόμο σου είναι ένα «τούβλο». Για να σιγουρευτείς ότι είναι το σωστό, θα πρέπει να θυμάσαι πάντα τι είναι αυτό που θέλεις να χτίσεις!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr