NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Αγγελος Ντάβος: «Έφυγε» ο δημιουργός των Serenata, Κουκουρούκου και Amaretti

Αγγελος Ντάβος: «Έφυγε» ο δημιουργός των Serenata, Κουκουρούκου και Amaretti
11_12_2019 | 12:43 11_12_2019 | 12:45
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του ομίλου Bingo, Αγγελος Ντάβος, ο οποίος ενέταξε στο χαρτοφυλάκιό του σήματα όπως τα Serenata, Κουρουκούκου, Amaretti και Chipita.

Γεννήθηκε το 1941 στον Ράφτη, ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας. Απόφοιτος δημοτικού, εργάστηκε και με τη συμβολή της συζύγου του, Δέσποινας, «έστησε» μια μικρή οικογενειακή βιοτεχνία ζαχαρωδών σε ένα μικρό υπόγειο στην Κυψέλη.

Εκεί έφτιαχναν γκοφρέτες, φτάνοντας στο σημείο να κατακτήσουν την υψηλότερη θέση στην εγχώρια βιομηχανία τροφίμων, με τέσσερις σημαντικές εταιρείες, εμβληματικά προϊόντα όπως η Serenata, η Κουκουρούκου, η Αmaretti,

Τα προϊόντα της εταιρείας διακρίθηκαν παγκοσμίως, και μάλιστα η εταιρεία εξήγε ακόμα και στην πατρίδα της σοκολάτας, την Ελβετία. Το 1993 πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της Bingo στην οικογένεια Τόττη. Το 1989 είχε προηγηθεί η πώληση της Chipita στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο.

Η εξόδιος ακολουθία του Άγγελου Ντάβου θα τελεστεί αύριο Πέμπτη στις 3 το μεσημέρι από την εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στην Παλλήνη.

Με πληροφορίες από ΈΘνος

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr