NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Online αναζήτηση σεμιναρίων από την πλατφόρμα Prepare.gr

Online αναζήτηση σεμιναρίων από την πλατφόρμα Prepare.gr

Μία ιδέα, τέσσερα άτομα και λίγη εμπειρία στο «επιχειρείν» είναι τα μόνα συστατικά που χρειάστηκαν και το Prepare.gr βρίσκεται στον αέρα.

Ο λόγος γίνεται, για το Prepare.gr τη νέα σελίδα/πλατφόρμα αναζήτησης σεμιναρίων, η οποία απευθύνεται στον κόσμο, που αγαπάει την εκπαίδευση και αναζητά σεμινάρια και άλλου παρόμοιου είδους εκδηλώσεις.

Τα τέσσερα άτομα δεν είναι άλλα από την ομάδα της 9AM (Βίκυ, Γιώργος, Δημήτρης, Σωτήρης) εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων και online συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου και του επιχειρηματικού portal Startup.gr, όπου και σε αυτό το σημείο κρύβεται το σημείο κλειδί για τη γέννηση του Prepare.gr.

«Στο Startup υπήρχε (και υπάρχει) μία ενότητα που ονομάζεται «Σεμινάρια». Μετά από δύο χρόνια λειτουργίας του site, παρατηρήσαμε πως η ενότητα αυτή ενδιαφέρει πολύ κόσμο. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα που να απευθύνεται κυρίως στους ανθρώπους που αγαπούν την εκπαίδευση» ανέφερε χαρακτηριστικά η Βίκυ Ντάλλας, (το ένα τέταρτο) της ομάδας του Prepare.gr, μιλώντας στο epixeiro.gr, για την πλατφόρμα και την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

Με γνώμονα τη φράση «Η πληροφορία που σε ενδιαφέρει μπορεί να έρχεται σε εσένα και όχι να την ψάξεις» η ομάδα του Prepare.gr δημιούργησε μία εύχρηστη πλατφόρμα εύρεσης σεμιναρίων, η οποία χωρίζεται στις εξής δύο ενότητες: Α) Τους εκπαιδευτικούς φορείς, που κάνουν δωρεάν εγγραφή, δημιουργούν online προφίλ και καταχωρούν τα σεμινάρια τους και Β) όλους τους υπόλοιπους που βρίσκονται σε κατάσταση αναζήτησης σεμιναρίων.

Η παραπάνω φράση, όμως, δεν προοριζόταν να σχολιάσει μόνο την κατηγοριοποίηση της πλατφόρμας αλλά και την πρωτότυπη και άκρως εξυπηρετική υπηρεσία SeminarAlerts.
«Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, σήμερα, που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι το Information Overload. Τι να πρωτοκάνεις μέσα σε 24 ώρες; Εμείς σαν Prepare.gr και γενικότερα σαν 9ΑΜ ένα από τα κύρια «θεματάκια μας» είναι ότι δε θέλουμε να ταλαιπωρούμε τους χρήστες των υπηρεσιών μας. «Ούτε ένα κλικ παραπάνω» λέμε συνέχεια στο γραφείο, να κάνει ο επισκέπτης για να φτάσει σε αυτό που θέλει αν αυτό είναι εφικτό» είπε η Βίκυ, επιχειρώντας να εξηγήσει τη χρησιμότητα της εν λόγω υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, με μία εγγραφή στην υπηρεσία SeminarAlerts, οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται για την έναρξη των σεμιναρίων που έχουν επιλέξει, την ένταξη καινούργιων σεμιναρίων στις κατηγορίες που τους ενδιαφέρουν, επιλέγοντας οι ίδιοι τη συχνότητα των ειδοποιήσεων.

Σύμφωνα, με τη Βίκυ στο Prepare.gr δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός αναφορικά με τη θεματολογία των σεμιναρίων «απλώς επειδή ο κύκλος μας αυτή τη στιγμή είναι γύρω από το business, την επιχειρηματικότητα και το marketing, τα περισσότερα καταχωρημένα σεμινάρια είναι γύρω από αυτές τις θεματικές ενότητες» σχολίασε, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «αυτό θα αλλάξει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015, κατά τη διάρκεια του οποίου, το διαφημιστικό πλάνο του Prepare.gr στοχεύει σε περισσότερες θεματικές ενότητες».

Παράλληλα, με τη διεύρυνση της πλατφόρμας στο κομμάτι της θεματολογίας, θα υπάρξουν και νέες υπηρεσίες, όπως μας εκμυστηρεύτηκε η ιδρύτρια του Prepare.gr.

Συγκεκριμένα, για τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, θα προστεθούν στατιστικά στοιχεία επισκεψιμότητας για τα σεμινάρια τους, στατιστικά στοιχεία της αγοράς της εκπαίδευσης, εύκολος τρόπος δημιουργίας εργαλείων προώθησης των σεμιναρίων και αυτόματη εισαγωγή σεμιναρίων από τη βάση δεδομένων των ιστοσελίδων τους. Στην περίπτωση των ιδιωτών, θα προστεθεί εργαλείο προτάσεων σεμιναρίων ανάλογα με το που θέλεις να εργαστείς, εργαλείο προτάσεων ανάλογα με το πότε έχεις χρόνο, στοιχεία αγοράς σχετικά με το τι είναι «στη μόδα» να μάθεις και δυνατότητα συμμετοχής σε δωρεάν εκδηλώσεις εκπαίδευσης του Prepare.gr. Τέλος, και στις δύο κατηγορίες η Βίκυ πρόσθεσε «και πολλά άλλα που δεν έχουμε σκεφτεί ακόμα!»

Σε αριθμούς, το Prepare.gr βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και 5 μήνες, μέχρι στιγμής έχουν εγγραφεί σε αυτό περισσότεροι από 100 εκπαιδευτικοί οργανισμοί και έχουν καταχωρηθεί περισσότερα από 500 σεμινάρια και ενάρξεις τμημάτων. «Έχουμε, ήδη λάβει πολύ θετικό feedback από τους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, για τα αιτήματα ενδιαφέροντος, όσον αφορά τα σεμινάρια που προωθούν, μέσα από τη σελίδα μας» επεσήμανε η Βίκυ, αξιολογώντας τη μέχρι τώρα πορεία του εγχειρήματος και βλέποντας ταυτόχρονα, το μέλλον με αισιοδοξία.

Η ανάγκη της επιχειρηματικότητας για μία πρωτοβουλία όπως το Prepare είναι ίσως και το έναυσμα, το οποίο εξοπλίζει τη Βίκυ με μεγάλες δόσεις αισιοδοξίας για την εξέλιξη του καθώς και η αντίληψη της ότι «η εκπαίδευση έχει άμεση σχέση με οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή μας».

Από πού πηγάζει όμως η αισιοδοξία της Βίκυς Ντάλλας για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα; «Θέλω να είμαι αισιόδοξη» δηλώνει και συνεχίζει «και είμαι τις περισσότερες φορές, ειδικά όταν βλέπω ανθρώπους, που έχουν πετύχει κάτι στη ζωή τους, να δίνουν πίσω στην κοινωνία, να προσφέρουν και να βοηθούν τους νεότερους».

Στο ίδιο κλίμα αισιοδοξίας, η ιδρύτρια της 9AM, του Startup.gr, του Prepare.gr, του POPU.PS και εννέα ακόμα ιστοσελίδων Aggregrators από Online Shops, πιστεύει στις επιχειρηματικές ευκαιρίες, που δίνει η Ελλάδα σε επίδοξους επιχειρηματίες, μέσω του mentoring, των Πανεπιστημίων, των φορέων που στηρίζουν νέους επιχειρηματίες (incubators, accelerators, co-working spaces) αλλά και των φορέων που μπορούν να υποστηρίξουν οικονομικά νέες επιχειρήσεις , που το αξίζουν (VCs και Angel Investors).

Κλείνοντας, και επειδή μετά από περίπου 900 λέξεις κανείς δε θα μπορούσε να πει πως τα λόγια είναι περιττά, η Βίκυ Ντάλλας στην ερώτηση «Πιστεύετε ότι δίνεται η ευκαιρία σε επίδοξους επιχειρηματίες, να πραγματοποιήσουν το ξεκίνημα τους;» κατέληξε στην υπέρ-αισιόδοξη απάντηση «ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ! Δε λέω ότι θα είναι εύκολο, αλλά οι ευκαιρίες υπάρχουν παντού ακόμα και στην Ελλάδα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr