NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Πώς ένας «content reader» βοηθά τις επιχειρήσεις να ακολουθήσουν τις εξελίξεις

Πώς ένας «content reader» βοηθά τις επιχειρήσεις να ακολουθήσουν τις εξελίξεις

Το RSS αποτελεί ένα πρότυπο που (μάλλον) λίγοι εκμεταλλεύονται στις μέρες μας, παρά το ότι μπορεί να προσφέρει εξαιρετικά ισχυρές δυνατότητες, ξεφεύγοντας από την «πεπατημένη» χρηστική εμπειρία της κοινωνικής δικτύωσης στην οποία αρέσκονται οι περισσότεροι, «περιορίζοντας» τους εαυτούς τους.

Όπως γράφαμε και έναν ολόκληρο χρόνο πριν, τα RSS feeds (Rich Site Summary) αποτελούν μία προτυποποιημένη μέθοδο ανταλλαγής ψηφιακού πληροφοριακού περιεχομένου διαμέσου του διαδικτύου, στηριγμένη στην πρότυπη, καθιερωμένη και ευρέως υποστηριζόμενη γλώσσα σήμανσης XML. Κάτι που ακούγεται μπερδεμένο και πολύ τεχνικό.

Με πολύ απλά λόγια, ο χρήστης μπαίνει στο epixeiro.gr ή σε οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα υποστηρίζει αυτό το format, εντοπίζει τη διεύθυνση του RSS (είναι διαθέσιμη κάπου, με κάποιο link, συνήθως κοντά σε εκείνα που οδηγούν στα προφίλ σε Facebook και Twitter), την αντιγράφει και την περνά στον RSS reader που χρησιμοποιεί. Όλες οι ενημερώσεις, οι ειδήσεις, τα άρθρα, θα φτάνουν εκεί.

Μια από αυτές τις εφαρμογές είναι και ο Inoreader. Αν και οι περισσότεροι «λάτρεις» του RSS μάλλον χρησιμοποιούν και γνωρίζουν το Feedly, ο Inoreader είναι από εκείνες τις εφαρμογές που δεν έχουν δεχθεί μεγάλη προβολή, παρά το ότι προσφέρουν μερικές εξεζητημένες και εξαιρετικά ισχυρές λειτουργίες. Για αυτό και αυτοχαρακτηρίζεται ως «content reader».

Σήμερα, ρίχνουμε μια ματιά σε αυτές τις λειτουργίες, καθώς επίσης και στο πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον επιχειρηματία που θέλει να ακολουθεί με ευκολία τις εξελίξεις.

Προσθήκη συνδρομών

Όπως είναι φυσικό, ο Inoreader μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εγγραφή σε RSS feeds που ενδιαφέρουν τον χρήστη και που μπορούν να βρεθούν στις διάφορες ιστοσελίδες. Εντούτοις, από το «+» της κεντρικής σελίδας και την επιλογή «Add feed» προσφέρεται άμεση πρόσβαση σε έναν κατάλογο ροών, έτοιμων προς συνδρομή, χωρίς κάποιος να ψάχνει στο αχανές web.

Business tip: Στον συγκεκριμένο κατάλογο, ο χρήστης μπορεί να εντοπίσει και ένα ειδικό section για Business RSS feeds, μέσω των οποίων προσφέρεται ενημέρωση για κάθε εξέλιξη από το επιχειρείν. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχνάτε πως το epixeiro.gr διαθέτει και τις δικές του ροές (με μια συνολική αλλά και ξεχωριστές για άρθρα, ειδήσεις κτλ).

Εγγραφή σε newsletters

Μέσω του «+» που υπάρχει στην κεντρική σελίδα της εφαρμογής και την επιλογή «Add newsletter» ο χρήστης μπορεί να εγγραφεί σε newsletters και να τα παρακολουθεί από τον Inoreader, χωρίς να γεμίζει το προσωπικό ή επαγγελματικό του email με περιεχόμενο και αλλεπάλληλα μηνύματα (που μπορεί να χαθούν μέσα στο πλήθος ή να κουράσουν).

Business tip: Χρησιμοποιήστε τη συγκεκριμένη λειτουργία για να ακολουθήσετε newsletters από επιχειρήσεις που σας ενδιαφέρουν, ενημερωτικά δελτία από ενώσεις και οργανισμούς ή ακόμη και newsletters που αφορούν σε ειδησεογραφία.

Facebook & Twitter

Ο Inoreader προσφέρει τη δυνατότητα εγγραφής σε δημόσιες σελίδες του Facebook αλλά και σε διάφορες ροές περιεχομένου του Twitter (όπως προφίλ, λίστες κτλ). Το περιεχόμενο αυτό εμφανίζεται εντός της υπηρεσίας σαν να αποτελεί μια κανονική ροή RSS, ενώ μπορούν να εφαρμοστούν και φίλτρα (όπως αυτά που θα δούμε παρακάτω).

Business tip: Χρησιμοποιήστε τη συγκεκριμένη δυνατότητα για να παρακολουθήσετε τον ανταγωνισμό, σελίδες που σας ενδιαφέρουν, ειδήσεις από events και προσωπικότητες του κλάδου σας ή ακόμη και νέες προσφορές από καταστήματα ή άλλους συνεργάτες.

Email digest

Μέσω της συγκεκριμένης λειτουργίας, η οποία προσφέρεται με δεξί κλικ σε κάποιον φάκελο και κλικ στο «Create email digest», ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να λάβει συγκεντρωτικά email από το περιεχόμενο που έκανε την εμφάνιση του σε κάποιον φάκελο, σε μια ετικέτα ή σε κάποιο άλλο σημείο του λογαριασμού του στον Inoreader.

Business tip: Χρησιμοποιήστε τα digests για να λάβετε ενημερωτικά emails, στο τέλος κάθε εβδομάδας, από το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει περισσότερο. Μπορείτε, για παράδειγμα, να tagάρετε άρθρα και να τα λαμβάνετε συγκεντρωτικά, μέσω του digest, κάποια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας.

Κανόνες και αποστολή email

Ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά του Inoreader είναι η δυνατότητα δημιουργίας κανόνων (αλλά και φίλτρων). Αυτό θυμίζει και τη λειτουργία που προσφέρει η Google μέσω του Gmail. Είναι προσβάσιμα τόσο μέσω των ρυθμίσεων της εφαρμογής όσο και με δεξί κλικ σε κάποιον φάκελο ή ροή («Create rule»). Με απλά λόγια, δίνουν τη δυνατότητα εκτέλεσης ενεργειών βάσει ενός προκαθορισμένου σετ όρων.

Business tip: Μια δυνατότητα που προσφέρεται μέσω των κανόνων είναι και η αυτόματη αποστολή email. Έτσι, για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να ορίσει να γίνεται αυτόματη αποστολή κάποιου άρθρου, όταν αυτό μπαίνει σε μια προκαθορισμένη ετικέτα από αυτόν. Μπορεί να αφορά σε ειδήσεις για τις οποίες θέλει να είναι ενήμεροι οι συνεργάτες του.

Bonus: Teams. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, το οποίο προσφέρεται ξεχωριστά, δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες να συνεργάζονται και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, βάσει του περιεχομένου που φτάνει εντός του Inoreader.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr