NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

20 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στο τέλος κάθε συνέντευξης

20 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στο τέλος κάθε συνέντευξης
25_10_2019 01_12_2019

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Food for Thought, How To

​Ξέρεις ότι κάθε συνέντευξη είναι αμφίδρομη; Και ότι θα πρέπει και εσύ να αξιολογήσεις τους συνεντευξιαστές με τον ίδιο τρόπο που θα πρέπει να σε αξιολογήσουν κι εκείνοι εσένα, γιατί πρέπει να πείσετε ο ένας τον άλλον ότι είσαι το κατάλληλο άτομο για την θέση;

Πώς θα γίνουν όλα αυτά; Πολύ απλά! Αν στο τέλος της συνέντευξης σε ρωτήσουν αν έχεις κάποια ερώτηση, εκμεταλλεύσου αυτή την ευκαιρία. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις ότι ενδιαφέρεσαι, να διαπιστώσεις αν θα ταιριάξεις στο περιβάλλον εργασίας και αν οι στόχοι σου εναρμονίζονται με τους δικούς τους.

Να θυμάσαι ότι η σωστή ερώτηση μπορεί να αλλάξει την δυναμική της συνέντευξης και τη γνώμη που έχουν σχηματίσει οι συνεντευξιαστές για εσένα, να καθορίσει την εξέλιξη αλλά και να σου αποκαλύψει πράγματα που δεν θα μπορούσες να ξέρεις από μόνος σου.

Ακολουθούν 20 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να αποσαφηνίσεις τα καθήκοντα της θέσης και την κουλτούρα της εταιρίας καθώς και να αφήσεις μία καλή εντύπωση στους συνεντευξιαστές. Διάλεξε όποιες κρίνεις κατάλληλες για τη δική σου περίπτωση.

20 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις κι εσύ

1. Ποιος πιστεύετε ότι θα ήταν ο κατάλληλος υποψήφιος για αυτή τη θέση και γιατί πιστεύετε ότι είμαι εγώ;

Αυτή η ερώτηση σου δίνει την δυνατότητα να συνειδητοποίησεις αν τα προσόντα σου ταιριάζουν με εκείνα που αναζητούν για τη θέση που έχει προκύψει.

2. Σε ποιον θα αναφέρομαι; Αν είναι παραπάνω από ένας ποια είναι η ιεραρχία;

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις την ιεραρχία, ειδικά αν πρόκειται να έχεις περισσότερα από 2 αφεντικά. Καλό θα ήταν μάλιστα να τα γνωρίσεις προτού δεχτείς την θέση.

3. Ποια είναι η εξέλιξη αυτής της θέσης;

Αυτό σου δίνει να καταλάβεις τη δυνατότητα εξέλιξής σου.

4. Πώς θα περιγράφατε την κουλτούρα της εταιρίας;

Αυτή η ερώτηση σε βοηθάει να καταλάβεις την εταιρική κουλτούρα και το κατά πόσο η εταιρία δίνει προτεραιότητα στους υπαλλήλους της. Έχει άραγε αυτό που αναζητάς;

5. Ποιους θεωρείτε τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές σας;

Αυτή η ερώτηση δείχνει ότι σκέφτεσαι πώς μπορείς να βοηθήσεις την εταιρία να αναπτυχθεί και να πιάσει τους στόχους της.

6. Υπάρχει κάτι που σας απασχολεί αναφορικά με τα προσόντα μου;

Αυτή η ερώτηση, δείχνει ότι έχεις αρκετή αυτοπεποίθηση για να συζητήσεις τις αδυναμίες σου.

7. Τι σας αρέσει περισσότερο σε αυτήν την εταιρία;

Συνήθως στους συνεντευξιαστές αρέσει να μιλάνε για πράγματα που γνωρίζουν καλά. Η ερώτηση αυτή σε βοηθάει να συνειδητοποιήσεις τα θετικά του να δουλεύεις σε αυτήν την εταιρία.

8. Μπορείτε να μου δώσετε ένα παράδειγμα του αναφορικά με το πώς θα συνεργάζομαι με τον manager μου;

Είναι καλό να γνωρίζεις αν το αφεντικό σου θα σε αφήνει να χρησιμοποιείς τις δυνάμεις σου για να βοηθήσεις στην επιτυχία της εταιρίας.

9. Αν με προσλαμβάνατε, πώς θα ήταν μία τυπική ημέρα;

Αυτό φανερώνει τον ζήλο σου για αυτή τη θέση και σου δίνει μία σαφή εικόνα για τα καθημερινά σου καθήκοντα. Έτσι θα μπορείς όχι μόνο να αποφασίσεις αν θέλεις πραγματικά να εργαστείς εκεί, αλλά και να γνωρίζεις τις ευθύνες και τα προσόντα που απαιτούνται.

10. Ποιο είδος υπαλλήλου συνήθως επιτυγχάνει σε αυτή τη θέση και ποια χαρακτηριστικά είναι τα πιο σημαντικά για να εξελιχθείς;

Αυτή η ερώτηση δείχνει στον συνεντευξιαστή σου ότι ενδιαφέρεσαι για το μέλλον σου στην εταιρία, ενώ παράλληλα σε βοηθάει να διαπιστώσεις αν είσαι κατάλληλος για αυτήν τη θέση.

11. Υπάρχει κάποιος άλλος που θα θέλατε να συναντήσω;

Αν θελήσουν να συναντήσεις έναν πιθανό συνάδελφό σου, δείχνει το κατά πόσο η εταιρία δίνει αξία στην ομάδα και τη συνεργασία.

12. Πώς βοηθάτε την ομάδα σας να εξελιχθεί επαγγελματικά;

Αυτό δείχνει ότι είσαι διατεθειμένος να δουλέψεις σκληρά και ομαδικά προκειμένου να εξελιχθείς.

13. Θα έχω την δυνατότητα να συναντήσω τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μου ή τον manager μου κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των συνεντεύξεων;

Αν δεν σου δώσουν αυτήν την δυνατότητα, τότε συνέχισε πολύ προσεκτικά.

14. Πώς αξιολογείτε την επιτυχία;

Αυτό θα σε βοηθήσει να δεις τι μπορείς να εκμεταλλευτείς στην καριέρα σου και να διαπιστώσεις αν οι αξίες της εταιρείας συμβαδίζουν με τις δικές σου.

15. Τι χρόνο χρειάζεστε για να πάρετε μία απόφαση και πότε να περιμένω απάντησή σας;

Αυτή η ερώτηση δείχνει ότι ενδιαφέρεσαι και θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις πότε να κάνεις follow up και πόσο να περιμένεις πριν προχωρήσεις.

16. Πρόκειται για μία καινούργια θέση; Αν όχι για ποιον λόγο αποχώρησε ο προκάτοχός μου;

Ίσως είναι μία περίεργη ερώτηση, ωστόσο αποδεικνύει ότι είσαι αρκετά έξυπνος γιατί θέλεις να μάθεις για ποιο λόγο δεν ήταν κάποιος ικανοποιημένος σε αυτήν την θέση.

17. Πώς βλέπετε την εταιρία σε 3 χρόνια από τώρα και πώς θα μπορούσε να συμβάλει το άτομο που θα πάρετε σε αυτήν την θέση;

Αυτό δείχνει ότι σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα και ότι θέλεις να μείνεις αρκετά χρόνια στην εταιρία.

18. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να σας βοηθήσω με την απόφασή σας;

Αυτό θα σε βοηθήσει να σκεφτείς ότι τα έχεις καλύψει όλα.

19. Θέλετε να σας εξηγήσω κάτι που είπα ή κάτι που διαβάσατε στο βιογραφικό μου;

Οι συνεντευξιαστές θα εκτιμήσουν αυτή τη προθυμία σου.

20. Υπάρχει κάτι στο οποίο δεν έχουμε αναφερθεί και πιστεύετε ότι είναι σημαντικό να γνωρίζω αν πρόκειται να δουλέψω εδώ;

Ενδεχομένως να πάρεις απαντήσεις σε ερωτήσεις που δεν είχες σκεφτεί να ρωτήσεις και είναι πολύ σημαντικές.

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr