NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

2020: Η μυστική πύλη του χρήματος - Η χρονιά που παίρνεις άριστα!

2020: Η μυστική πύλη του χρήματος - Η χρονιά που παίρνεις άριστα!

Πώς σου φαίνεται που κοιμήθηκες «μαθητής» του ’19 και ξύπνησες αριστούχος «τελειόφοιτος» του ’20; Επιτυχημένος εν μία νυκτί; Κι όμως! Η μοναδική χρονιά με δύο 20άρια αποτελεί ορόσημο της υπέρτατης ευκαιρίας να γίνεις ο ζωντανός θρύλος της νέας δεκαετίας! Τολμάς;

Αν ναι, διάβασε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα και παρακολούθησε το πορτοφόλι σου να «φουσκώνει» επικίνδυνα!

  • Πάρε 3 λευκές σελίδες (ας είναι και άλλο χρώμα, δεν μας ενοχλεί).
  • Στην πρώτη σελίδα σημείωσε όλα τα ταλέντα σου, που έχεις ανακαλύψει μέχρι αυτήν την στιγμή που μιλάμε! Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, διευκρινίζω πως ταλέντο θεωρείται η επιδεξιότητα που έχουμε να είμαστε άριστοι σε «κάτι» με την λιγότερη δυνατή προσπάθεια. Φρόντισε στην λίστα σου να συμπεριλάβεις ακόμα κι αυτά που για εσένα φαντάζουν ασήμαντα. Για παράδειγμα, το χάρισμα να μπορείς να κάνεις τους γύρω σου να γελούν μπορεί να σου μοιάζει απλό. Κάποιος άλλος όμως έχει φάει τα χρόνια του (και τα χρήματά του) στις δραματικές (και στους ψυχοθεραπευτές... ίσως) για να μπορέσει να το κατορθώσει σε ένα μέτριο επίπεδο. Επομένως, μην τσιγκουνεύεσαι... σημείωσε τα όλα!
  • Στην δεύτερη σελίδα γράψε με τι έχεις πάθος να ασχοληθείς στην ζωή σου. Αυτά που πάντα ονειρευόσουν! Σου δίνω το δικαίωμα να γράψεις όσα πάθη έχεις! Όχι, για να δεις πόσο καλή είμαι την νέα χρονιά (όχι για πολύ...).
  • Τώρα βάλε δίπλα-δίπλα τα ταλέντα σου με τα πάθη σου. Βλέπεις κάπου ομοιότητες; Υπογράμμισε τες! Αν κάποιο ταλέντο σου μπορεί να συμπληρώσει ή να θεμελιώσει ένα πάθος σου, υπογράμμισε το εξίσου. Μόλις ξεκλείδωσες την πρώτη «πίστα» της οικονομικής σου εξέλιξης!
  • Βρες τον πιο έξυπνο συνδυασμό του ταλέντου σου με το πάθος σου και προχώρα σε δράση!
  • Ξέχνα την πρόταση: «Δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να...!» και κάνε προσωπικό σου moto το «Πώς θα μπορούσα να...;».
  • Το χρήμα είναι ένα παιχνίδι. Αυτός που παίζει συχνότερα και γνωρίζει καλά τους κανόνες έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει! Επομένως, μάθε καλύτερα το παιχνίδι!
  • Σε καμία περίπτωση μην γίνεις hater του χρήματος, αλλά ούτε και λάτρης. Εάν διαλαλείς το «μίσος» σου γι’ αυτό παντού, τότε του δίνεις περισσότερους λόγους να «φύγει» μακριά σου!
  • Ξεκίνα την «αποπλάνηση» του χρήματος. Όπως και στο φλερτ, έτσι και στο χρήμα, όσο μας κολακεύει να μας διεκδικούν, άλλο τόσο μας απωθεί μία απελπισμένη προσπάθεια. Εν ολίγοις, μην επιτρέψεις να σε αποπλανήσει «εκείνο» πρώτα!
  • Όπως εγώ, έτσι και το χρήμα, βαριέται εύκολα! Πρέπει να υπάρχει ροή (το γνωστό cash flow, που λένε και στο χωριό μας)! Χωρίς ροή το χρήμα δεν αυξάνεται! Βρες πηγές συχνής ανανέωσής του, ακόμα κι αν πρόκειται για κινήσεις μικρής αξίας.
  • Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στο τι ορίζεις ως έσοδο και τι ως οφειλή. Το όνειρο της ιδιοκτησίας ενός ακινήτου αποτελεί για εσένα επένδυση ζωής. Αν το σκεφτείς, όμως, από μόνο του δεν αποφέρει έσοδα, αλλά δημιουργεί μία νέα πηγή πάγιας χρηματικής αφαίμαξης. Επομένως, μόλις δημιούργησες μία νέα μορφή οφειλής! Στην περίπτωση που για το ίδιο ακίνητο βρεις έναν τρόπο να σου προσθέσει έσοδα στον τραπεζικό σου λογαριασμό, τότε μιλάμε για μία σαφής επένδυση!
  • Ενημερώσου για ανθρώπους ανά τον κόσμο, που κατόρθωσαν το, κατά τους πολλούς, «αδύνατο» και σκέψου με ποιον τρόπο εσύ, σε συνδυασμό με τη νέα τεχνολογική εξέλιξη, μπορείς να τα καταφέρεις σήμερα!
  • Διεύρυνε τον κύκλο σου με ανθρώπους που έχουν όραμα και αποφασιστικότητα να το πραγματοποιήσουν. Η συναναστροφή με θετικούς στην πράξη ανθρώπους σώζει ζωές!

Για εσένα που ανήκεις στην κατηγορία αυτών που η σελίδα με τα πάθη σου δεν έχει καμία απολύτως ομοιότητα με τα φυσικά σου ταλέντα, η λύση είναι μία: σκίσε την και προχώρα!

Ψάχνεις να χτίσεις σε όνειρα άλλων! Είσαι απόλυτα ικανός να ζήσεις την ευτυχία και να δεις το πορτοφόλι σου πιο γεμάτο από ποτέ! Σου δόθηκαν ταλέντα, που δεν εκτίμησες ούτε καν εσύ. Με ποια λογική περιμένεις να τα εκτιμήσει κάποιος άλλος; Η χρονιά σου βάζει 20... Εσύ;

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr