NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Οι βασικές προκλήσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο: Στο επίκεντρο συντάξεις, υγεία, καταστροφές

Οι βασικές προκλήσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο: Στο επίκεντρο συντάξεις, υγεία, καταστροφές

Μια σημαντική πρόκληση για τον ασφαλιστικό κλάδο στην Ελλάδα ήταν η αλλαγή αντίληψης των ασφαλισμένων και της κοινωνίας σε ότι αφορά την αξιοπιστία και την φερεγγυότητα του κλάδου.

Σε αυτό το τομέα, η ελληνική ασφαλιστική αγορά έχει κάνει τεράστια βήματα σε σχέση με το παρελθόν. Είναι σύγχρονη, αξιόπιστη, απολύτως φερέγγυα και πιο κοντά στις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Η επόμενη σημαντική πρόκληση ήταν και παραμένει η ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης των πολιτών, η συνειδητοποίηση δηλαδή της αξίας της ασφάλισης. Οφείλουμε να πείσουμε τους Έλληνες που παραμένουν υπασφαλισμένοι ειδικά σε βασικούς τομείς όπως οι συντάξεις, η υγεία και οι φυσικές καταστροφές, ότι η ασφάλιση εξασφαλίζει την ποιότητα της ζωή τους και την περιουσία τους.

Παράλληλα, ο ασφαλιστικός κλάδος διανύει μια απαιτητική πορεία τα τελευταία χρόνια, με το θεσμικό και το οικονομικό περιβάλλον να θέτουν σημαντικές προκλήσεις, τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει.

Μακροοικονομικά διανύουμε μία εποχή όπου τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις όπως η θέση της Ευρώπης στην παγκόσμια οικονομία, το Brexit, το δημογραφικό πρόβλημα, το επενδυτικό περιβάλλον, γεγονότα όπως η τρομοκρατία και οι φυσικές καταστροφές, αλλά και σωρεία νομοθετικών ρυθμίσεων για την προστασία του καταναλωτή όπως ο κανονισμός GDPR.

Καθοριστική, επίσης, είναι η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας με το internet of things, τη ρομποτική, τη τεχνητή νοημοσύνη, τη χρήση κινητών εφαρμογών και τα big data, που ανοίγουν νέους δρόμους ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιούν τις απαιτήσεις των πελατών.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ο ρόλος της ασφαλιστικής αγοράς ως παράγοντας σταθερότητας είναι καθοριστικός για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Ο κλάδος καλείται να αναδείξει και να διευρύνει το ρόλο του στους στρατηγικούς τομείς της Σύνταξης, Υγείας και των Φυσικών καταστροφών, να συμμετέχει στον κοινωνικό διάλογο και να συνεργαστεί με την Πολιτεία και τους θεσμικούς φορείς.

Η ασφαλιστική αγορά έχει τεχνογνωσία, εμπειρία και αυστηρή εποπτεία και καλείται να προσαρμόζεται στις διεθνείς και τοπικές εξελίξεις και να ανταποκρίνεται διαρκώς στις μεταβαλλόμενες και νέες ανάγκες των πελατών της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr