NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Παιδεία - Νεολαία
ανάγνωση

Επιβεβαιώνεται η εισαγωγή του μαθήματος της επιχειρηματικότητας στα σχολεία

Επιβεβαιώνεται η εισαγωγή του μαθήματος της επιχειρηματικότητας στα σχολεία

Την εισαγωγή του μαθήματος της επιχειρηματικότητας στα σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά επιβεβαίωσε η Υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, κατά τη διάρκεια της Μαθητικής Εμπορικής Έκθεσης Θεσσαλονίκης του Junior Achievement Greece.

Όπως σημείωσε «από την πρώτη βόλτα που έκανα στα μαθητικά "καταστήματα", άκουσα από τα παιδιά τις λέξεις συνεργασία, οικολογία, αλληλεγγύη και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τον εξαιρετικό τρόπο που αξιοποιούν την εμπειρία της δημιουργίας της δικής τους "επιχείρησης" από τα σχολικά θρανία. Όπως ήδη γνωρίζετε η επιχειρηματικότητα είναι από τα νέα μαθήματα που θα εισάγουμε στα σχολεία και μαζί με το Junior Achievement Greece θα το εξελίξουμε», δήλωσε η κυρία Ζαχαράκη.

Η ίδια ανακοίνωσε τους νικητές του πρώτου βραβείου, μέσα σε κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού. Νωρίτερα, η Υφυπουργός επισκέφθηκε πολλά μαθητικά «καταστήματα»-περίπτερα και εντυπωσιάστηκε από τις πολύ έξυπνες ιδέες, την άριστη υλοποίηση, την οικολογική και κοινωνική διάσταση των μαθητικών επιχειρήσεων αλλά και τη θετική ενέργεια και το ομαδικό πνεύμα που καλλιέργησε στα παιδιά το project της Μαθητικής «Εικονικής Επιχείρησης».

Υπενθυμίζεται πως την εισαγωγή του μαθήματος της επιχειρηματικότητας στα σχολεία είχε ανακοινώσει πως μελετά, για πρώτη φορά, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ημερίδας «Εκπαίδευση για την επιχειρηματικότητα» του Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων τον περασμένο Νοέμβριο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr