NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Η Agrifarm πιστεύει στην Ελληνική διατροφή

Η Agrifarm πιστεύει στην Ελληνική διατροφή

Όσπρια-ρύζι-ελιές-ελαιόλαδο και αποξηραμένα φρούτα συνιστούν ένα προϊοντικό καλάθι βασισμένο στη μεσογειακή διατροφή, το οποίο δεν είναι άλλο από αυτό της Agrifarm.

«Στην Αgrifarm πιστεύουμε ότι η φυσική τροφή πρέπει να υπόκειται στην ελάχιστη δυνατή επεξεργασία χωρίς να αλλοιώνει τη γεύση της ή να μειώνει τη διατροφική της αξία» λέει ο Δημήτρης Γκρεμυλογιάννης, ιδρυτής της Agrifarm.

Προς αυτή την κατεύθυνση, αποστολή της Agrifarm αποτελεί η παραγωγή και τυποποίηση καινοτόμων προϊόντων με την υιοθέτηση ενός συγκεκριμένου μοντέλου το «Refarming Greece».

«Το εν λόγω μοντέλο αποτελεί μια πρωτοβουλία της Agrifarm και στοχεύει στη δημιουργία μιας συγκεκριμένης επιχειρησιακής κουλτούρας σε όλους όσους εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα παραγωγής αγροτικών προϊόντων. Βασική προϋπόθεση για την επιτυχία του μοντέλου είναι η αντίληψη που έχουμε ότι η διάθεση ποιοτικών προϊόντων με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και προδιαγραφές ξεκινά από το χωράφι» εξήγησε ο κ. Γκρεμυλογιάννης.

Όσον αφορά το κομμάτι της έρευνας η εταιρία έχει ήδη αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικούς Φορείς (Παν/μιο Πατρών, Παν/μιο Θεσσαλίας, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή - Perrotis College) για την εκτέλεση ερευνητικών προγραμμάτων σε θέματα νέων καλλιεργειών, τοπικών / παραδοσιακών προϊόντων.

Ας πάρουμε τα πράγματα, όμως, από την αρχή. Η Agrifarm ιδρύθηκε το 2013 από τον Δημήτρη Γκρεμυλογιάννη, ο οποίος προέρχεται από μία οικογένεια με μακρά παράδοση στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς ο ίδιος αποτελεί πλέον την τέταρτη γενιά της οικογένειας που ασχολείται με τον πρωτογενή τομέα ανελλιπώς στην Κεντρική Ελλάδα.

«Η επιχείρηση ξεκίνησε ουσιαστικά ως μια start up εταιρεία στον αγροδιατροφικό τομέα και την ίδια χρονιά κέρδισε το 1ο βραβείο σε διαγωνισμό που διοργάνωσε η εταιρεία Γαία Τρόφιμα και η Τράπεζα Πειραιώς για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα στον πρωτογενή τομέα» τόνισε ο κ. Γκρεμυλογιάννης.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή, ένα μέρος από τα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στην Agrifarm από ελιές, φρούτα και όσπρια κ.α παράγονται από τους ίδιους σε ιδιόκτητα αγροκτήματα στην περιοχή της Λαμίας, ενώ τα υπόλοιπα προέρχονται από συνεργαζόμενους νέους παραγωγούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με βάση το μικροκλίμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής.

«Ένα μέρος της τυποποίησης γίνεται και σε δικές μας εγκαταστάσεις αλλά και αξιοποιώντας υπάρχουσες πιστοποιημένες δομές συνεργατών μας», πρόσθεσε ο κ. Γκρεμυλογιάννης.

Τα προϊόντα αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην ελληνική αγορά, κυρίως στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα Αθήνα και Θεσ/νίκη, αλλά ο βασικός προσανατολισμός της επιχείρησης είναι εξαγωγικός με υπάρχουσα παρουσία σε Ευρωπαϊκές αγορές, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε συνεργασίες στα Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία.

Στην προσπάθεια του για ανάπτυξη του εξαγωγικού χαρακτήρα της επιχείρησης, όπως προαναφέρθηκε, ο Δημήτρης Γκρεμυλογιάννης δεν ήταν μόνος αλλά συνεργάστηκε με την AFI (Action Finance Initiative).

«Η συνεργασία με την AFI προέκυψε στο πλαίσιο υλοποίησης ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου με σκοπό την ανάπτυξη μιας σειράς προϊόντων με βάση τη μεσογειακή διατροφή, με κύριο προσανατολισμό την είσοδό μας στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Αναφορικά με την AFI, παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση με τη μορφή μικροπιστώσεων σε ανθρώπους που έχουν μια επιχειρηματική ιδέα και δεν έχουν πρόσβαση στα αναγκαία κεφάλαια.

Συγκεκριμένα, η AFI χορηγεί μικροδάνεια μέχρι 10.000 ευρώ σε επίδοξους επιχειρηματίες που αδυνατούν να βρουν χρηματοδότηση από άλλες πηγές ανεξαρτήτως της εμπορικής δραστηριότητας τους, βαθμού καινοτομίας, κατηγορίας επένδυσης και χρήσης τεχνολογίας. Παράλληλα το προσωπικό της AFI, σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών της, παρέχει δωρεάν επιχειρηματική υποστήριξη πριν και μετά την παροχή του δανείου προσαρμοσμένη στις ανάγκες του μικροεπιχειρηματία.

«Η εμπειρία που έχουμε από τη μέχρι τώρα συνεργασία μας κρίνεται εξαιρετική και άκρως επικοδομητική, καθώς υπήρξε και ουσιαστική συνδρομή τους σε τεχνογνωσία στο τομέα του business development. Είναι μια συνεργασία πάντως που μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε περαιτέρω!» επεσήμανε ο κ. Γκρεμυλογιάννης για την εμπειρία του με την AFI.

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στις διακρίσεις που έχει λάβει η Agrifarm μέχρι σήμερα, για την ποιότητα, τον καινοτομικό της χαρακτήρα και την πίστη της στο μεσογειακό μοντέλο διατροφής.

Σε τοπικό επίπεδο έχει διακριθεί με το 1ο Βραβείο για την καινοτομία στον αγροδιατροφικό τομέα και ως προϊόν της χρονιάς από το περιοδικό «Τρόφιμα & Ποτά» για τη σειρά οσπρίων και ρυζιού σε χειροποίητη συσκευασία.

Σε διεθνές επίπεδο έχει λάβει 2 βραβεία Great Taste Award, σε διεθνή διαγωνισμό γευσιγνωσίας στο Λονδίνο (πρώτη φορά βραβεύονται ελληνικά όσπρια) και με Silver Award, για τη συσκευασία μας στα όσπρια και το ρύζι στα European Design Awards.

Δείτε τα προϊόντα και περισσότερες πληροφορίες για την Agrifarm εδώ και στο Yellowday App.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr