NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Miroculus – Μια από τις 25 ομάδες του ημιτελικού του διαγωνισμού Hello Tomorrow Challenge!

Miroculus – Μια από τις 25 ομάδες του ημιτελικού του διαγωνισμού Hello Tomorrow Challenge!

Η Miroculus είναι μια startup η οποία γεννήθηκε μέσα από το ταχύρρυθμο πρόγραμμα καινοτομίας του Πανεπιστημίου Singularity πριν από μερικούς μήνες. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στην αξιοποίηση τεχνολογίας υψηλού επιπέδου, ώστε αυτή να έχει αντίκτυπο σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού.

Η ομάδα της Miroculus έχει αναπτύξει βιοχημεία που θα εντοπίζει εύκολα και γρήγορα miRNAS μέσω μιας απλής και οικονομικής συσκευής. Η συσκευή αυτή ονομάζεται MIR.I.AM και θα καθιστά εφικτή τη διάγνωση καρκινικού τύπου μέσα σε περίπου μια ώρα χρησιμοποιώντας τμήμα του υλικού (1ml) αιματολογικής εξέτασης.

Για τους στόχους, τη δομή και τη λειτουργία της καινοτόμου αυτής startup μας μίλησε η Φαίη Χριστοδούλου, ιδρυτικό μέλος της Miroculus και μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΒΕΑΑ). Αρχικά, η Φαίη αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η ομάδα και η δυναμική της. Τους συνεργάτες της τους γνώρισε στο Πανεπιστήμιο Singularity στη Sillicon Valley στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α. Η πολυεθνική αυτή ομάδα αποτελείται από κορυφαίους επιστήμονες 5 διαφορετικών εθνικοτήτων: Τον Jorge Soto απο το Μεξικό, τον Alejandro Tocigl και Pablo Olivares από τη Χιλή, τον Ferran Galindo απο τον Παναμά και τον Gilad Gome απο το Ισραήλ.

Η Φαίη μας εξήγησε οτι η έρευνα (technology validation) απαιτεί μεγάλα ποσά χρηματοδότησης καθώς και συγκεκριμένη υποδομή. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους η ομάδα αποφάσισε να εγκαταστήσει τα εργαστήριά της στη Γερμανία. Σε πρώτο στάδιο, στόχος της Miroculus είναι να βελτιώσει τη χημεία και να γίνει σύγκριση με άλλα προϊόντα. Οσον αφορά τις κλινικές έρευνες, αυτές θα γίνουν στο Μεξικό (χώρα προέλευσης ενός εκ των μελών τα ομάδας), καθώς πρόκειται για μια χώρα με μεγάλο πληθυσμιακό εύρος όπου οι πολίτες δεν διστάζουν να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους έρευνες.

Τα εργαστήρια της Miroculus δεν βρίσκονται στην Ελλάδα, όπως μας εξήγησε η Φαίη, διότι δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση σε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια-bioincubators και γιατί τα αναλώσιμα στην Ελλάδα είναι πολύ ακριβότερα σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και χώρες της κεντρικής Ευρώπης, αρα αυξάνουν το κόστος της έρευνας και ανάπτυξης. Οι ίδιοι παράγοντες έχουν αποτρέψει τη Miroculus να δημιουργήσει τα εργαστήρια της και σε άλλες χώρες.

Η startup έχει βραβευτεί σε τέσσερις χώρες (Μεξικό, Χιλή, Ελλάδα και Γαλλία) με πιο πρόσφατη την πρόκριση τους στον ημιτελικό του διαγωνισμού Hello Tomorrow Challenge, ο οποίος στοχεύει στην ανάδειξη προϊόντων και υπηρεσιών που βασίζονται σε καινοτόμες τεχνολογίες. Έχοντας περάσει στο στάδιο του ημιτελικού, η ομάδα της Miroculus δέχεται καθοδήγηση (mentoring) διαδικτυακά, από επιστήμονες σχετικού αντικειμένου. Η βράβευση του τελικού νικητή θα γίνει στις 18 Απριλίου όπου η νικήτρια ομάδα θα κερδίσει το βραβείο των 100.000 ευρώ. Ευχόμαστε η Miroculus να είναι ο τελικός νικητής!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr