NEWSFLASH...
Marketing & Sales | Digital Marketing
ανάγνωση

Yπάρχει επιχείρηση χωρίς digital και social media;

Yπάρχει επιχείρηση χωρίς digital και social media;

Πλέον είναι επιτακτική η ανάγκη για είσοδο στην digital εποχή. Το 2019 είναι σχεδόν αδύνατο να επεκταθεί και να διαφημιστεί μια εταιρεία χωρίς digital μέσα. Ταυτόχρονα, η αγορά χρειάζεται εξειδικευμένους ανθρώπους που θα βοηθήσουν εταιρείες και brands προς αυτόν τον τομέα.

Το digital δεν είναι πια μια άγνωστη λέξη

Τα digital κανάλια έχουν καθιερωθεί για την επικοινωνία μιας εταιρείας ή ενός brand. Πρόκειται για σημαντικά κανάλια που συνοδεύουν το παραδοσιακό marketing όπως είναι η διαφήμιση στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα περιοδικά και τα διαφημιστικά φυλλάδια. Έτσι, έχουμε πια στη διάθεση μας digital και παραδοσιακά μέσα, για να διαμορφώσουμε μια marketing στρατηγική επικοινωνίας.

Για αρχή, ας ξεκαθαρίσουμε ότι καμία επιχείρηση δεν «υπάρχει» χωρίς marketing και σωστή επικοινωνία. Πρέπει πάντα να προβάλλουμε αυτό που κάνουμε! Πρόκειται για μια βασική αρχή της επικοινωνίας: «Είμαστε αυτό που οι άλλοι νομίζουν». Σε αυτή, λοιπόν, την προβολή μας βοηθάει πολύ το digital.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι online καταναλωτές πλέον κρατούν στα χέρια τους την τύχη των brands. Tη δεδομένη χρονική στιγμή όμως, υπάρχει μεγάλο ποσοστό εταιρειών, πάνω απ’ το 70% στην Ελλάδα, που δεν ασχολούνται καθόλου με το digital και ένα επίσης σημαντικό ποσοστό που «νομίζει» ότι προβάλλεται online, ενώ στην πραγματικότητα έχει πλήρη άγνοια.

Προβάλλετε εύκολα την επιχείρησή σας με digital μέσα

Μικρότερες και μεγαλύτερες εταιρείες αλλά και δημόσια πρόσωπα πρέπει να συνεργαστούν είτε με διαφημιστικές, που γνωρίζουν καλά το digital αντικείμενο, είτε με freelancers digital marketeers. Για να αντιληφθείτε πώς θα μπορούσε να ξεκινήσει αυτή η προβολή θα χρησιμοποιήσουμε ένα παράδειγμα:

Φανταστείτε ότι είστε o ιδιοκτήτης ενός ιταλικού εστιατορίου στα Χανιά. Μπορείτε να κάνετε κάποιες από τις παρακάτω ενέργειες μόνοι ή με μικρή βοήθεια από κάποιο ειδικό:

Google My Business

Οι περισσότερες επιχειρήσεις μπορούν να ξεκινήσουν με έναν λογαριασμό στο Google My Business και έτσι να εμφανίζονται στους χάρτες της Google. Όσοι τουρίστες αναζητήσουν στην Google «Xανιά ιταλικό», αυτομάτως θα δουν το δικό σας εστιατόριο. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο θα αυξηθεί η πελατεία σας με μια μόνο κίνηση!

Facebook & Instagram

Στη συνέχεια, καλό είναι να δημιουργήσετε λογαριασμούς στο Facebook και το Instagram, όπου θα μοιράζεστε ελκυστικές φωτογραφίες από τα πιάτα που σερβίρετε και νέα της επιχείρησης όπως events, ειδικές εκπτώσεις και προσφορές. Τι καλύτερο για ένα εστιατόριο από το να προωθεί τα όμορφα πιάτα του και ειδικές βραδιές για τους πελάτες τους.

Προσοχή: Οι social λογαριασμοί σας πρέπει να ανανεώνονται καθημερινά αλλιώς οι χρήστες που σας παρακολουθούν μειώνονται αισθητά μέχρι που εξαφανίζονται!

Οnline Διαφημιστικές Καμπάνιες

Αφού ολοκληρώσετε τα παραπάνω, σειρά έχουν οι online διαφημιστικές καμπάνιες. Eίτε επιλέξετε το Facebook είτε την Google, είτε και τα δύο θα πρέπει να συνεργαστείτε με κάποιο digital επαγγελματία, ώστε να έχετε και τα αναμενόμενα αποτελέσματα! Με τη βοήθεια του θα στοχεύσετε το σωστό κοινό και θα αυξήσετε κατακόρυφα το πελατολόγιό σας! Επίσης, θα σας συμβουλεύσει για το αν μπορείτε να συνεργαστείτε με κάποιον influencer ή αν το site σας χρειάζεται διορθώσεις και βελτιστοποιήσεις.

Μπορείτε να κάνετε κάποια μικρά βήματα μόνοι σας αλλά στην πορεία θα χρειαστείτε σίγουρα τη βοήθεια κάποιου ειδικού. Το digital marketing θα απογειώσει κάθε είδους επιχείρηση, από εστιατόριο μέχρι αρχιτεκτονικό γραφείο! Γι’ αυτό μην διστάσετε να το δοκιμάσετε μες τη χρονιά!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr