NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις & κατοικίες ή πώς μπορείς να αυξήσεις το εισόδημα σου από το εξοχικό σου!

Τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις & κατοικίες ή πώς μπορείς να αυξήσεις το εισόδημα σου από το εξοχικό σου!

Ποιος είπε ότι το εξοχικό ή η κατοικία μας στο 'χωριό' ή σε ένα παραθεριστικό μέρος έχει χάσει την αξία του λόγω της πτώσης των τιμών στην αγοροπωλησία ακίνητων ή αποτελεί μια ακόμα οικονομική πληγή για τους ιδιοκτήτες αυτών λόγω Χαρατσιών και ΕΝΦΙΑ;

Με τη νέα τύπου Fast track διαδικασία του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας την ταυτότητα «τουριστικό κατάλυμα», σύμφωνα με το Ν.4179/2013 (ΦΕΚ Α' 175 8/8/2013), υποχρεούνται να αποκτήσουν: Όλοι οι ιδιοκτήτες κατοικιών και επαύλεων που κατασκευάστηκαν σε εξοχικούς προορισμούς στον Ελλαδικό χώρο εφόσον ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΘΟΥΝ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ως τουριστικά καταλύματα. Αποκτώντας το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας «τουριστικό κατάλυμα»" προσφέρεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες των παραθεριστικών κατοικιών:

  1. Νόμιμης εκμίσθωσης ή πώλησης αυτών.
  2. Αποφυγής του τσουχτερού προστίμου. Σημαντική, είναι η πρόβλεψη του νόμου ότι σε περίπτωση που ιδιοκτήτης κατοικίας εκμισθώνει το ακίνητο για τουριστική χρήση, χωρίς το προβλεπόμενο Ειδικό Σήμα Λειτουργίας «Τουριστικό Κατάλυμα», να βεβαιώνεται άμεση επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ.
  3. Απόκτησης σεβαστής επιπλέον πηγής εισοδήματος που ξεκινά από 400 € έως 3.000 € ανά ημέρα σε περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα όπως Σαντορίνη, Μύκονος..

Το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας χορηγείται πολύ γρήγορα από τον ΕΟΤ και σε χρονικό διάστημα 10 ημερών από την υποβολή του φακέλου και εφόσον πληρούνται όλες οι νόμιμες προϋποθέσεις. Μάλιστα, το σημαντικό είναι πως το σήμα λειτουργίας δεν έχει ημερομηνία λήξης. Στην περίπτωση που υπάρχει πισίνα, αυτή θα πρέπει να περιγραφεί στο φάκελο που θα υποβληθεί προς την περιφερειακή υπηρεσία του ΕΟΤ.

Μετά τη χορήγηση του Ε.Σ.Λ., το ακίνητο λαμβάνει το χαρακτηρισμό ως «κατάλυμα» και αποκτά συγκεκριμένο αριθμό μητρώου. Αυτός ο αριθμός συνοδεύει το φάκελο που θα παραμείνει οριστικά στη διάθεση του ΕΟΤ.

Πάρα πολλές εταιρείες δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο κυρίως, και στοχεύουν σε προώθηση των κατοικιών σας σε αγορές του εξωτερικού, οπού η κουλτούρα της μίσθωσης κατοικιών υφίσταται εδώ και χρόνια. Αυτές αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία για την εξεύρεση των πελατών και τη διασφάλιση της καταβολής του αντιτίμου και της παραμονής της κατοικίας σας στην αρχική κατάσταση. Το μόνο που ζητούν από τους ιδιοκτήτες των επαύλεων και κατοικιών είναι να διαθέτουν το προβλεπόμενο από το νόμο πλέον Ειδικό Σήμα Λειτουργίας.

Μήπως έχετε ήδη αργήσει;

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την HFT Consulting στο τηλ. 2106565403 ή στο email: info@hft.gr

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr