NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Το θάρρος ως αναγκαία προσωπική αρετή

Το θάρρος ως αναγκαία προσωπική αρετή

To σύγχρονο περιβάλλον είναι γεμάτο προκλήσεις και διακυμάνσεις. Πολλές αβέβαιες και δύσκολες καταστάσεις απαιτούν θάρρος. Το θάρρος είναι ένα από τα πιο θαυμαστά χαρακτηριστικά που μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τα προβλήματα της ζωής σας με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Όταν βλέπουμε έναν γενναίο ήρωα σε μια ταινία, ίσως συνειρμικά σκεφτόμαστε ότι το θάρρος είναι μόνο κάτι που χρειαζόμαστε σε ακραίες καταστάσεις. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι ο καθένας μπορεί να είναι ήρωας στον δικό του κόσμο. Η μαμά που προστατεύει τα παιδιά της είναι ένας ήρωας, ο τύπος που προστατεύει τα όνειρά του είναι ένας ήρωας και αυτός που αγωνίζεται για αυτό που πιστεύει είναι ένας ήρωας.

Όπως αναφέρεται και στο βιβλίο «Φράσεις που μ’ έμαθαν να ζω», αυτός που δεν κυριεύεται από το φόβο τον μάχεται με θάρρος είναι ήδη νικητής ακόμα και αν χάσει.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το θάρρος έχει κάτι να κάνει με τα γονίδια. Ενώ η ικανότητα να ανησυχείτε ή να αισθάνεστε άγχος μπορεί να συνδεθεί με τη χημεία του εγκεφάλου σας, μπορείτε να βελτιώσετε σταδιακά την ικανότητά σας να επιδεικνύεται θάρρος σε ορισμένες περιπτώσεις.

4 Ιδέες για την ανάπτυξη του θάρρους ως χαρακτηριστικό προσωπικότητας αναφέρονται παρακάτω:

1. Ο Φόβος και το Θάρρος μπορούν να συνυπάρξουν

Ένας δειλός τρέχει από μια μάχη επειδή φοβάται ενώ ένας γενναίος άντρας αγωνίζεται μέχρι τέλους, ακόμα κι αν φοβάται. Η διαφορά ανάμεσα στο θάρρος και τη δειλία είναι η ικανότητα να δρούμε αδιαφορώντας για τον φόβο.

2. Μην κρύβεστε από τους φόβους σας

Μερικοί άνθρωποι συνεχίζουν να αποφεύγουν αυτό που φοβούνται για το υπόλοιπο της ζωής τους και γι' αυτό δεν γίνονται ποτέ γενναίοι. Αν φοβάστε κάτι, τότε προσπαθήστε να εκτεθείτε σε αυτό (με την προϋπόθεση ότι δεν είναι επιβλαβές). Αν φοβάστε, για παράδειγμα, τις γάτες, πιέστε τον εαυτό σας για να τις πλησιάσετε, ή εάν φοβάστε ορισμένους κινδύνους, τότε μπορείτε σταδιακά να εκτίθεστε σε αυτούς.

3. Αποκτήστε τις αναγκαίες γνώσεις

Μερικές φορές ο κύριος λόγος που αισθανόμαστε φοβισμένοι είναι ότι δεν έχουμε τις απαραίτητες ικανότητες και γνώσεις πάνω σε ένα αντικείμενο. Εάν εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας και αποκτήσετε τις ικανότητες που χρειάζεστε στο δρόμο σας, θα αισθανθείτε λιγότερο φόβο στη ζωή σας.

4. Μη είστε απόλυτα συναισθηματικά συνδεδεμένοι με αυτό που έχετε

Ο πιο ισχυρός άνθρωπος στη Γη είναι αυτός που δεν έχει τίποτα να χάσει. Όσο περισσότερο συνδέεστε με αυτό που έχετε, τόσο περισσότερο θα είστε ευάλωτοι σε όλα τα προβλήματα ζωής.

Οι γενναίοι άνθρωποι αισθάνονται φοβισμένοι, αλλά συνεχίζουν να προχωρούν, ενώ οι δειλοί τα παρατούν μόλις αισθανθούν το συναίσθημα του φόβου να τους κυριεύει.

Για να πετύχετε στη ζωή, θα πρέπει να αναλάβετε πολλούς κινδύνους και χωρίς αρκετό θάρρος ο φόβος θα γεμίσει πάντα την καρδιά σας και σαν σαράκι θα σας απομακρύνει από την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού σας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr