NEWSFLASH...
Χρηματοδότηση
ανάγνωση

Στο LoFi Concept σας φτιάχνουν δίσκο βινυλίου με τη μουσική που αγαπάτε

Στο LoFi Concept σας φτιάχνουν δίσκο βινυλίου με τη μουσική που αγαπάτε
20_11_2019

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Χρηματοδότηση , Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories

Τα βινύλια είχαν πάντα το φανατικό κοινό τους στη μουσική βιομηχανία. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως. Εκτός όμως από τα βινύλια, το χειροποίητο κόσμημα και οι καλλιτεχνικές δημιουργίες είναι επίσης ψηλά στην προτίμηση του αγοραστικού κοινού.

Κάπως έτσι, ο Δημήτρης και η Νατάσα αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση, το LoFi Concept. Ένα συνδυαστικό κατάστημα-εργαστήριο με δύο κατευθύνσεις. ArtLab και δίσκους μουσικής.

Με σπουδές στη μουσική τεχνολογία, τη διαφήμιση, τη ζωγραφική και το κόσμημα, ήταν σχεδόν σίγουρο πως αυτοί οι κλάδοι θα γίνονταν το επάγγελμά τους. Έχοντας αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία, αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να κάνουν το δικό τους επαγγελματικό βήμα.

NEW-LOFI-_1.jpg?mtime=20191119153640#asset:152410


Η καινοτομία ενός «μουσικού γλυπτού»

Στο Lofi Concept υπάρχει κάτι που δύσκολα θα συναντήσετε σε άλλο μέρος της Ελλάδας. Οι επιχειρηματίες έχουν κατασκευάσει μία μηχανή χάραξης δίσκων βινυλίου με τη βοήθεια της οποίας μπορείτε να φτιάξετε το δίσκο με τη μουσική που προτιμάτε. Κάτι σαν mixtape, αλλά για βινύλιο! Όπως μας εξηγεί ο Δημήτρης «πρόκειται για real-time διαδικασία, στην οποία ο ήχος από ένα ψηφιακό αρχείο (wav, mp3 κλπ.) χαράσσεται σε πλαστικό υλικό (PVC - βινύλιο). Είναι ένα σύμπλεγμα μηχανικής, φυσικής, ηλεκτρονικής και ηχοληψίας». Η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα και απαιτεί μεγάλη προσοχή. Οποιοδήποτε κομμάτι ή πληροφορία ήχου μπορεί να γίνει δίσκος βινυλίου και να μετατραπεί σε ένα «μουσικό γλυπτό», όπως το αποκαλούν πολλοί. Μέχρι τώρα έχει τραβήξει την προσοχή μουσικόφιλων, αλλά και επαγγελματιών μουσικών, καθώς και dj.

Πέρα από την καινοτομία αυτή, στο χώρο μπορείτε να βρείτε δίσκους βινυλίου με έμφαση σε συγκεκριμένα μουσικά ρεύματα και επιλεγμένο στοκ, κοσμήματα, καθώς και artworks και διακοσμητικά χώρου τα οποία σχεδιάζονται και κατασκευάζονται όλα στο εργαστήρι.

NEON-LIGHT_1.jpg?mtime=20191119153659#asset:152411


Η στήριξη από το The People’s Trust

Μέσα από τα social media ήρθε η ενημέρωση του Δημήτρη και της Νατάσας για το έργο και τη στήριξη που προσφέρει το The People’s Trust. Όπως μας εκμυστηρεύεται και ο ίδιος, ήταν η κατάλληλη στιγμή καθώς σχεδίαζαν το επόμενο βήμα για την επιχείρησή τους, που ήταν η ανεύρεση νέου χώρου. Η βοήθεια του The People’s Trust σε αυτό το κομμάτι ήταν πολύτιμη!

Πλέον, πατάνε πιο γερά στα πόδια τους και νιώθουν αισιόδοξοι για το μέλλον τους. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι ήδη πολύ θετική και οι ιδέες που έχουν για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχείρησής τους είναι αστείρευτες. Εξάλλου, όπως λένε και οι ίδιοι, «LoFi για εμάς σημαίνει λιγότερο άγχος και περισσότερη δημιουργικότητα».

NEW-LOFI_2.jpg?mtime=20191119153719#asset:152412


Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr