NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Μικρές επιχειρήσεις σε καιρό κορονοϊού

Μικρές επιχειρήσεις σε καιρό κορονοϊού

​Η ιστορία κάποιες φορές δεν ξεκινάει από την αρχή. Ξεκινάει από τη μέση. Και κάπου εκεί στη μέση που, όχι μόνο δεν το περιμέναμε αλλά, είχαμε σηκώσει και λίγο κεφάλι εμείς οι entrepreneurs που είχαμε μια ιδέα και δημιουργήσαμε μία μικρή επιχείρηση στα χρόνια της κρίσης, μας προσγειώθηκε κατακέφαλα ως εξωγήινος ο COVID-19. Η υγεία μας έχει έρθει σε πρώτο πλάνο και η ανησυχία όλων για τους αγαπημένους μας αναθεωρεί τις προτεραιότητές μας. Όλη μέρα σε μια οθόνη, ακούμε και διαβάζουμε για τα κρούσματα του ιού και τον κλυδωνισμό της παγκόσμιας οικονομίας.

Κι έτσι, όπως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν, έτσι άδοξα πεθαίνουν οι μικρές επιχειρήσεις. Και όχι μόνο επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού. Αυτές είναι που δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα, αλλά καθώς όλο αυτό λειτουργεί σαν ντόμινο, όλες οι μικρές επιχειρήσεις υποφέρουν, και η δική μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι η δύσκολη αυτή στιγμή του αυτοσαρκασμού καθώς αντιλαμβάνεται κανείς, για άλλη μια φορά ότι, ο entrepreneur δεν είναι τίποτα άλλο από έναν Ελεύθερο Επαγγελματία, με τον όρο να παραπέμπει εξ ορισμού σε εξαντλητικά ωράρια, φόρους και αβεβαιότητα για το μέλλον.

Νιώθω την ανάγκη να πω πως όσοι συνεχίζουν και μας στηρίζουν, δεν εμψυχώνουν μόνο μια μικρή επιχείρηση. Ενισχύουν ταυτόχρονα αμέτρητες μικρές επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν το οικονομικό απόθεμα να ανταπεξέλθουν. Και θα σας πω το γιατί...

Όλα αυτά τα χρόνια σκοπίμως επιλέγουμε για τη σύνθεση των δώρων μας προϊόντα από μικρές τοπικές επιχειρήσεις. Προϊόντα που δεν θα βρει κανείς σε μεγάλες αλυσίδες αλλά χειροποίητα είδη τέχνης, τρόφιμα και καλλυντικά που έχουν φτιαχτεί με μεράκι. Αυτή είναι η υπόσχεσή μας στους πελάτες μας για δώρα ιδιαίτερα, δυσεύρετα, μοναδικά. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως η συνεργασία με μικρούς προμηθευτές κάνει το έργο μας ακόμα πιο δύσκολο, καθώς τα χειροποίητα προϊόντα είναι κάποιες φορές πιο ακριβά, ιδιαίτερα χρονοβόρα να παραχθούν και δύσκολο να τηρηθούν οι προθεσμίες.

Παρόλα αυτά, είναι για μας ύψιστης σημασίας να προσφέρουμε αγαθά προσεγμένα από μικρής κλίμακας δημιουργούς. Αυτό είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο έχουμε χτίσει το όραμά μας για τη δημιουργία ελληνικών πολιτιστικών δώρων. Μάλιστα ενώ, μόλις στις αρχές του χρόνου, δεσμευτήκαμε για πιο φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα υιοθετώντας μια νέα στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης, μας πρόλαβαν τα γεγονότα και μας έδειξαν ότι, όχι μόνο ο πλανήτης μας αλλά και, ο τρόπος που σκεφτόμαστε χρειάζεται άμεσα reboot.

Είναι άξιο θαυμασμού πώς τώρα που έχουμε όλοι αναγκαστεί σε αυτοπεριορισμό, ορισμένοι βρήκαν την έμπνευση να χρησιμοποιήσουν το δώρο ως τρόπο διατήρησης της επικοινωνίας με τους συνεργάτες τους, αλλά και φίλους και μέλη της οικογένειας που βρίσκονται μακριά. Κάποιοι σκέφτηκαν, ακόμα και να στείλουν αυτές τις δύσκολες στιγμές δώρο σε ζευγάρι που αναγκάστηκε να αναβάλει το γάμο του.

Έχουμε όλοι μας ανάμικτα αισθήματα, επιβίωσης, ανασφάλειας, φόβου. Ελπίζουμε, το συντομότερο δυνατόν, να βγει το ουράνιο τόξο μετά από αυτήν την καταιγίδα του κορονοϊού και να αποκτήσει η ζωή τους ρυθμούς που ξέρουμε με μια γερή δόση ευγνωμοσύνης από τη μεριά μας. Να πάρουμε όλοι από το πανεπιστήμιο της ζωής με άριστα το Master in Applied Crisis Management στην υγειονομική, ανθρωπιστική, οικονομική κρίση.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr