NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Success stories
ανάγνωση

4Legs: Ο Παντελής Κάλτσος φτιάχνει χειροποίητα έπιπλα για το δικό σου κατοικίδιο

4Legs: Ο Παντελής Κάλτσος φτιάχνει χειροποίητα έπιπλα για το δικό σου κατοικίδιο
16_06_2020

Powered by:
The People's Trust Ενισχύουμε μικρές επιχειρήσεις
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Success stories

Από μικρή ηλικία παρατηρούσε τον πατέρα του, μηχανικό αυτοκινήτων, να κατασκευάζει και να επιδιορθώνει κάθε είδους κατασκευή. Είχε το μαστόρεμα στο DNA του. Παρότι σπούδασε Μηχανικός Έργων Υποδομής και εργάστηκε και ως μηχανικός, αλλά και στον τομέα των πωλήσεων στη συνέχεια, ένας σκύλος, o Drogo, τον έκανε να σκεφτεί διαφορετικά. Το πανέμορφο King Charles Cavalier φαίνεται πως του άνοιξε τον δρόμο για την επιχειρηματικότητα.

Κάπως έτσι, ο Παντελής, μαζεύοντας δυο παλέτες από τον δρόμο, κατασκεύασε το πρώτο κρεβατάκι και bowl stand για τον σκύλο του. Η ερασιτεχνική ενασχόληση στο μπαλκόνι του σπιτιού, σιγά σιγά έγινε αγάπη για ένα επάγγελμα. Και κάπως έτσι γεννήθηκε η 4legs. Μια εταιρεία που πουλάει χειροποίητες κατασκευές και έπιπλα για κατοικίδια.

“Τα βασικά υλικά που χρησιμοποιώ προς το παρόν είναι το ξύλο, το μέταλλο και υφάσματα”, μας εξηγεί ο Παντελής. “Η χειροποίητη κατασκευή είναι πολύ ιδιαίτερη. Εμπεριέχει ένα συναισθηματισμό σε κάθε μορφή της. Επιπλέον, η δυνατότητα custom κατασκευής με το όνομα του κατοικιδίου μας ή σε μεγέθη και χρώματα που επιθυμεί ο αγοραστής, είναι κάτι το οποίο μας κάνει να ξεχωρίζουμε ως επιχείρηση”, συνεχίζει.

- Εκτιμά το αγοραστικό κοινό την αξία του χειροποίητου;

Νομίζω αισθάνεται τη διαφορετικότητα του χειροποίητου, αλλά δυσκολεύεται να κατανοήσει τη διαφορά του κόστους κατασκευής σε σχέση με το βιομηχανοποιημένο.

- Τι μπορεί να αγοράσει κάποιος από την επιχείρησή σου;

Bowl stand από πολύ μικρά μεγέθη για γάτες και μικρόσωμους σκύλους, μέχρι ρυθμιζόμενου ύψους για διατήρηση της σωστής στάσης σώματος σκύλων κατά την διάρκεια του γεύματος. Κρεβατάκια και μαξιλάρια για τον ύπνο. Αλλά και stand αναμονής σκύλων για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δεν επιτρέπεται η είσοδος κατοικιδίων.

4legs.gr

- Ήταν δύσκολο το εγχείρημα μιας τέτοιας επιχείρησης; Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός;

Είναι πάρα πολύ χρονοβόρο γιατί πρέπει να σχεδιαστεί ένα προϊόν, να κατασκευαστεί και αφού επιλεχθούν τα κατάλληλα υλικά και μεγέθη, να κατασκευαστεί. Ύστερα να δοκιμαστεί η πρακτικότητα και η αντοχή του. Και αφού γίνουν όλα αυτά ξεκινά και η ανάγκη για οικονομικούς πόρους. Είναι φυσιολογικό, καθώς πρέπει να το επικοινωνήσεις με το αγοραστικό κοινό. Και αυτό σημαίνει φωτογραφήσεις, e-shop, διαφήμιση και όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να καταστεί βιώσιμο το εγχείρημα.

- Έχεις πωλήσεις μόνο σε Ελλάδα ή και εξωτερικό;

Οι πωλήσεις μέχρι στιγμής αφορούν κυρίως το εξωτερικό. 80% στις ΗΠΑ, 15% Ηνωμένο Βασίλειο και 5% λοιπές χώρες, μέσω της πλατφόρμας που διατίθενται ως τώρα. Πλέον, δημιουργήθηκε και το ελληνικό e-shop και περιμένουμε την εγχώρια ανταπόκριση. Ελπίζω πως θα πάμε καλά και πως σε μερικά χρόνια από τώρα θα μπορώ να έχω μια υγιή επιχείρηση, που θα μπορεί να συντηρεί με αξιοπρέπεια όσο πιο πολλές οικογένειες είναι δυνατό.

- Με ποιο τρόπο σε βοήθησε το The People's Trust;

Ο οργανισμός The People's Trust με βοήθησε ουσιαστικά με τη διάθεση πόρων για την προώθηση των προϊόντων στην αγορά (γραφιστικά, e-shop, digital marketing) και με την αγορά γραφειακού εξοπλισμού (PC, εκτυπωτής). Το σημαντικό όμως είναι πως πέραν της χρηματοδότησης, αποτελείται από ένα δίκτυο ανθρώπων που κατανοεί τις ανάγκες της σύγχρονης επιχειρηματικότητας και βοηθάει σε κάθε βήμα ενός νέου ξεκινήματος. Για αυτό και θα το πρότεινα σίγουρα σε ένα νέο επιχειρηματία που θέλει να κυνηγήσει το όνειρό του.

Το The People’s Trust είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που υποστηρίζει νεοσύστατες και υφιστάμενες μικρές επιχειρήσεις όλων των κλάδων, παρέχοντας μικροχρηματοδότηση μέχρι το ποσό των €10.000 και δωρεάν υπηρεσίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Ο οργανισμός έχει ως ιδρυτικό και βασικό χρηματοδότη το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr