NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Ταξίδι στο χρόνο με συνοδοιπόρο την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Ταξίδι στο χρόνο με συνοδοιπόρο την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος
Φωτογραφία: Nikos Laskaridis

Στην Υδραία, όπως την αποκαλούν οι ιστορικοί, το νησί που πήρε το όνομα του από τα άφθονα νερά που ανάβλυζαν κατά την αρχαιότητα και που η εποίκηση του ανάγεται στην Υστερη Νεολιθική Εποχή (3000 - 2600 π.Χ.), το 1998 η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος - το σωματείο των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που λειτουργούν στην Ελλάδα - διοργάνωσε για πρώτη φορά τη Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών. Το όραμα του Γιώργου Κώτσαλου να γίνει η Ύδρα ο τόπος που θα φιλοξενούσε ένα από τα πιο σημαντικά φόρουμ του ασφαλιστικού κλάδου, όπου μία φορά το χρόνο θα προσέλκυε ασφαλιστές και αντασφαλιστές από όλο τον κόσμο, άρχισε να υλοποιείται.

Από το 1998 μέχρι και σήμερα, το 2019, με εξαίρεση ένα σύντομο διάλειμμα πέρυσι με σταθμό την όμορφη Μεσσηνία, η συνάντηση των ασφαλιστών και αντασφαλιστών γίνεται για 20 συναπτά έτη στο νησί το οποίο στα γεωγραφικά κείμενα της Δύσης κατά τον Μεσαίωνα αποκαλείτο Sidra, Sidre, Sidera, Sidero, Sidro, χωρίς να ξέρουμε επακριβώς πότε το ιστορικό, αλλά και κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού, ονομάστηκε Υδρα.

Στην Υδρα προαναγγέλλονται οι εξελίξεις της επόμενης χρονιάς

Το συνέδριο ή η συνάντηση των ασφαλιστικών και αντασφαλιστών στην Υδρα, πραγματοποιείται κάθε Σεπτέμβριο, λίγο μετά το Rendezvous των αντασφαλιστών στο Μόντε Κάρλο, συγκεντρώνει περίπου 300 προσωπικότητες - ανώτατα και ανώτερα στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου από διάφορα μέρη του κόσμου, όπως Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρο, και άλλες εκτός Ευρώπης χώρες - αποτελεί προάγγελο των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εξελίξεων για την επόμενη χρονιά.

Σήμερα, η Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών που διοργανώνει πάντα η ΕΑΕΕ, έχει πλέον αναδειχθεί σε θεσμό και ετήσιο γεγονός για τον ασφαλιστικό κλάδο, καθώς δίνει ευκαιρία σε ασφαλιστές και αντασφαλιστές να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στα πιο επίκαιρα ασφαλιστικά ζητήματα, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τον πολιτισμό, την κουλτούρα, την ψυχαγωγία και διασκέδαση και την εργασία σε χαλαρούς ρυθμούς.

hydra_photo1.jpg?mtime=20190919201036#asset:142198

Έγραψαν επιτυχία 20 οργανώσεις, φέτος 25-27/9 η 21η Συνάντηση

Είκοσι επιτυχημένες διοργανώσεις μετρά σήμερα η Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών, συνεχίζοντας να κρατά ζωηρό το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων με διαρκή ανανέωση και βελτίωση, τόσο στα θέματα όσο και την οργάνωση.

Φέτος, από 25 έως 27 Σεπτεμβρίου, μετά από το διάλειμμα που έγινε στη Μεσσηνία, η 21η Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών επιστρέφει στην Ύδρα με στόχο, στη διάρκεια του συνεδρίου, να διερευνήσει και να απαντήσει στο ποιος είναι ο ρόλος των ασφαλειών απέναντι στις εξελίξεις της σύγχρονης κοινωνίας και οικονομίας. «How does insurance fit in an evolving economy and society».

Το θέμα θα ανοίξει ο Davide Corradi Boston Consulting Group, στο πάνελ της συζήτησης θα συμμετέχουν οι κ.κ. Κυριάκος Αποστολίδης (MetLife), Arnauld Kopp (Swiss Re), Φιλίππα Μιχάλη (Allianz), Andreas Voßberg (Munich RE), Giuseppe Zorgno (AIG), με συντονιστή τον κ. Νίκο Βέττα (ΙΟΒΕ).

Το άνοιγμα του συνεδρίου από τον Αλέξανδρο Σαρρηγεωργίου

Το συνεδριακό μέρος θα ανοίξει ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB και ο αναπληρωτής υπουργός εργασίας & κοινωνικών υποθέσεων Νότης Μηταράκης.

Τα πηγαδάκια στα καφέ και τα μπαρ της Ύδρας σημείο αναφοράς

Η Συνάντηση των (αντ)ασφαλιστών δεν είναι μόνο το συνέδριο κάτω από το ιστορικό ρολόι της Ύδρας στον περιβάλλοντα χώρο του Καθεδρικού Ναού, είναι οι παραδοσιακές συναντήσεις στα τραπεζάκια των καφέ και στο μπαρ στο λιμάνι, όπου ασφαλιστές, αντασφαλιστές και μεσίτες αντασφαλίσεων κάθονται να συζητήσουν και να διαπραγματευτούν τις τιμές των αντασφαλίστρων, το capacity και τους όρους των συμβολαίων που θα υπογράψουν κατά την περίοδο των ανανεώσεων, τη 1η Ιανουαρίου εκάστοτε έτους.

hydra_photo4.jpg?mtime=20190919202152#asset:142208

Την παράδοση συντηρούν τα πάρτι

Στο τρίτο μέρος της συνάντησης περιλαμβάνονται τα περίφημα πάρτι της Ύδρας που διοργανώνουν οι (αντ)ασφαλιστές και μεσίτες αντασφαλίσεων όπως η AON Benfield, CarpenterTurner, Eurolife ERB και η Matrix Brokers at Lloyds. Γράφουν κάθε χρόνο ιστορία και δικαίως γίνονται σημείο συζήτησης.

Στη Σπηλιά στο Ναυτικό Όμιλο της Ύδρας και στο Ιστορικό Μουσείο της Ύδρας, το οποίο φέτος συμπληρώνει 100 έτη. Εκεί βγαίνουν οι ειδήσεις και κυκλοφορούν τα «μυστικά» του κλάδου.

Μία από τις καλύτερες εκδηλώσεις ήταν αυτή της DARAG όπου και είχε ξεχωρίσει. Η DARAG είχε χορηγήσει το κονσέρτο με την Έλλη Πασπαλά και την Ευανθία Ρεμπούτσικα σε γνωστό ξενοδοχείο της Ύδρας. Οι καταπληκτικές φωνές των δύο καλλιτέχνιδων ερμήνευσαν τραγούδια που άφησαν εποχή.

hydra_photo3.jpg?mtime=20190919201419#asset:142199

Η επικαιρότητα των θεμάτων

Οι συναντήσεις και τα συνέδρια της ΕΑΕΕ στην Ύδρα στόχο, μεταξύ άλλων, έχουν να προάγουν τις συμπράξεις μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, την αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας και την επίδραση της στην ασφαλιστική αγορά, την αντιμετώπιση των κινδύνων κατά περιουσίας, όπως είναι ο σεισμός, η κλιματική αλλαγή, οι cyber κίνδυνοι, την ενεργοποίηση μηχανισμών ασφάλισης για την ενίσχυση των επενδύσεων και της αποταμίευσης, την ολοκληρωμένη ασφάλιση των αυτοκινήτων νέας τεχνολογίας με έμφαση στις αστικές ευθύνες, τις επιδράσεις των εξελιγμένων ιατρικών μεθόδων στην ασφάλιση και στον έλεγχο του κόστους της υγείας. Να προάγουν την γνώση και την εξοικείωση με τους cyber κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασφαλιστικές αλλά και να οριοθετήσουν τις ευκαιρίες.

Στις συναντήσεις, επίσης, έχουν συζητηθεί θέματα όπως το Solvency II, οι εποπτικοί κανονισμοί, το ρυθμιστικό πλαίσιο του κλάδου και τρόποι προστασίας των καταναλωτών.

Ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα που συζητείτο στα πηγαδάκια των ξένων και των Ελλήνων (αντ)ασφαλιστών και μεσιτών αντασφαλίσεων το 2016 το θέμα των capital controls και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην εγχώρια αγορά αλλά και που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν στο χειρότερο σενάριο στην αγορά και κατ’ επέκταση και στις επιχειρήσεις.

Μία ιστορική αναδρομή στην ΕΑΕΕ με πληροφορίες από την ιστοσελίδα της.

Η ΕΑΕΕ, εδώ και 111 χρόνια, υπηρετεί το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα. Με το πέρασμα του χρόνου πέτυχε να συγκεντρώσει κάτω από τη σκέπη της άλλες κλαδικές ενώσεις, προσφέροντας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά μια ενιαία φωνή και θεσμική εκπροσώπηση, απαραίτητη για την επιτυχή διάδοση του αγαθού της ασφάλισης, τη συνεχή βελτίωση του ασφαλιστικού κλάδου και την κοινωνική πρόοδο που μπορεί να επιτευχθεί.

 Ύδρα Πρόγραμμα 2019 (116.12 KB)

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr