NEWSFLASH...
Τροχιοδείκτης
ανάγνωση

Πάνω από 500 δισ. δολ. αυξήθηκε η κεφαλαιοποίηση των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών

Πάνω από 500 δισ. δολ. αυξήθηκε η κεφαλαιοποίηση των μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών

​Αγώνα δρόμου αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων κάνουν οι μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες στον κόσμο προκειμένου να είναι οι πρώτες που θα έχουν θετικά νέα σχετικά με το εμβόλιο.

Η κεφαλαιοποίηση των 10 μεγαλύτερων φαρμακοβιομηχανιών στον κόσμο αυξήθηκε κατά το διάστημα της χρηματιστηριακής ανόδου κατά 500 δισ. δολάρια περίπου βασιζόμενη κυρίως στις ειδήσεις για την εξεύρεση του “αγίου δισκοπότηρου” της παγκόσμιας υγείας. Του εμβολίου κατά του covid 19. Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν συνεχώς ανακοινώσεις ότι κάποια εταιρεία βρίσκεται στην κατασκευή του εμβολίου. Ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι πριν το 2021 θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει η κατοχύρωση και η εμπορική διάθεση του εμβολίου. Οποιεσδήποτε ειδήσεις που ανακοινώνονται ακόμη και εάν έχουν τα εύσημα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγεία (Π.Ο.Υ), αποτελούν ειδήσεις μέσα από τα εργαστήρια. Χθες, ένα εργαστήριο στη Βρετανία πήρε τα εύσημα του Π.Ο.Υ. και την ίδια στιγμή Κινέζοι επιστήμονες δήλωναν ότι βρήκαν εμβόλιο συμβατό και βολικό για την παγκόσμια κοινότητα.

Μέσα στο 2021 αναμένεται η εμπορική χρήση του εμβολίου

Μέχρι να φτάσουν στα νοσοκομεία και στα φαρμακεία τα εμβόλια που θα δείξουν αποτέλεσμα θα απαιτηθεί τουλάχιστον 10 - 12 μήνες λένε οι ειδικοί και πάντα κάτω από το δεδομένο να μην υπάρχει μετάλλαξη του ιού που θα δημιουργήσει νέα παγκόσμια προβλήματα.

Η επόμενη μάχη που θα δοθεί (δισεκατομμυρίων δολαρίων) θα είναι η κατοχύρωση της χρήσης. Εκεί εκτός από τον αγώνα δρόμου νομικού πατενταρίσματος του εμβολίου θα έχουμε ιστορίες και “βιομηχανικής κατασκοπείας” οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν άνετα κινηματογραφική ταινία.

Οι επενδύσεις σε R&D που γίνονται από τις 10 μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες θα ξεπεράσουν τα 100 δισ. ευρώ μέσα στη διετία 2020 - 2021 εκτιμούν οι αναλυτές σε Morgan Stanley, Credit Suisse και Goldman Sachs. Αν σ’ αυτές προστεθούν και οι ακαδημαϊκές δαπάνες ερευνών από τα 50 μεγαλύτερα πανεπιστήμια, τότε είναι κατανοητό ότι ο covid 19 έφερε ένα κύμα πρωτοπορίας και ανταγωνισμού πάνω στην ιατρική έρευνα και επιστήμη.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr