NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Κοινωνία
ανάγνωση

Με συστημένη επιστολή pin και κάρτες από τις τράπεζες

Με συστημένη επιστολή pin και κάρτες από τις τράπεζες
23_01_2020 | 10:30
epixeiro icon Ειδήσεις | Κοινωνία

Με συστημένη επιστολή θα πρέπει να στέλνουν από τώρα και στο εξής οι τράπεζες χρεωστικές και πιστωτικες κάρτες καθώς και τους κωδικούς (PIN) και όχι με απλό ταχυδρομείο.

Σύμφωνα με απόφαση του ειρηνοδικείου Αθηνών οι τράπεζες οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και ασφάλεια των συναλλαγών των πελατών τους. Στο ειρηνοδικείο είχε καταφύγει 76χρονή συνταξιούχος η οποία όταν έχασε την κάρτα ανάληψης, η οποία ήταν συνδεδεμένη με τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο κατατίθεται η σύνταξή της, απευθύνθηκε στην τράπεζα για την έκδοση νέας.

Όταν πέρασε αρκετό χρονικό διάστημα χωρίς να παραλάβει την κάρτα της, επικοινώνησε με την τράπεζα η οποία την ενημέρωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα την παραλάμβανε με συστημένη επιστολή από τα ΕΛΤΑ. Στη συνέχεια, και αφού είχαν περάσει αρκετές ημέρες χωρίς να παραλάβει την κάρτα, η γυναίκα επισκέφθηκε την τράπεζα για να ενημερωθεί ότι η αποστολή της κάρτας και του pin έχει γίνει με απλή επιστολή και ότι έχουν γίνει αναλήψεις περίπου 2.000 ευρώ. Η 76χρονη διαμαρτυρήθηκε υποβάλλοντας παράλληλα αίτηση αμφισβήτησης των συναλλαγών και ζήτησε να επαναπιστωθεί το ποσό, αλλά η Τράπεζα όχι μόνο ήταν κατηγορηματικά αρνητική αλλά αποποιήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη της.

Η γυναίκα κατέφυγε στην Δικαιοσύνη και τον Ειρηνοδικείο με την υπ΄ αριθμ. 3446/2019 απόφασή του, έκρινε ότι οι Τράπεζες οφείλουν να αποστέλλουν τις κάρτες και το PIN μόνο με συστημένη επιστολή και όχι με απλό ταχυδρομείο. Επιπλέον, με την ίδια απόφαση το Ειρηνοδικείο υποχρέωσε την τράπεζα να καταβάλλει και το ποσό των 200 ευρώ για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης της 76χρονης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr