NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Digital Marketing
ανάγνωση

Personalization: Τα top trends της εξατομικευμένης εμπειρίας!

Personalization: Τα top trends της εξατομικευμένης εμπειρίας!

Στο πολυδιάστατο ταξίδι της σύγχρονης αγοραστικής διαδικασίας, το personalization οδηγεί τον καταναλωτή στον προορισμό του πιο εύκολα, άμεσα και, κυρίως, ευχάριστα!

Μέσα στον καταιγισμό των πληροφοριών και διαφημιστικών μηνυμάτων που δέχεται το καταναλωτικό κοινό, το οποίο περιηγείται τόσο online όσο και offline, η εξατομικευμένη εμπειρία, που ήδη προσφέρουν πάρα πολλές εταιρείες, αποτελεί το βασικό συστατικό της επιτυχίας τους.

Ποια είναι, άραγε, τα κορυφαία personalization trends που αξίζει να εφαρμόσει και η δική σας εταιρεία, προκειμένου να κατακτήσει τον empowered customer του σήμερα; Θα σας τα αποκαλύψουμε στη συνέχεια, αφού πρώτα κάνουμε μία σύντομη εισαγωγή στον όρο “personalization” και στη σύνδεσή του με την πιο «προσωποποιημένη» εκδοχή του μάρκετινγκ, αυτή του Personalized Marketing.

Personalization και Personalized Marketing

Tο Personalization συνιστά, ουσιαστικά, τη γενική έννοια της εξατομίκευσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, από την οποία προκύπτει και το πολυπόθητο, για τον καταναλωτή, personalized customer experience – στο οποίο έχουμε κάνει ιδιαίτερη μνεία στο παρελθόν. Σήμερα, πιο ενεργός και υποψιασμένος από ποτέ, ο καταναλωτής αναζητά εκείνα τα μηνύματα που στοχεύουν απευθείας στον ίδιο, ξεχωρίζοντας από τη μαζικότητα της εποχής, ικανοποιώντας τις προσωπικές του ανάγκες και καθιστώντας την αγοραστική διαδικασία απλούστερη και πιο ανώδυνη.

Με σεβασμό στις ιδιαίτερες επιθυμίες του σύγχρονου καταναλωτή, λοιπόν, γεννήθηκε μία άκρως δυναμική και καρποφόρα φιλοσοφία μάρκετινγκ. Εκείνη που απευθύνεται στον πελάτη με το όνομά του, εξετάζει λεπτομερώς τις προηγούμενες εμπειρίες του και προσφέρει προτάσεις που βασίζονται αποκλειστικά στις δικές του προτιμήσεις. Η φιλοσοφία αυτή συνέθεσε το Personalized Marketing, το οποίο – σαφώς – συνδέεται άρρηκτα με τις αρχές του Personalization.

Personalization και Personalized Marketing επαναπροσδιορίζουν συναρπαστικά το ταξίδι του αγοραστή, αξιοποιώντας άριστα την τεχνολογία και τις πιο έξυπνες πρακτικές behavioral marketing. Αναρωτιέστε με ποιον, ακριβώς, τρόπο; Παρακάτω, σας παραθέτουμε τις 7 επικρατέστερες τάσεις του personalization, οι οποίες αλλάζουν ριζικά την online εμπειρία των πελατών σας, φέρνοντας απροσδόκητα υψηλά έσοδα στην επιχείρησή σας!

Programmatic Marketing

Τι είναι; Το Programmatic Marketing ή Advertising αποτελεί εκείνη τη διαφημιστική τεχνική που τμηματοποιεί την αγορά αυτόματα, βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και καταναλωτικών συνηθειών του κοινού. Με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας και ειδικά σχεδιασμένου λογισμικού, προβάλλει το σωστό διαφημιστικό μήνυμα στον εκάστοτε καταναλωτή, την ιδανική στιγμή και στο κατάλληλο σημείο. Προσαρμόζοντας αυτοματοποιημένα, κάθε φορά, το περιεχόμενό του, το Programmatic Marketing μπορεί να λανσάρει τις πιο πετυχημένες διαφημιστικές καμπάνιες εξατομίκευσης!

Στοχευμένο Email Marketing

Τα στοχευμένα emails αποτελούν μία διαχρονική τάση του personalization! Καθώς δημιουργούν μία έντονη αίσθηση οικειότητας με το brand σας, επιδρούν ανέλπιστα θετικά στην ψυχολογία των πελατών σας, καλλιεργώντας μακροχρόνιες σχέσεις αφοσίωσης και εμπιστοσύνης μαζί τους. Χρησιμοποιήστε τα ενδεδειγμένα automation tools, αξιοποιώντας παράλληλα στο έπακρο τα δεδομένα που συλλέγετε για το κοινό που απαρτίζει τα email lists σας (ηλικία, τοποθεσία, ιστορικό περιήγησης, πρόσφατες αγορές κ.ά.).

Αποκαλώντας τον παραλήπτη με το όνομά του, συντάσσοντας ένα πιο «προσωποποιημένο» subject line, παρέχοντας μία εξατομικευμένη προσφορά ή αποστέλλοντας ευχετήρια μηνύματα σε γιορτές και γενέθλια, θα δείτε τόσο το email open rate όσο και το customer engagement σας να εκτοξεύονται στα ύψη!

Proximity Marketing

Η… τοπική διαφήμιση στα καλύτερά της! Το Proximity Marketing αποστέλλει εξατομικευμένες διαφημίσεις στις κινητές συσκευές των καταναλωτών ανάλογά με τη γεωγραφική θέση στην οποία βρίσκονται. Με τη συγκεκριμένη πρακτική personalization, το περιεχόμενο μπορεί να προωθηθεί μέσω Bluetooth, Wi-Fi και mobile browsers.

Ανιχνεύοντας την τοποθεσία των συσκευών των καταναλωτών, αναβαθμίζετε μοναδικά την αγοραστική εμπειρία τους! Αναλογιστείτε, απλώς, ότι μπορείτε να προσφέρετε στο κοινό σας μία πληθώρα καταναλωτικών επιλογών που ταιριάζουν στα γούστα του ή καλύπτουν τις ανάγκες του, βάσει των φυσικών καταστημάτων που έχει ήδη επισκεφθεί.

Personalized Websites

Μετατρέψτε την ιστοσελίδα σας σε ένα απόλυτα δυναμικό online περιβάλλον, το οποίο μεταβάλλεται ανάλογα με το προφίλ του εκάστοτε επισκέπτη. Σκιαγραφήστε τα βασικά customer personas, σχεδιάζοντας τα πιο γοητευτικά buyer journeys για το website σας! Αντλώντας πληροφορίες από την online συμπεριφορά του χρήστη, προσαρμόστε το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα σας στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του, πολλαπλασιάζοντας το value που παρέχετε.

Personalized Calls to Action

Τα personalized calls to action (CTAs) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι ενός personalized website! Σκεφθείτε, άλλωστε, ότι τα calls to action μίας εξατομικευμένης ιστοσελίδας παρουσιάζουν κατά 42% καλύτερη απόδοση. Ο επιχειρηματικός κόσμος μιλά εδώ και χρόνια για τα “smart CTAs”. Η προτροπή μας; Ευθυγραμμίστε τα CTAs με τα δεδομένα που συλλέγετε για τους χρήστες. Δημιουργήστε ακαταμάχητες προτροπές και προτάσεις αξίας, διαφορετικές για κάθε κοινό-στόχο σας. Έτσι, θα αυξήσετε εντυπωσιακά το conversion rate της ιστοσελίδας σας.

Product Recommendation Engines

«Δείτε επίσης», «Μπορεί να σας αρέσει», «Ίσως γνωρίζετε»… Πόσες φορές έχετε συναντήσει αυτές τις φράσεις σε ιστοσελίδες που σας παραπέμπουν σε παρόμοια με τις αγορές σας προϊόντα ή προτεινόμενες επαφές;

Χάρη στο ειδικό λογισμικό των product recommendation engines που φιλτράρει τις προτιμήσεις και συνήθειες των χρηστών, πολλές εταιρείες-κολοσσοί, όπως το Facebook, το Amazon ή το Netflix, εξατομικεύουν την εμπειρία των πελατών τους με τον πιο εύστοχο τρόπο! Προτείνοντας με αμεσότητα νέα προϊόντα και υπηρεσίες σύμφωνα πάντοτε με τα ενδιαφέροντα και την online συμπεριφορά των χρηστών, απλοποιούν τη διαδικασία περιήγησης ή αγορών και βελτιώνουν την ταχύτητα και ποιότητα εξυπηρέτησης, καθώς και τα ποσοστά ικανοποίησης των πελατών τους.

Retargeting

Τελευταίο… και καλύτερο! Το Retargeting αποτελεί μία κλασική πρακτική εξατομίκευσης. Βασιζόμενο σε cookie-based τεχνολογία, ακολουθεί τον χρήστη, καθώς αυτός μεταφέρεται από ιστότοπο σε ιστότοπο και από σελίδα σε σελίδα, αποθηκεύοντας τις απαραίτητες – για τον σκοπό του – πληροφορίες-cookies.

Όπως και στο Remarketing, μόλις ο χρήστης απομακρυνθεί από το website σας, μπορείτε να τον «ανακατευθύνετε» σε αυτό, προβάλλοντάς του επαναλαμβανόμενες διαφημίσεις που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντα και τις επιθυμίες του σε κάθε διαδικτυακό περιβάλλον που επισκέπτεται. Η μέθοδος αυτή μπορεί να αποδειχθεί άκρως αποτελεσματική, ωστόσο… προσοχή! Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να υλοποιείται με μέτρο. Διαφορετικά, κινδυνεύετε να γίνετε ενοχλητικοί ή, ακόμη, και να πανικοβάλλετε τον χρήστη, κάνοντάς τον να αισθανθεί ότι παραβιάζετε την ιδιωτικότητά του.

Εν κατακλείδι

Όποιο personalization trend από τα παραπάνω κι αν ακολουθείτε, αξίζει να εμβαθύνετε στο data analysis, στη δημιουργία δυναμικού και στοχευμένου περιεχομένου, καθώς και στην ανίχνευση του κατάλληλου μέσου προσέγγισης του εκάστοτε πελάτη σας. Να θυμάστε ότι οι personalized καμπάνιες σας μπορούν να απογειώσουν τη δυναμική σας, αρκεί να υιοθετήσετε τον χρυσό κανόνα της εξατομίκευσης: παρουσιάστε στο κοινό σας το μήνυμα που θέλει εκείνο να δει – και όχι το μήνυμα που θέλετε εσείς να δει!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: developgreece.com

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr