NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Τώρα είναι η ώρα

Τώρα είναι η ώρα

Είμαι σίγουρη ότι αυτά που θα ειπωθούν παρακάτω θα σε ξαφνιάσουν και θα σου φανούν περίεργα, όμως μην βιαστείς να βγάλεις συμπεράσματα προτού διαβάσεις το κείμενο ως το τέλος.

Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα, ότι τώρα - στην άκρως πρωτόγνωρη περίοδο που διανύουμε - είναι η κατάλληλη στιγμή να εστιάσεις σε σένα και να σχεδιάσεις το μέλλον σου; Ακριβώς, σαν σύμβουλοι σταδιοδρομίας και έχοντας διαχειριστεί πολυάριθμες περιπτώσεις, θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη συγκυρία αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να καταστρώσεις το επόμενο βήμα σου.

Αρχικά, ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας, ακόμη και αν εργαζόμαστε κανονικά, είναι περισσότερος από κάθε άλλη φορά και καλούμαστε να τον αξιοποιήσουμε σωστά. Αυτή τη φορά έχουμε χρόνο για να εργαστούμε, να ψυχαγωγηθούμε και να πάμε τη ζωή μας ένα στάδιο πιο πέρα. Ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο αγαθό που έχει τη μαγική ιδιότητα να μην επιστρέφει και φυσικά ο χρόνος είναι χρήμα. Ας μην χαθεί αυτή η μοναδική συγκυρία για εξέλιξη.

Έπειτα, βρισκόμαστε σε μία περίοδο που ενδείκνυται για συγκέντρωση και προσωπική στοχοθεσία χωρίς εξωγενείς αντιπερισπασμούς, πραγματικά αυτή τη φορά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Παρά την εργασιακή αβεβαιότητα και το στρες που όλοι βιώνουμε, οφείλουμε να πάρουμε τις αποστάσεις μας και να κινήσουμε τις διαδικασίες για την μετά πανδημία ζωή. Το συναρπαστικό είναι ότι αυτή η κατάσταση μας διδάσκει με τον πιο δυνατό και βιωματικό τρόπο ότι η ευελιξία και μάλιστα η επαγγελματική ευελιξία είναι ένα χαρακτηριστικό που στη σημερινή αγορά εργασίας πρέπει να καλλιεργήσουμε γιατί οι συνθήκες είναι συνεχώς μεταβαλλόμενες. Κανείς δεν γνωρίζει σε ποια κατάσταση θα είναι η χώρα και ο πλανήτης τον Ιούνιο, γι’αυτό ακριβώς πρέπει να προετοιμαστούμε για κάθε ενδεχόμενο.

Σήμερα είναι η ιδανική στιγμή για να ανανεώσεις το βιογραφικό σου σημείωμα, σήμερα είναι φανταστική ιδέα να αναζητήσεις την επόμενη δουλειά σου, σήμερα είναι η μέρα σου για να προετοιμάσεις την αίτησή σου για το μεταπτυχιακό σου, σήμερα έχεις τις ιδανικές συνθήκες να ξεκινήσεις συμβουλευτική σταδιοδρομίας και να καταλάβεις σε τι τελικά θέλεις να δουλέψεις.

Όταν όλα θα έχουν περάσει, θα υπάρχουν άνθρωποι με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα έχουν επενδύσει στο χρόνο τους και θα έχουν κάνει το επόμενο βήμα, να είσαι μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr