NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

3+1 πράγματα που χρειάζεσαι για να πετύχεις

3+1 πράγματα που χρειάζεσαι για να πετύχεις

Δεν έχω χρήματα, δεν έχω τον κατάλληλο εξοπλισμό, δεν έχω γνωριμίες, δεν είμαι τυχερός. Αυτές και άλλες πολλές είναι κάποιες από τις αιτίες που δεν έχεις πετύχει ή δεν τολμάς να ξεκινήσεις αυτό που έχεις στο μυαλό, δεν τολμάς να κυνηγήσεις τα όνειρα σου.

Είναι όμως πραγματικά αυτές οι αιτίες ή μήπως είναι απλά δικαιολογίες που χρησιμοποιείς γιατί δεν έχεις αυτά που πραγματικά χρειάζονται για να πετύχεις σε οτιδήποτε και αν προσπαθήσεις;

Αν θέλεις να αφήσεις στην άκρη τις δικαιολογίες, που είναι μεν πέρα για πέρα πραγματικές αλλά δεν είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεσαι, τότε δες ποια είναι τα 3+1 πράγματα που χρειάζεσαι για πετύχεις και πόσο πρέπει να πληρώσεις για τα αποκτήσεις!

Νο1: Πάθος

Δεν γίνεσαι Kobe Bryant αν δεν είσαι παθιασμένος με το μπάσκετ, δεν γίνεσαι Steve Jobs αν δεν είσαι παθιασμένος με το να προκαλείς το status quo, δεν πετυχαίνεις το στόχο σου αν δεν τον αγαπάς, αν δεν βγαίνει από μέσα σου. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις στη δουλειά, στο άθλημα ή στην τέχνη σου δουλεύοντας «εντός» του ωραρίου και μόνο τις εργάσιμες. Με το ζόρι ή στο ρελαντί ποτέ κανένας δεν πέτυχε κάτι σημαντικό.

Νο2: Ευρηματικότητα

Αν τα χρήματα ή γενικότερα οι πόροι ήταν αυτοί που εξασφάλιζαν την επιτυχία, τότε μόνο οι πλούσιοι και οι μεγάλες εταιρείες θα πετύχαιναν στη ζωή. Η έλλειψη των πόρων δεν είναι ποτέ το πρόβλημα, μας λέει ο μεγάλος Tonny Rbbins στην ομιλία του στο TedX 2012. Η έλλειψη ευρηματικότητας είναι το πρόβλημα. Πρέπει να είσαι έτοιμος να δημιουργείς κατηγορίες, προϊόντα και υπηρεσίες που όχι μόνο δεν υπάρχουν αλλά που οι άλλοι δεν μπορούν ούτε καν να φανταστούν. Πρέπει να είσαι τόσο ευρηματικός έτσι ώστε να χρησιμοποιήσεις τη βαφλιέρα της γυναίκας σου για δημιουργήσεις μια καινούργια σόλα για αθλητικά παπούτσια για τους αθλητές του στίβου, όπως έκανε ο Bill Bowman και η NIKE.

Νο3: Επιμονή

Για πολλούς, ο ορισμός της επιτυχίας είναι η ικανότητα να σηκώνεσαι μια φορά περισσότερη από αυτές που έχεις πέσει. Η επιμονή, λοιπόν, είναι η ικανότητα σου να αντιλαμβάνεσαι ότι σημασία δεν έχει τι σου συμβαίνει αλλά το πως αντιδράς εσύ σε αυτό που σου συμβαίνει ή, με ένα παράδειγμα, να απαντάς στην ερώτηση για το πως αισθάνεσαι που απέτυχες 1000 φορές λέγοντας ότι δεν απέτυχα 1000 φορές απλά η ανακάλυψη του ηλεκτρικού λαμπτήρα ήταν ένα ταξίδι 1000 βημάτων, όπως είχε απαντήσει σε αντίστοιχη ερώτηση ο Thomas Edison.

Και κάτι ακόμα. Ακόμη και να έχεις όλα τα παραπάνω, χρειάζεσαι και κάτι ακόμα, το συνδετικό υλικό που θα τα κρατήσει όλα μαζί για να «δέσει» το μείγμα όπως λένε και στη μαγειρική. Και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την απόφαση.

Πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Να ξεκινήσεις όταν όλοι οι άλλοι σου λένε ότι είσαι τρελός και ότι θα αποτύχεις. Να ξεκινήσεις όταν όλες οι ενδείξεις γύρω σου σε οδηγούν στο να μην το τολμήσεις. Όχι ότι θα ξεκινήσεις κάποια μέρα αλλά ότι σήμερα είναι η μέρα!

Το καλύτερο στο κράτησα για το τέλος: Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα αποκτήσει ο καθένας χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ: Το ότι όμως είναι δωρεάν δεν σημαίνει ότι είναι και τζάμπα. Αλλά αυτό είναι θέμα για άλλο άρθρο.

Είσαι έτοιμος λοιπόν;

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr