NEWSFLASH...
Εκ του Ασφαλούς
ανάγνωση

Μήνυμα προς ασφαλιστές: «Το μέλλον σου θα είναι καλό αν τακτοποιήσεις καλά το παρόν»

Μήνυμα προς ασφαλιστές: «Το μέλλον σου θα είναι καλό αν τακτοποιήσεις καλά το παρόν»

Το προφίλ του ασφαλιστή που θα έχει σχεδιαστεί σε λίγες ημέρες, το αποτύπωμα της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα που θα παρουσιαστεί στην καθιερωμένη ημέρα εορτασμού της ιδιωτικής ασφάλισης στις 11 Νοεμβρίου, τα νέα σχέδια για τους ασφαλιστές που κάνει η νέα πρόεδρος του ΠΣΑΣ, δεν έχουν ξαναπαρουσιαστεί στην ελληνική αγορά. Χωρίς να λείπουν οι συγκρούσεις, ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης πάει να κάνει το επόμενο του βήμα.

«Το μέλλον σου θα είναι καλό αν τακτοποιήσεις καλά το παρόν» είπε ο Ισσοκράτης (436-338).

Η ασφαλιστική παραγωγή ακούσαμε θα διπλασιαστεί στο μέλλον... χαράς Ευαγγέλια. Έρχεται και η λυπητερή: Στην αγορά, παρά ταύτα, θα μείνουν οι μισοί ασφαλιστές.

Πώς γίνεται να μικραίνει η πίτα, ενώ ν’ αυξάνονται οι ευκαιρίες στην αγορά, ποιοι δικαιούνται να «φάνε» από την πίτα της αγοράς;

Από όσα συμπεραίνουμε από το συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ), όσοι πράττουν το ορθόν, όσοι έχουν ταλέντο, είναι ευέλικτοι, προσαρμόζονται στο περιβάλλον, εκπαιδεύονται και ξέρουν να διαβάζουν και να ακούν τις ανάγκες των πελατών τους.

Ο ρόλος του ασφαλιστικού συμβούλου, τόνισε η πρόεδρος του ΠΣΑΣ Θεοδώρα Γουργούλη, είναι πολύ σημαντικός. Ο ΠΣΑΣ βρίσκεται στις υπηρεσίες των μελών του για το «ορθόν», όπως ήδη κάνει στηρίζοντας τους ασφαλιστές απέναντι στις συμβάσεις της NN (Nationale Nederlanden, πρώην ING), αλλά «και για να υλοποιήσει σχέδια που αναδεικνύουν το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου.

Κανείς από τους ασφαλισμένους δεν ξεχνά όσα στο παρελθόν συνήθιζαν να κάνουν κάποιοι από τους ασφαλιστές που ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια για να πωλήσουν, κάνοντας τις ασφάλειες πάρεργο. «Οσίες» δεν είναι ούτε οι ασφαλιστικές, γιατί κάποιες έδιναν τον βηματισμό.

Οι αυθαιρεσίες πάνε τελείωσαν, ανήκουν σε άλλη εποχή. Ασφαλιστικές και ασφαλιστές θα πρέπει να συμμορφωθούν με τα νέα μέτρα. Πολύ καλά είπε η κα Γουργούλη, θα πρέπει οι αξίες και το ήθος να περάσει από τις ασφαλιστικές στους ασφαλιστές. Δεν είναι άμοιρες ευθυνών

«Είμαστε στο σωστό timing». Το μήνυμα αυτό που ακούστηκε στο συνέδριο θα πρέπει να περάσει και στις ασφαλιστικές, μερικές από αυτές δείχνουν σαν να μην θέλουν να καταλάβουν κάποια πράγματα. Και έτσι περιπλέκονται τα πράγματα. Άλλα λένε, άλλα κάνουν. Τι να κάνουν και οι ασφαλιστές, ψάχνουν να βρουν το δίκαιο τους. Τι να κάνουν λοιπόν, τις διαφημίζουν αρνητικά, τόσο κόσμο βλέπουν. Κακό αυτό. Είπαμε, ήλθε ο χρόνος για να αλλάξει ο κλάδος.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, δηλώνει αισιόδοξος. «Θα κάνουμε πίσω», είπε, «όταν η ΝΝ πάρει πίσω την σύμβαση». Ας δούμε τις λεπτομέρειες των συμβάσεων που έχουν υπογράψει οι ασφαλιστές να καταλάβουμε και στην πράξη τι συμβαίνει. Ακούμε συνεχώς, και για αυτό έγιναν οι διαμαρτυρίες στα γραφεία της ΝΝ στην Λεωφόρο Συγγρού, ότι δεν συνάδουν οι συμβάσεις με τις διατάξεις της νέας νομοθεσίας για την διανομή ασφαλιστικών προϊόντων.

Μία ερώτηση: Άραγε όλες οι υπόλοιπες ασφαλιστικές έχουν δώσει σωστές συμβάσεις για υπογραφή. Τι έχει γίνει;

Και, ας δούμε τα μπόνους και τις προμήθειες, αφού μιλάμε για αλλαγές και για το ορθόν. Μήπως πρέπει να λάβουν τέλος οι μεταφορές χαρτοφυλακίων που γίνονται επειδή κάποιοι δίνουν υψηλές προμήθειες; Είναι και ασφαλιστικές ΕΠΥ, μέσα.

Η δημιουργία ενός Ασφαλιστικού Πρωτοκόλλου είναι στο νέους στόχους του ΠΣΑΣ και της προέδρου. Θα γνωρίζουν και οι ασφαλισμένοι, οι επενδυτές, αν για παράδειγμα ο ασφαλιστής μπορεί να πουλά προϊόντα συνδεδεμένα με την ασφάλιση, τα unit-linked. Προσοχή για όποιον αγοράζει, δεν μπορεί να πουλάς τέτοια προϊόντα χωρίς γνώσεις

Σε τι συμφωνεί και σε τι δεν συμφωνεί ο πελάτης, δεν θα πρέπει να γνωρίζει ο ασφαλιστής με σαφήνεια και με όρους κατανοητούς; Το Ασφαλιστικό Πρωτόκολλο θα είναι ο μάρτυρας για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις του παρελθόντος.

«Ο κυριότερος στόχος της εκπαίδευσης δεν είναι η γνώση, αλλά η δράση» είπε ο Herbert Spencer (1820 – 1903) Βρετανός φιλόσοφος. Και η εκπαίδευση έρχεται στο «σωστό timing». Οι ασφαλιστές χρειάζονται εκπαίδευση. Η ώρα όμως και δράση. Ποια θα είναι αυτή η εκπαίδευση που δώσει στους ασφαλιστές αυτά που χρειάζονται για δράση και θα τους κάνει να διαγράψουν αυτά που υποστηρίζουν ότι ξέρουν και κάποια είναι λάθος;

Το προφίλ του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή θα έχουμε σε λίγες ημέρες στα χέρια μας, είπε ο πρόεδρος του ΕΕΑ. Επίτέλους να μάθουμε. Θα βοηθήσει, είπε, και κάποιες επιχειρήσεις να αντλήσουν κονδύλια και από το ΕΣΠΑ. Εκσυγχρονισμός της αγοράς με την σφραγίδα και του ΕΕΑ.

«Το Αποτύπωμα της Ιδιωτικής Ασφάλισης» θα παρουσιαστεί κατά την ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης στις 11 Νοέμβριου, αποκάλυψε η Γενική Διευθύντρια της ΕΑΕΕ Μαργαρίτα Αντωνάκη. Ενδιαφέρουσες λοιπόν οι αποκαλύψεις του κλάδου, να μάθουμε ποιοι είναι και πως έχουν λειτουργήσει όλα αυτά τα χρόνια.

«Στείλτε μειλ με τις προτάσεις σας» είπε ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ Μιχάλης Τζωρτζωρής. Όλα για να αναβαθμιστεί και να ενωθεί ο κλάδος.

Προσοχή, «τα περισσότερα απ’ αυτά που θα γίνουν στο μέλλον είναι ίδια μ’ αυτά που έχουν γίνει» είπε ο Αθηναίους Φιλόσοφος Αριστοτέλης. Μήπως μας λέει κάτι;

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr