NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Mykonos Bites: Μία "νόστιμη" επιχειρηματική ιδέα

Mykonos Bites: Μία "νόστιμη" επιχειρηματική ιδέα

Είναι νόστιμο, νηστίσιμο, αφροδισιακό και η συνταγή του μοναδική. Με καταγωγή από το νησί των ανέμων το αμυγδαλωτό Μυκόνου αλλά και η δημιουργός του κ. Μαίρη Στάη φιλοδοξούν να «κατακτήσουν» το γαστρονομικό γίγνεσθαι της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου.

Αυτή την απόφαση και όλα όσα προέκυψαν στη συνέχεια δέχτηκε να μοιραστεί μαζί μας η κ. Στάη δημιουργός των υπέροχων αμυγδαλωτών Mykonos Bites.

«Αγαπώ την Ελλάδα και ότι έχει να κάνει με αυτήν και τα προϊόντα της, για αυτό και επέλεξα να τα προωθήσω στο εξωτερικό. Με όλη την εμπειρία που έχω, λοιπόν, αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι που ήξερα πολύ καλά και όλοι με προέτρεπαν να κάνω. Το κάνω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου με τη γιαγιά από τη Μύκονο, μου είναι πολύ γνώριμο» άρχισε να μας διηγείτε η κ. Στάη.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Με την πολυετή εμπειρία της στον χώρο της διαφήμισης η κ. Στάη γνώριζε ακριβώς από που έπρεπε να ξεκινήσει. Συνεπώς, δημιούργησε την πρώτη σελίδα για τα αμυγδαλωτά στο Facebook και γενικότερα ξεκίνησε την προώθηση του προϊόντος μέσα από τα social media και το διαδίκτυο.

«Έκανα καταχωρίσεις σε ιστοσελίδες, χρειαζόμουν feedback, πέρα από τους φίλους και τους συγγενείς, από τη στιγμή που ήθελα να κάνω τα Mykonos Bites επάγγελμα και να πετύχω κιόλας σε αυτό» σχολίασε η κ. Στάη.

Η ιδέα αλλά και η διαδικασία υλοποίησης των Mykonos Bites αριθμεί τώρα περίπου δύο χρόνια. «Στην αρχή έδινα δειγματοληπτικά περισσότερο σε γιορτές, καθώς ήθελα να δω την ανταπόκριση του κόσμου προς το εγχείρημα μου» είπε η κ. Στάη και συνέχισε «ξεκινώντας με μία έρευνα αγοράς έστελνα τα αμυγδαλωτά με κουριερ σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια άρχισα να κάνω γάμους και βαφτίσεις κάθε φορά με διαφορετικό αμπαλάζ, σε συνεννόηση πάντα με τον πελάτη».

Μετά ήρθε η αναγνωρισιμότητα, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κ. Στάη, άρχισε να δίνει τα αμυγδαλωτά της σε ξενοδοχεία στη Μύκονο ως γλυκό «καλωσορίσματος» και να πραγματοποιεί παρουσιάσεις του προϊόντος σε events.

Τί είναι, όμως, το αμυγδαλωτό Μυκόνου, τι περιέχει; Γιατί κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα;

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλύκισμα με ένα εξαιρετικό άρωμα και γεύση βασισμένη στο αμύγδαλο και στο ανθόνερο. Το σχήμα του στρογγυλό και το άρωμα του ανθόνερου μπορεί να σας ταξιδέψει. Η εξωτερική υφή του λίγο κρουστή, το εσωτερικό του υγρό και τρυφερό και η ζάχαρη όση ακριβώς χρειάζεται!

Το αμυγδαλωτό της κ. Στάη, το οποίο παρασκευάζεται σε πιστοποιημένο εργαστήριο ξεχωρίζει! Βασισμένα στην παραδοσιακή συνταγή τα Mykonos Bites αποπνέουν την προσωπική πινελιά της δημιουργού τους, με τα υλικά να είναι όλα ελληνικά, ενώ το ανθόνερο, το οποίο κάνει και τη διαφορά στη γεύση και το άρωμα, το φτιάχνει ή ίδια με ένα φίλο της χημικό, όπως μας εκμυστηρεύτηκε. Τέλος, σε περίπτωση που το ξεχάσατε είναι αφροδισιακό και περιέχει μόνο 80 θερμίδες!

Σε μία δύσκολη περίοδο για το ελληνικό επιχειρείν και ενώ η κ. Στάη βρισκόταν σε αναζήτηση του απαραίτητου κεφαλαίου για την έναρξη της επιχείρησης, η λύση ήρθε από την AFI (Action Finance Initiative). «Σαν άνθρωπος του ιντερνέτ, που όλα τα κάνω ηλεκτρονικά και αφού ήδη είχα σταματήσει ένα χρόνο από τη δουλειά μου για να προχωρήσω με τα αμυγδαλωτά, έπεσα πάνω στο site της AFI» τόνισε η κ. Στάη.

Η AFI δημιουργήθηκε το 2014, με γνώμονα την ανάγκη για την προαγωγή μικρο-πιστώσεων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης και χρηματοδότησης μέχρι 10.000 ευρώ σε μικροεπιχειρηματίες με σκοπό την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας.

«Ήμουνα κατασταλαγμένη, πλέον, στο τι ήθελα να κάνω ήξερα τι και πως. Ήθελα τα χρήματα για να μπορέσω να ξεκινήσω» επεσήμανε η δημιουργός των αμυγδαλωτών και πρόσθεσε «Η αντιμετώπιση ήταν θαυμάσια. Όλα τα παιδιά της AFI ήταν πολύ φιλικά, κάνουν θαυμάσια δουλειά και πάνω από όλα με έκαναν να αισθανθώ άνετα». «Δεν είναι μόνο τα λεφτά» τονίζει η κ. Στάη «είναι ότι έχεις έναν άνθρωπο που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου βρει λύση σε οτιδήποτε χρειαστείς» καταλήγει.

«Η AFI με βοήθησε να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα» είπε χαρακτηριστικά χωρίς να χρειάζεται να προσθέσει τίποτα άλλο.

Το μέλλον των Mykonos Bites διαγράφεται λαμπρό και νόστιμο με την κ. Στάη να έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με ντελικατεσεν και μαγαζιά σε όλη τη χώρα άλλα και να πραγματοποιεί επαφές στο εξωτερικό για την προώθηση των αμυγδαλωτών σε Ευρώπη και Ντουμπάι. «Με ενδιαφέρει να αποκτήσω σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα».

Στις άμεσες προοπτικές της δημιουργού είναι ένα μυκονιάτικο καλάθι με λιχουδιές από το νησί αλλά και η παρασκευή αμυγδαλωτού με στέβια. Μπορείτε να βρείτε τα Mykonos Bites σε συσκευασίες των δέκα, πέντε και δυο τεμαχίων, ενώ το site των αμυγδαλωτών είναι στον αέρα περίπου ένα μήνα τώρα.

Το πιο γλυκό και μάλλον πιο εύστοχο σχόλιο για τη νοστιμιά των αμυγδλωτών προέρχεται από τον άντρα της κ. Στάη, το οποίο αν και δεν θα σας το αποκαλύψω μπορεί να το κάνει η ίδια, εάν επικοινωνήσετε μαζί της, πράγμα το οποίο μπορείτε να κάνετε μέσω της ιστοσελίδας των Mykonos Bites και του Facebook.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr