NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Στο Solebike το ποδήλατο είναι το νέο μέσο αστικής μεταφοράς

Στο Solebike το ποδήλατο είναι το νέο μέσο αστικής μεταφοράς

Το παραδοσιακό ποδήλατο αλλάζει μορφή και γίνεται ηλεκτρικό, σηματοδοτώντας τη σύγχρονη μετάλλαξη ενός κατά τα άλλα παραδοσιακού μέσου μεταφοράς.

Η εν λόγω τεχνολογική εφαρμογή, η οποία υπάρχει εδώ και περίπου 50 χρόνια, δεν έχει άλλο σκοπό από το να καταστήσει το ποδήλατο το πλέον σύγχρονο μέσο αστικής μεταφοράς.

Σε αυτό το σημείο, έρχεται το Solebike του κ. Κώστα Γιαννόπουλου, ένα μαγαζί πώλησης, ενοικίασης ηλεκτρικών ποδηλάτων και όχι μόνο.

Σε μία γνωστή και άκρως κομβική τοποθεσία της Αθήνας, σε ένα στενό δίπλα στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ο ιδιοκτήτης του Solebike μας μίλησε για το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης αλλά και ως τουριστικό προϊόν. Στη συνέχεια, με μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας μας απέδειξε τα όσα μας είπε!

Ο κ. Γιαννόπουλος μετά από 20 χρόνια στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και αφού πάντα δραστηριοποιόταν στον συγκεκριμένο κλάδο, βρέθηκε άεργος, ψάχνοντας το επόμενο του βήμα. Η συμπτωματική του, όπως τη χαρακτήρισε ο ίδιος, παρουσία σε μία έκθεση εναλλακτικών μορφών ενέργειας και το χαμόγελο της γυναίκας του Σοφίας, πυροδότησαν τη γέννηση του Solebike.

"Υπήρχε στην έκθεση ένας έμπορος, ο οποίος έδινε για δοκιμή ηλεκτρικά ποδήλατα, δοκίμασε πρώτα η γυναίκα μου και δεν ήθελε να κατέβει" σχολίασε ο Κώστας προσθέτοντας "άρχισα να ψάχνω πολύ το κομμάτι του ηλεκτρικού ποδηλάτου και πολύ γρήγορα διαπίστωσα, ότι το ηλεκτρικό ποδήλατο είναι ένα μόρφωμα, μία μετεξέλιξη του κανονικού, το οποίο θα πρωταγωνιστήσει στην αστική μετακίνηση".

Ποιές είναι όμως οι διαφορές ενός απλού ποδήλατου από το ηλεκτρικό;

Στο Solebike θα βρείτε τα ηλεκτρικά ποδήλατα AGOGS, τα οποία είναι τύπου Pedelec 25.

Το "Pedelec" χαρακτηρίζει την ηλεκτρική υποβοήθηση που ενεργοποιείται με την έναρξη κίνησης των πεταλιών. Όσο δηλαδή γυρνάτε τα πετάλια τόσο ο ηλεκτροκινητήρας σας υποβοηθά.

"Το βασικό σχεδιαστικό κομμάτι έχει επιστρατεύσει την τεχνολογία σε δύο τομείς, ο ένας είναι ένα ηλεκτροκίνητο μοτέρ και ο δεύτερος η μπαταρία που τροφοδοτεί το ποδήλατο. Αυτά τα δύο εξαρτήματα μαζί με τα υποχρεωτικά περιφερειακά κυκλώματα και ένα χειριστήριο, είναι αυτά που κατά βάση διαφοροποιούν το απλό από το ηλεκτρικό ποδήλατο" περιέγραψε ο κ. Γιαννόπουλος, δείχνοντας ένα από τα ποδήλατα.

Το "25" επισημαίνει την κατηγορία του ηλεκτροκινητήρα που η μέγιστη διαθέσιμη ισχύς του στο δρόμο είναι 250W, η οποία και τηρεί τον Ευρωπαϊκό και Ελληνικό κανονισμό για τη διαχώριση των μοντέλων ηλεκτρικών ποδηλάτων που χαρακτηρίζονται ως ποδήλατα και δεν χρειάζονται άδεια κυκλοφορίας ούτε δίπλωμα οδήγησης, από άλλα με ισχυρότερο μοτέρ.

Άμεσο αποτέλεσμα των παραπάνω χαρακτηριστικών για έναν χρήστη ηλεκτρικού ποδηλάτου αποτελούν σίγουρα η έλλειψη κούρασης και η απόλαυση της ποδηλατοκίνησης.

O κ. Γιανόπουλος με το Solebike είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος της εταιρείας AGOGS στην Ελλάδα. Η συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών ποδηλάτων πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της AFI (Action Finance Initiative).

Η AFI προάγει τις μικροπιστώσεις στην Ελλάδα, παρέχοντας πρόσβαση σε μικροδάνεια μέχρι 10.000 ευρώ σε επίδοξους επιχειρηματίες που αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση από άλλες πηγές.

"Λόγω της εμπορικής εκμετάλλευσης των ποδηλάτων και της ευκαιρίας που έχουμε να βλέπουμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους αποφασίσαμε με την AFI, να συνεργαστούμε με την εταιρεία AGOGS. Η εν λόγω εταιρεία, διαθέτει πολύ καλή ποιότητα ποδηλάτων και προσφέρει ένα μεγάλο εύρος στη διαχείριση των πελατών, όσον αφορά τα φυσικά τους χαρακτηριστικά" είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

"Αυτός ήταν ο λόγος, που στη συγκεκριμένη εταιρεία βρήκαμε ένα ιδανικό συνεργάτη, τουλάχιστον για την ελληνική αγορά γιατί έχουν υψηλή ποιότητα και με εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, οπότε και προχωρήσαμε με τη βοήθεια της AFI, στη θεμελίωση της συνεργασίας" τόνισε.

Ο ιδρυτής του Solebike γνωρίστηκε με τους ανθρώπους της AFI κατά τη διάρκεια σεμιναρίων, όπου έκαναν μία παρουσίαση της δουλείας τους. "Σε εκείνη τη φάση εμείς έπρεπε να προχωρήσουμε στην τεχνολογική ανάπτυξη του στόλου μας, η AFI μας έδωσε την απαραίτητη χρηματοδότηση", επεσήμανε ο κ. Γιαννόπουλος.

"Η συνεργασία ήταν από την πρώτη στιγμή εξαιρετική, ήταν ένα σχολείο για μένα η όλη διεργασία μέχρι και την ολοκλήρωση του project. Τα παιδιά δουλεύουν με πολύ κέφι και πίστη σε αυτό που κάνουν".

Η αγορά και η ενοικίαση ποδηλάτων όμως δεν είναι οι μόνοι τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται η επιχείρηση.

"Στη διαπίστωση των προτερημάτων του ηλεκτρικού ποδηλάτου, αυτό που μου ήρθε στο μυαλό είναι, ότι θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στο τουριστικό κομμάτι. Στη συνέχεια, η ιδέα αυτή πιστοποιήθηκε από τους ίδιους τους πελάτες" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος για την έμπνευση των τουριστικών διαδρομών, τις οποίες πραγματοποιεί η εταιρεία.

Οι τουριστικές διαδρομές έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τρία κριτήρια:

  1. την ασφάλεια
  2. την εντύπωση που θα αποκομίσει ο επισκέπτης άρα τα αξιοθέατα,
  3. τη δυνατότητα να απλωθεί η ακτίνα δράσης καθώς δεν υπάρχει το θέμα της κόπωσης.

Οι διαδρομές γίνονται στο κέντρο της πόλης σε τρεις παραλλαγές. Η πρώτη στο ιστορικό κέντρο που είναι και η πιο δημοφιλής, η δεύτερη που είναι πιο διευρυμένη και καλύπτει ένα κομμάτι της Αθήνας, το οποίο δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμο και η τρίτη η απογευματινή είναι η πιο αισθαντική συνδυάζοντας το ηλιοβασίλεμα με την ξενάγηση.

"Εμείς πρέπει να είμαστε οικοδεσπότες δεν είναι μόνο η επιχειρηματικότητα αυτοσκοπός. Στο κομμάτι του τουρισμού μετράει το "hosting" πρέπει να βλέπουμε τους ξένους σαν επισκέπτες μας. Με αυτή τη λογική και επειδή ξέρουμε περισσότερα πράγματα για τον τόπο μας τα ενσωματώνουμε στην εμπειρία μιας εκδρομής, όπως επισκέψεις σε μικρά μη δημοφιλή μουσεία. Τους γνωρίζουμε μια διαφορετική Αθήνα" υπογραμμίζει ο κ. Γιαννόπουλος.

Οι τουριστικές διαδρομές του Solebike δεν περιλαμβάνουν ξενάγηση με τη στενή έννοια του όρου, αλλά διαθέτουν συνοδό μέσα στον ρόλο του οποίου είναι και η αναφορά στα βασικά αξιοθέατα με σκοπό την ολοκληρωμένη εμπειρία του επισκέπτη.

"Σε αυτό τον τομέα κάναμε μία καινοτομία, είμαστε από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ευρώπη που έχουμε το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο αποτελείται από πομπό και δέκτη, το σύστημα του συνοδού και του πελάτη. Με αυτό επιτρέπεται στον ποδηλάτη την ώρα που βρίσκεται στην περιήγηση από το ένα αυτί να μπορεί να ακούει τα σχόλια του συνοδού και ταυτόχρονα το άλλο αυτί να είναι ανοιχτό στο περιβάλλον. Μας δίνει ασφάλεια και μας επιτρέπει να έχουμε επαφή με τον συνοδό" μοιράστηκε μαζί μας ο κ. Γιαννόπουλος για την ποιότητα των διαδρομών.

Συμπερασματικά, το ηλεκτρικό ποδήλατο δεν περιορίζεται σε μία χρήση είναι μέσο μεταφοράς, είναι τουριστικό προϊόν, είναι οτιδήποτε θελήσει κάποιος αρκεί να έχει μεράκι για αυτό που κάνει.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τους δύο ιστότοπους της εταιρείας και αυτόν που αφορά την αγοραπωλησία και αυτόν των τουριστικών διαδρομών για να ενημερωθείτε για όλες τις δράσεις του Solebike, οι οποίες δεν είναι λίγες και συνεχώς αυξάνονται.

Μία επίσκεψη στο Solebike κάποιο Σάββατο μεσημέρι που πραγματοποιούνται δωρεάν δοκιμαστικές βόλτες αλλά και η ενοικίαση ποδηλάτου μέσα από την καινούργια online πλατφόρμα, θα σας πείσουν ότι το ηλεκτρικό ποδήλατο ήρθε για να μείνει!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr