NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Γιατί η άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών με κάρτες είναι απαραίτητη για τους επιχειρηματίες

Γιατί η άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών με κάρτες είναι απαραίτητη για τους επιχειρηματίες
Sponsored by:
Γιατί η άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών με κάρτες είναι απαραίτητη για τους επιχειρηματίες
10_01_2020 20_01_2020
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how

Εδώ και δεκαετίες οι επιχειρηματίες θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό να περιμένουν μέρες ώστε να έχουν πρόσβαση στα χρήματα τους από τις πληρωμές με τις κάρτες των πελατών τους.

Αυτό οφείλεται στους χρόνους εκκαθάρισης μεταξύ της τράπεζας του πελάτη που πληρώνει και της τράπεζας του επιχειρηματία που αποδέχεται τη πληρωμή. Λόγω αυτής της χρονικής καθυστέρησης, πολλές μικρές επιχειρήσεις απέφυγαν από την αποδοχή πληρωμών με κάρτες και αποφάσισαν να επιμείνουν στην αποδοχή μόνο μετρητών.

Από το 2014 όμως αυτή η καθυστέρηση δεν ισχύει για τους επιχειρηματίες της Ελλάδας, της Κύπρου και λοιπών χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες και τα τερματικά της myPOS για να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες (είτε με φυσική παρουσία των καρτών, είτε απομακρυσμένα) μιας και η myPOS είναι η μόνη που παρέχει τα χρήματα από τις συναλλαγές με κάρτες μέσα σε 10 δευτερόλεπτα στους επιχειρηματίες ώστε να μπορούν να τα εκμεταλλευτούν αμέσως και να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους με μεγαλύτερη ταχύτητα και ασφάλεια.

Ας δούμε δύο περιπτώσεις για το πως η άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών βοηθάει τους επιχειρηματίες.

Περίπτωση 1

Ναυτιλιακή εταιρία με έδρα τη Κύπρο έχει 15 πλοία μήκους 30 έως 90 μέτρων τα οποία κάνουν κρουαζιέρες σε Μεσόγειο, Καραϊβική, Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό και αναζητούσε μια λύση αποδοχής πληρωμών με κάρτες (απομακρυσμένα και με φυσική παρουσία) για όλα τα πλοία της.

Οι απομακρυσμένες χρεώσεις αφορούν προκαταβολές ενώ οι συναλλαγές με φυσική παρουσία αφορούν την ολοκλήρωση των προκαταβολών αλλά και καταναλώσεις εντός των πλοίων.

Η ναυτιλιακή εταιρία επέλεξε τα myPOS Combo και myPOS Smart N5 γιατί τα ασύρματα και φορητά myPOS τερματικά μπορούν να βρίσκονται σε οποιοδήποτε σημείο των πλοίων και να έχουν σύνδεση στο internet μέσω Wi-Fi αλλά και GPRS / 3G ενώ παράλληλα έχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης.

Η άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών βοηθάει το λογιστήριο της εταιρίας να παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο τις εισπράξεις όλων των πλοίων σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται και έτσι να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα τα οικονομικά της.

Περίπτωση 2

Franchisee γνωστής παγκόσμιας αλυσίδας εστιατορίων η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα επέλεξαν τα myPOS Combo για τα καταστήματα τους και τα myPOS Go για τους διανομείς τους.

Εδώ να τονίσουμε πως όλα τα τερματικά myPOS έχουν ενσωματωμένη δωρεάν κάρτα SIM με απεριόριστα δωρεάν δεδομένα σε Ελλάδα, Κύπρο και λοιπές χώρες του ΕΟΧ. Mε αυτό το τρόπο τα τερματικά myPOS είναι μόνιμα συνδεδεμένα στο internet και δεν χάνουν καμία συναλλαγή.

Τα myPOS Combo είναι τα κλασικά ασύρματα POS με εκτυπωτή ενώ τα myPOS Go χωράνε κυριολεκτικά στη τσέπη των διανομέων και μπορούν να αποδέχονται πληρωμές με κάρτες εν κινήσει, στέλνουν τη βεβαίωση της συναλλαγής στον πελάτη μέσω δωρεάν SMS ή e-mail ενώ με την άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τις εισπράξεις και μπορούν αμέσως να εκμεταλλευτούν τα χρήματα τους.

Ο χρόνος είναι χρήμα και δεν πρέπει να περιμένετε 1, 2 ή ακόμα και 3 μέρες για να έχετε πρόσβαση στα δικά σας χρήματα από τις πληρωμές με τις κάρτες των πελατών σας. Το λογικό είναι να έχετε τα χρήματα σας άμεσα διαθέσιμα ώστε να μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε αμέσως και αυτό (ανάμεσα σε όλα τα άλλα) σας το προσφέρει η myPOS.

Οι υπηρεσίες και τα τερματικά της myPOS είναι ιδανικά για ξενοδοχεία, καταστήματα εστίασης, καταστήματα λιανικής, περίπτερα, υπαίθριες και λαϊκές αγορές, πρατήρια υγρών καυσίμων, ταξιδιωτικά πρακτορεία, ταξί, VIP μεταφορές, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ενοικιάσεις πλωτών και εναέριων μέσων, επαγγελματικές υπηρεσίες, ταχυμεταφορές, delivery, ιστοσελίδες και ηλεκτρονικό εμπόριο (e-Commerce).

Ενώ η myPOS είναι η μόνη που παρέχει ασύρματα – φορητά τερματικά POS με δωρεάν απεριόριστο internet, χωρίς συνδρομές και χωρίς δεσμεύσεις με τιμές που ξεκινούν από 29 Ευρώ + ΦΠΑ

Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με την προβολή του video. Επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να το αναφέρετε.

Σχετικά με τη myPOS

Η myPOS εισήχθη επίσημα στο ευρωπαϊκό Fintech τοπίο το 2014 και σήμερα εξυπηρετεί περισσότερους από 80.000 επαγγελματίες. Το πακέτο myPOS αποτελείται από ένα ασύρματο – φορητό τερματικό POS, έναν δωρεάν λογαριασμό myPOS με IBAN σε Ευρώ και λοιπά νομίσματα, μια επαγγελματική χρεωστική κάρτα VISA και πρόσθετες υπηρεσίες για την αποδοχή πληρωμών μέσω διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας.

Η myPOS διαθέτει ήδη φυσικά καταστήματα σε Λονδίνο, Άμστερνταμ, Σόφια, Μιλάνο, Βαρκελώνη, Αμβέρσα και Παρίσι, ενώ παράλληλα σχεδιάζονται στο εγγύς μέλλον νέα καταστήματα (και στην Αθήνα) καθώς η εταιρία βρίσκεται σε μια ισχυρή τροχιά ανάπτυξης.

Θέλετε να μάθετε πως λειτουργεί το myPOS ; Δείτε το κάτωθι Ελληνικό video

Ενώ αν θέλετε να ανοίξετε δωρεάν myPOS επαγγελματικό λογαριασμό για την επιχείρηση σας μέσα σε 5 λεπτά από εκεί που βρίσκεστε πατήστε εδώ.

Κλείνοντας, να σας ενημερώσουμε πως η myPOS θα βρίσκεται και στην έκθεση HORECA 2020 (αίθουσα - hall 3, περίπτερο D43) η οποία θα πραγματοποιηθεί 7 έως 10 Φεβρουαρίου 2020 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo το οποίο βρίσκεται στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα Σπάτα Αττικής.

Μπορείτε να επισκεφθείτε το περίπτερο της, να ενημερωθείτε αναλυτικά για το πως μπορεί να βοηθήσει και τη δική σας επιχείρηση να αναπτυχθεί και να σας λυθούν οι όποιες απορίες μπορεί να έχετε σχετικά με τα καινοτόμα προϊόντα της.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε και με την εταιρία διανομής των τερματικών για τις χώρες του ΕΟΧ Equinox Ventures Ltd στα τηλέφωνα +30 210 3009669 (Ελλάδα), +357 25030915 (Κύπρος), +44 3308083494 (λοιπές χώρες) - www.equinox-ventures.com & www.mpos.gr

Sponsored by:
Γιατί η άμεση εκκαθάριση των συναλλαγών με κάρτες είναι απαραίτητη για τους επιχειρηματίες
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr