NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Peteat: Η πρώτη «κουζίνα» για σκύλους στην Ελλάδα!

Peteat: Η πρώτη «κουζίνα» για σκύλους στην Ελλάδα!
20_02_2020 21_02_2020

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how

Οι δύο φίλες, Ηλέκτρα Παππά και Μαντώ Μουρμουράκη, όπως πολύς κόσμος, είναι «σκυλο-γονείς». Η αγάπη τους για τα κατοικίδιά τους, τις έκανε να αναζητούν πιο υγιεινές λύσεις σε τροφή για σκύλους στο εμπόριο. «Μετά από αρκετή μελέτη και απογοητευτικές πληροφορίες καταλήξαμε να μαγειρεύουμε οι ίδιες για τα σκυλάκια μας χρησιμοποιώντας υλικά που είχαμε ήδη στο ψυγείο του σπιτιού μας, παίρνοντας πολύτιμες συμβουλές από τον εξειδικευμένο στο μαγειρευτό φαγητό για σκύλους κτηνίατρό μας. Εν τέλει, αποφασίσαμε να κάνουμε την αγάπη μας επάγγελμα».

Κάπως έτσι περιγράφουν τα κορίτσια την έναρξη της επιχείρησής τους, της Peteat, της πρώτης «κουζίνας» για σκύλους στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία τους είναι μια φράση που βλέπει κάποιος μπαίνοντας στο site τους. «Αγαπάμε τα σκυλιά και για αυτό μαγειρεύουμε για αυτά».

Οι συνιδρύτριες της Peteat ήταν για πολλά χρόνια φίλες. Πλέον όμως είναι και συνεργάτιδες. Η Ηλέκτρα είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ και η Μαντώ του τμήματος Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας, του ίδιου πανεπιστημίου.

Peteat2.jpg?mtime=20200219203322#asset:167528

- Πώς αποφασίσατε να εγκαταλείψετε το αντικείμενο των σπουδών σας και να περάσετε στην παραγωγή τροφής για σκύλους;

«Και οι δύο δουλέψαμε πάνω στο αντικείμενο των σπουδών μας όμως μέσα στην περίοδο της κρίσης συνειδητοποιήσαμε μαζί ότι είμαστε φτιαγμένες για κάτι διαφορετικό. Εκείνη την εποχή, βρεθήκαμε συγχρόνως άνεργες και μετά από πολλή σκέψη και κουβέντα αποφασίσαμε να κάνουμε αίτηση για το ΕΣΠΑ Νεανικής Επιχειρηματικότητας του ΟΑΕΔ. Έτσι, ξεκινώντας από το μηδέν, ύστερα από σεμινάρια επιχειρηματικότητας, μια μεγάλη περίοδο έρευνας και διαβάσματος, ώρες συζητήσεων με κτηνιάτρους και με την καθοδήγηση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς δεν υπήρχε τίποτα αντίστοιχο στην Ελλάδα, τον Δεκέμβρη του 2014 ιδρύσαμε την Peteat, την πρώτη κουζίνα για σκύλους στην Ελλάδα», μας απαντούν τα κορίτσια.

Peteat3.jpg?mtime=20200219203335#asset:167529

- Πώς θα περιγράφατε το αντικείμενο της Peteat;

«Είμαστε μια νεοφυής επιχείρηση στην Αττική και ετοιμάζουμε φρεσκομαγειρεμένο φαγητό για σκύλους, χειροποίητες λιχουδιές και τούρτες για σκύλους στην πιστοποιημένη κουζίνα μας στη Μεταμόρφωση. Διαθέτουμε 6 πλήρη και ισορροπημένα μενού τροφής για σκύλους, 2 για γάτες, 10 μοναδικές γεύσεις σε λιχουδιές και λαχταριστές τούρτες γενεθλίων για σκύλους! Όλα μας τα προϊόντα ετοιμάζονται κατόπιν παραγγελίας, που γίνεται είτε τηλεφωνικά, είτε μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και παραδίδονται κατ’ οίκον σε όλη την Αττική. Οι λιχουδιές αποστέλλονται με courier σε όλη την Ελλάδα. Και πλέον, οι λιχουδιές μας είναι διαθέσιμες σε αρκετά καταστήματα Pet Shop σε ολόκληρη την Αττική!»

- Πόσο εύκολη είναι στην πράξη η επιχειρηματικότητα;

Έχουμε και οι δύο πολλαπλούς ρόλους στην επιχείρηση καθώς τα πάντα περνούν από τα χέρια μας, από τις πρώτες ύλες και την παραγωγή μέχρι το marketing. Αυτό απαιτεί φυσικά αρκετές ώρες δουλειάς καθημερινά, αφοσίωση, brainstorming για τη δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών, συνεχή μελέτη και έρευνα της αγοράς και του κλάδου.

Όταν τις ρωτάμε για το συγκριτικό πλεονέκτημα της εταιρείας, μας απαντούν πως έχουν το όραμα να αλλάξουν ριζικά τη φιλοσοφία γύρω από το φαγητό για τα κατοικίδια και να τους προσφέρουμε πολλά και ευτυχισμένα χρόνια ζωής! «Αρχή μας, αντίθετα με τις περισσότερες σκυλοτροφές του εμπορίου, είναι να χρησιμοποιούμε μόνο αγνά φρέσκα υλικά πιστοποιημένα για ανθρώπινη κατανάλωση, καθόλου κόκκαλα, υποπροϊόντα, συντηρητικά ή τεχνητά αρώματα και χρωματισμούς».

Peteat4.jpg?mtime=20200219203346#asset:167530

- Και η ανταπόκριση του κόσμου;

«Μέχρι τώρα η εμπιστοσύνη του κόσμου μάς έχει γεμίσει χαρά και αισιοδοξία! Οι «σκυλογονείς» τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει (όπως κι εμείς) να αναζητούν το καλύτερο για το κατοικίδιό τους, μια τροφή «καθαρή» από υποπροϊόντα, υλικά αγνώστου προελεύσεως ή συστατικά που μπορεί να βλάψουν το σκύλο ή τη γάτα τους. Ψάχνουν το αγνό, το χειροποίητο, το ελληνικό, για να γνωρίζουν τι μπαίνει στο πιάτο του τετράποδου φίλου τους».

Όταν τις ρωτάμε να μας πουν το βασικότερο εμπόδιο που αντιμετώπισαν ως επιχείρηση, απαντούν πως η διαδικασία της αδειοδότησης αποδείχθηκε αρκετά δύσκολη και χρονοβόρα. Κι αυτό γιατί δεν υπήρχε αντίστοιχη επιχείρηση στην Ελλάδα. «Ευτυχώς, όταν αναζητούσαμε οικονομική στήριξη το καλοκαίρι του 2019, βρέθηκε στο δρόμο μας το The People΄s Trust. Με την οικονομική ενίσχυση που μας προσέφερε, μέσα σε μόλις 5 μήνες αναπτύξαμε το κομμάτι της χονδρικής πώλησης των προϊόντων μας, δημιουργήσαμε νέες συνεργασίες και αυξήσαμε ήδη σε μεγάλο βαθμό την παραγωγή μας! Μας βοήθησε να δούμε με πιο αισιόδοξη ματιά το μέλλον της επιχείρησης μας και σύντομα θα ανοίξουν και νέες θέσεις εργασίας στην κουζίνα μας!», μας εξηγούν τα κορίτσια.

Peteat5.jpg?mtime=20200219203357#asset:167531

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr