NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

Political Coaching: Βοηθώντας τον πολιτικό να μείνει εστιασμένος στους στόχους του

Political Coaching: Βοηθώντας τον πολιτικό να μείνει εστιασμένος στους στόχους του

​Την ώρα που παγκόσμια αμφισβητείται ο ρόλος των πολιτικών, μια νέα ειδικότητα έρχεται να υποστηρίξει την VUCA κοινωνία μας. Την κοινωνία, δηλαδή, που παρουσιάζει μεταβλητότητα, αβεβαιότητα, πολυπλοκότητα και αμφισημία​. Αυτή είναι το Political Coaching, με ειδικό τον political coach.

Ο political coach είναι αυτός που βοηθά και εμψυχώνει τον πολιτικό να βρει τους στόχους του στην πολιτική. Το political coaching είναι μια συνεργασία μεταξύ του πολιτικού και του political coach που τον ενθαρρύνει, υποστηρίζοντας τον, δίνοντας feedback στις σκέψεις του και στα συναισθήματά του, ώστε να μείνει εστιασμένος στους στόχους του.

Ο political coach βοηθά τον πολιτικό - πελάτη να αναγνωρίσει τις δυνατότητες του στη πολιτική με ένα τρόπο διαφορετικό από τους συνεργάτες του, την οικογένεια και τους φίλους του, που μπορεί να μεταφέρουν τις δικές τους υποκειμενικές απόψεις. Είναι αποκλειστικά αφοσιωμένος στον πολιτικό - πελάτη του, κρατώντας μια αντικειμενική άποψη που τον βοηθά να βλέπει καθαρά την κατάσταση και να παρακολουθεί τα στάδια της εξέλιξης του.

O political coach μπορεί να υποστηρίξει και να ενθαρρύνει τον πολιτικό να εκδιπλώσει τη δυναμική του και να προσφέρει το καλύτερο στην πολιτική. Να θέσει ξεκάθαρους στόχους, να αντιμετωπίσει τους φόβους και τις προσωπικές αμφιβολίες του. Να αισθανθεί εμπιστοσύνη στον εαυτό του και στις πράξεις του. Ο πολιτικός έχει έναν δικό του υποστηρικτή στην προσπάθεια του.

Το political coaching βοηθά τον πολιτικό να ανακαλύψει ποιος θα ήθελε να είναι στην πολιτική του ζωή, ακούγοντας προσεκτικά και συζητώντας μαζί του, ώστε να τον βοηθήσει να το πετύχει. Ο political coach θα τον βοηθήσει και τον θα υποστηρίξει, χωρίς να τον κρίνει και χωρίς να του λέει τι να κάνει.

Ο political coach είναι αποκλειστικά αφοσιωμένος στον κάθε πελάτη του, κρατώντας μια αντικειμενική άποψη που τον βοηθά να βλέπει καθαρά την κατάσταση, να τον ενθαρρύνει και να παρακολουθεί τα στάδια της εξέλιξης του.

Προσφέρει εμπιστευτικότητα, εχεμύθεια και τη δυνατότητα να κινηθεί ο πολιτικός προς μια θετική κατεύθυνση για να πετύχει την επιθυμητή αλλαγή. Ευχή είναι το political coaching να βοηθήσει στην ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων των πολιτικών για μια καλύτερη κοινωνία.

Πως μπορεί να βοηθήσει ο political coach;

Το political coaching βοηθά αυτούς που βρίσκονται στην πολιτική σκηνή, βελτιώνοντας τα δυνατά τους στοιχεία και χτίζοντας πάνω από τις αδυναμίες τους. Αναγνωρίζει την κατεύθυνση που θέλει κάποιος να πάει, προσπαθώντας να βοηθήσει στα εμπόδια που ανακόπτουν στην επιτυχία των στόχων.

Ο political coach προσφέρει στους πολιτικούς την εμπιστοσύνη και την δυνατότητα να κινηθούν προς μια θετική κατεύθυνση για να πετύχουν την επιθυμητή αλλαγή.

Επειδή ο political coach είναι συνεργάτης του πολιτικού, είναι 100% δεσμευμένος στην επιτυχία του, για αυτό μπορεί να είναι ανοικτός μαζί του και ειλικρινής. Υπάρχει απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια που του επιτρέπει να εκφράσει όλες τις σκέψεις και τα συναισθήματα του.

Ποια είναι τα οφέλη του political coaching;

Το political coaching μπορεί να ωφελήσει αν θέλετε:

  • Να εστιαστείτε σε ότι σας είναι σημαντικό
  • Να βάλετε και να πετύχετε στόχους με ξεκάθαρους – ευκρινείς
  • Να παρακινηθείτε να κάνετε το καλύτερο στην πολιτική ζωή
  • Να αισθανθείτε εμπιστοσύνη στις πράξεις σας
  • Να αποκτήσετε μια αντικειμενική γνώση
  • Να ξεπεράσετε φόβους και αμφιβολίες σας
  • Να έχετε ένα υποστηρικτή στο πλευρό σας
  • Να συζητάτε εμπιστευτικά τους στόχους και τα συναισθήματα σας.

Πως λειτουργεί μια political coaching συνεδρία;

Κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίας μπορεί κάποιος να δει συνολικά την πολιτική του ζωή και να εντοπίσει περιοχές προς βελτίωση ή που δεν τον αφήνουν αρκετά ικανοποιημένο. Σε επόμενες, ο πολιτικός συμφωνεί με τον political coach τους στόχους που μπορεί να υποδιαιρεθούν σε υποστόχους για άμεση επιτυχία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr