NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Mionido: Ο "πρώτος χώρος" του παιδιού

Mionido: Ο "πρώτος χώρος" του παιδιού

Μια πολύ απλή σύλληψη, μια πρακτική που υπηρετεί μια μακρά παράδοση σεβασμού των βασικών αναγκών του νεογέννητου, αποτελεί την τέλεια απάντηση στις ανησυχίες του μωρού και της μητέρας.

Το mionido είναι ένα στρωματάκι αγκαλιάς για μωρά. Ένα στρωματάκι όπου ακουμπάμε το βρέφος απαλά, οπότε μας δίνεται η δυνατότητα να το πάρουμε αγκαλιά και να το μεταφέρουμε με ασφάλεια, καθώς δρα ως ενισχυτική ραχοκοκαλιά και υποστηρίζει τον αυχένα του.

Παράλληλα, το mionido προσφέρει μια απαλή φωλιά για το μωρό, η οποία είναι αναγκαία για να νιώσει συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα και να παραμείνει ήρεμο, ευτυχισμένο και χαλαρό τις πρώτες και πολύ σημαντικές μέρες της ζωής του.

Η Μαρία Σιγαλού εμπνεύστρια και ιδρύτρια της εταιρείας ithmos kids, η οποία με γνώμονα τις πραγματικές και αναπτυξιακές ανάγκες του παιδιού σε κάθε ηλικία δημιουργεί προϊόντα ειδικά σχεδιασμένα για το παιδί, μίλησε στο epixeiro.gr για τις δημιουργίες της.

«To mionido έφτασε σε εμένα από την προγιαγιά μου. Το είχα σαν μωρό και το χάρηκα σαν μητέρα τεσσάρων παιδιών. Το στρωματάκι αγκαλιάς υιοθετήθηκε από την εξαιρετική γιατρό και παιδαγωγό, Μαρία Μοντεσσόρι, η οποία το λάτρεψε ως μια ένδειξη σεβασμού στην ευαίσθητη ύπαρξη του βρέφους (και όχι μόνο) και το πρότεινε ως απαραίτητο (must) για την προίκα του νεογέννητου» σχολίασε η κ. Σιγαλού και συνέχισε «για αρκετές δεκαετίες πωλείται ως προϊόν στην Αμερικανική, την Ιαπωνική και σε κάποιες Ευρωπαϊκές αγορές».

Η ithmos kids ξεκινήσε τη δραστηριότητα της πριν από δύο χρόνια με την παραγωγή και τη διάθεση του mionido στην Ελληνική αγορά . Πρόκειται, λοιπόν, για προϊόντα και υπηρεσίες μοντεσσοριανής εμπνεύσεως που αναφέρονται στον πρώτο χώρο του μωρού.

"Στην ithmoskids με οδηγό την πίστη μας στο παιδί, με έμπνευση από τη μοντεσσοριανή φιλοσοφία, με σύμμαχο την αρχιτεκτονική μας παιδεία και τη 12ετή γονεϊκή μας εμπειρία διαμορφώνουμε το περιβάλλον του παιδιού, τον "πρώτο του χώρο", τη φωλιά του, το παιχνίδι του και το σπίτι του» τόνισε η κ. Σιγαλού.

Ουσιαστικά, η εταιρεία προσφέρει στου πελάτες της προϊόντα, όπως το mionido, τα βρεφικά mio toys, υπηρεσίες όπως η συμβουλευτική στο σπίτι και ομιλίες με αντικείμενο τη διαμόρφωση του οικιακού περιβάλλοντος. Και όλα αυτά με στόχο να βοηθήσουν τα παιδιά να κατακτήσουν δεξιότητες και αυτοεκτίμηση καθώς και να αναπτύξουν συγκέντρωση και ανεξαρτησία.

Τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ελλάδα σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων από μικρές οικογενειακές βιοτεχνίες. «Ο σχεδιασμός είναι δικός μας και στόχος μας είναι η υψηλή ποιότητα και η αισθητική αρτιότητα. Ταυτόχρονα, δίνουμε μεγάλη σημασία στη λεπτομέρεια και επιλέγουμε καθαρά, οργανικά υλικά και ήπιες τεχνικές με οικολογική ευαισθησία» επισημαίνει η δημιουργός του mionido.

Σύμφωνα με την κ. Σιγαλού, η θερμή ανταπόκριση του κοινού είναι αυτή που τους ωθεί, να συνεχίζουν με πάθος αυτό που κάνουν, καθώς το mionido έχει μόνο φίλους, ενθουσιασμένες μαμάδες και ενθουσιασμένα μωράκια. «Το mionido ήταν μια ιδέα που είχα ήδη δοκιμάσει, μου άρεσε και την αγαπούσα πολύ. Την ξεκίνησα επειδή ακριβώς η Ελλάδα είχε μπει πια σε περίοδο κρίσης και έπρεπε να βρω επαγγελματικά κάτι άλλο, κάτι νέο, κάτι φρέσκο...» αναφέρει η κ. Σιγαλού προσθέτοντας πως η μεγαλύτερη δυσκολία στο εγχείρημα της ήταν να συνδυάσει την ιδιότητα της μητέρας με αυτή του επιχειρηματία.

Στην παραπάνω δυσκολία ήρθε να προστεθεί και η χρόνια «αντι-επιχειρηματική» νοοτροπία του Ελληνικού κράτους, αναφορικά με τη δημιουργό, η οποία στάθηκε στους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές, τη δυσκολία χρηματοδότησης, τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, το ασταθές περιβάλλον, οι οποίες δημιουργούν ένα καθόλου ελκυστικό περιβάλλον.

«Το mionido ξεκίνησε ως μια μικρή ατομική επιχείρηση και όπως όλες οι επιχειρήσεις είχε ανάγκη από αρχικό κεφάλαιο. Σε αυτό το σημείο, εμφανίστηκε η AFI, μέσω της οποίας η απόκτηση αυτού του αρχικού κεφαλαίου έγινε εφικτή χωρίς ταλαιπωρία, υποθήκες και άλλα βαρίδια, αλλά με ταυτόχρονη συμβουλευτική υποστήριξη για την ορθή ανάπτυξη της επιχείρησης. Και όλα αυτά μέσα σε ένα φιλικό προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλον» μοιράστηκε μαζί μας η κ.Σιγαλού αναφερόμενη στην Action Finance Initiative, τον οργανισμό που βοήθησε το όνειρο της να γίνει πραγματικότητα.

Η AFI δημιουργήθηκε το 2014, με γνώμονα την ανάγκη για την προαγωγή μικρο-πιστώσεων στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κατάρτισης και χρηματοδότησης μέχρι 10.000 ευρώ σε μικροεπιχειρηματίες με σκοπό την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και την καταπολέμηση της ανεργίας.

«Το φιλικό περιβάλλον και η υποστήριξη είναι παραπάνω από εμφανείς. Παρότι τα capital controls πάγωσαν τη διαδικασία έγκρισης και εκταμίευσης του δανείου, η υποστήριξη της επιχείρησής μου συνεχίστηκε με mentoring και εξειδικευμένα σεμινάρια» κατέληξε.

Το mionido ταξιδεύει σε κάθε άκρη της γης, μέχρι τώρα έχει κάνει πωλήσεις (λιανικής) σε Κύπρο, Γαλλία, Αγγλία, Γερμανία, Ισπανία, Αμερική και Αυστραλία, ενώ επόμενο στόχο της εταιρείας αποτελεί η χονδρική πώληση.

Όλα τα βρεφικά mio, montessori inspired objects, μοντεσσοριανής έμπνευσης μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα του mionido και στα social media (facebook, pinterest, youtube).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr