NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Τα φυσικά καλλυντικά που «γεννήθηκαν» στους βιολογικούς ελαιώνες της Λακωνίας

Τα φυσικά καλλυντικά που «γεννήθηκαν» στους βιολογικούς ελαιώνες της Λακωνίας

Ο Νίκος Σακελλαρόπουλος, Χημικός Μηχανικός, M.Sc., υπεύθυνος παραγωγής της Esthique Natural Cosmetics, μιλάει στο epixeiro.gr για τον τομέα των καλλυντικών στην Ελλάδα, τον ανταγωνισμό και τις καινοτομίες που χρησιμοποιεί η συγκεκριμένη εταιρεία στην παραγωγή και την σύσταση των προϊόντων της.

Μιλήστε μας για την Esthique Natural Cosmetics. Πώς προέκυψε η δημιουργία της, ποια η φιλοσοφία «πίσω» από το συγκεκριμένο brand;

Το brand δημιουργήθηκε με γνώμονα την ανάγκη να στραφούμε προς τη φύση για την φροντίδα, την περιποίηση και την προστασία του προσώπου και του σώματός, με φυσικά καλλυντικά που να παρέχουν αγνότητα, αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Εκείνο για το οποίο ήμασταν βέβαιοι εξαρχής ήταν πως θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι καινοτόμο και φρέσκο, μια συνεκτική πρόταση επαναπροσέγγισης των παραδοσιακών καλλυντικών, θέτοντας τον πήχη πολύ ψηλά σε ποιότητα. Αυτό ήταν για εμάς μια μεγάλη πρόκληση, όμως παράλληλα και ένας ξεκάθαρος στόχος. Το πάθος μας και η ποιοτική παραγωγή, μας έδωσαν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε 100% ελληνικά φυσικά καλλυντικά πολύ υψηλής ποιότητας, με βιολογικό ελαιόλαδο από τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου σε συνδυασμό με φυσικό άθερμο βαλσαμέλαιο.

Έτσι, προέκυψαν τα ελληνικά φυσικά καλλυντικά με άθερμο βιολογικό ελαιόλαδο Esthique Natural Cosmetics, που διαθέτουν όλες τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις νόμιμης κυκλοφορίας και έχουν υποβληθεί σε πλήρη δερματολογικό έλεγχο.

Ποια η «σχέση» μεταξύ της Esthique Natural Cosmetics και των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου; Πώς «αλληλεπιδρούν» οι δύο συγκεκριμένες προσπάθειες;

H ιστορία μας ξεκινά το 1992 με τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου. Είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παράδοση και την παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου, στους πρόποδες του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, στη Σπάρτη Λακωνίας, με πλήρως βιολογικό τρόπο.

Ο ενθουσιασμός μας για το οικογενειακής παραγωγής βιολογικό ελαιόλαδο, σε συνδυασμό με την συνεχή ζήτηση για νέα φυσικά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς που προσφέρει η ελληνική γη, συνέβαλαν στη δημιουργία ενός καινούργιου επιχειρηματικού εγχειρήματος επίσημα το 2009.

Η αρχική ιδέα, η έμπνευση αλλά και η τελική υλοποίηση των συνταγών για τα φυσικά καλλυντικά προέρχονται και έχουν την υπογραφή της κοσμετολόγου Αθανασίας Καναρά – Σακελλαροπούλου. Μετά από αρκετό χρόνο έρευνας και δοκιμών, ολοκληρώθηκε η σύνδεση μεταξύ των ελαιοπροϊόντων Σακελλαρόπουλου και της απόλυτης φυσικής περιποίησης και ομορφιάς.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα αγνά καλλυντικά είναι το φυσικό επακόλουθο της μακράς πορείας των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου. Συνδυάζοντας τα πολυβραβευμένα παγκοσμίως ελαιόλαδα που παράγουμε, μαζί με αγνές, φυσικές και πλήρως ελεγμένες πρώτες ύλες, αλλά και πλήρη επιστημονική παρακολούθηση και τεχνογνωσία σε όλα τα στάδια, καταφέραμε να δημιουργήσουμε πραγματικά φυσικά καλλυντικά με ιδιαιτερότητες, καινοτομίες που βασίζονται στην ιστορία μας αλλά και στην παράδοση του τόπου μας.

sakel_Esthique-1.jpg?mtime=20200627150101#asset:194116

Ποια είναι τα προϊόντα που προσφέρει σήμερα η Esthique Natural Cosmetics; Υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκταση της γκάμας;

Βασιζόμενοι πάντα στην απόλυτα φυσική ομορφιά και περιποίηση, έχουμε δημιουργήσει 3 κατηγορίες φυσικών καλλυντικών. Προκύπτουν από την μελέτη των ωφέλιμων ιδιοτήτων και των ευεργετικών δράσεων της ελιάς και όλων των φυσικών ελαίων και εκχυλισμάτων (όπως λεβάντα, γιασεμί, τριαντάφυλλο, υλάνγκ υλάνγκ, αλόη, πορτοκάλι, μέλι, γάλα, λεμόνι, κανέλα, πρόπολη, χαμομήλι, βρώμη, ρόδι κ.α.) που οδήγησαν την εταιρεία μας σε μια πλήρη γκάμα προϊόντων φροντίδας για το πρόσωπο και το σώμα.

Οι βαλσαμοαλοιφές κεριού με βιταμίνη Ε, φυσικό κερί μέλισσας καθώς και πολύτιμα έλαια – εκχυλίσματα αποτελούν μια σύγχρονη έκδοση των κλασσικών κεραλοιφών ή κηραλοιφών. Διαθέτουν πλήρως ελεγμένα φυσικά συστατικά, βασίζονται στο άθερμο βαλσαμέλαιο που παράγουμε, ακολουθούν συγκεκριμένα πρότυπα ποιότητας, είναι δερματολογικά ελεγμένες, δεν δοκιμάζονται σε ζώα και δεν περιέχουν parabens, sls αλλά και πολλά ακόμα χημικά συστατικά.

Τα χειροποίητα φυσικά σαπούνια με βιολογικό ελαιόλαδο, πολύτιμα έλαια και εκχυλίσματα της Esthique Natural Cosmetics παράγονται με το βραβευμένο βιολογικό ελαιόλαδο των ελαιώνων Σακελλαρόπουλου, διαθέτουν όλες τις νόμιμες ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις κυκλοφορίας, είναι δερματολογικά ελεγμένα και δεν περιέχουν parabens. Είναι μια εξέλιξη των σαπουνιών ελαιολάδου, κυρίως ποιοτικά, με καινοτόμα συστατικά και μεθόδους παραγωγής.

Τέλος, σε αποκλειστική συνεργασία με τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στην Esthique Natural Cosmetics έχουμε συμπεριλάβει στις προτάσεις μας το 100% φυσικό, άθερμο βαλσαμέλαιο, ένα από τα καλύτερα φυσικά βαλσαμέλαια που προσφέρει η ελληνική γη.

Τα φυσικά καλλυντικά Esthique Natural Cosmetics είναι 100% Made in Greece. Παράγονται με συστατικά της φύσης και βιολογικό ελαιόλαδο αποκλειστικά στην Ελλάδα, κυρίαρχα με ελληνικές πιστοποιημένες πρώτες ύλες και όλες τις διαδικασίες παραγωγής να γίνονται στην χώρα μας.

Στόχος μας είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να επεκτείνουμε περαιτέρω την γκάμα των φυσικών καλλυντικών μας και σε διαφορετικούς τομείς της ομορφιάς, δημιουργώντας νέα προϊόντα με καινοτομίες στην παραγωγή τους.

sakel_Esthique-4.jpg?mtime=20200627150147#asset:194119

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε στη δημιουργία και διάθεση μιας σειράς 100% ελληνικών φυσικών καλλυντικών και πώς τις ξεπεράσατε;

Η παραγωγή φυσικών καλλυντικών διέπεται από πολύ μεγάλη δυσκολία. Υπάρχουν πολλά συστατικά που είναι μη επιτρεπτά ή που δεν επιθυμούσαμε να χρησιμοποιήσουμε στα καλλυντικά μας και τα αποκλείσαμε. Χρειάζονται ταυτόχρονα μεγάλη αρχική επένδυση και τεχνογνωσία, ειδικά στην δημιουργία των καλλυντικών, ώστε να παραχθούν ποιοτικά και ιδιαίτερα καλλυντικά.

Επίσης, σε αντίθεση με τα κλασσικά καλλυντικά, δεν υπάρχουν έτοιμες «φόρμουλες» και έτοιμες συνταγές παραγωγής. Έτσι, έπρεπε να βασιστούμε σε απόλυτα φυσικούς τρόπους συντήρησης, δράσης και σύστασης των προϊόντων μας, αλλά και να δημιουργήσουμε όλα μας τα καλλυντικά από του μηδενός, βασιζόμενοι στις πρώτες ύλες που διαθέτουμε αλλά και να στραφούμε στους βιολογικούς ελαιώνες μας.

Ποιος είναι ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα, σήμερα, στη συγκεκριμένη κατηγορία προϊόντων; Ποιοι οι άξονες στους οποίους βασίζετε το δικό σας branding ώστε να προσεγγίσετε στοχευμένα και αποτελεσματικά το καταναλωτικό κοινό;

Κάνοντας εκτενή έρευνα πριν ξεκινήσουμε την σύσταση της εταιρείας, διαπιστώσαμε πως υπάρχει αρκετά μεγάλος ανταγωνισμός στον τομέα των καλλυντικών στην Ελλάδα, αλλά και πως πολλά προϊόντα που κυκλοφορούν ακολουθούν την ίδια τυποποιημένη λογική.

Εμείς επιδιώξαμε να διαφοροποιηθούμε εντελώς από την υπάρχουσα τάση, ακόμα και από το ξεκίνημα. Στοχεύουμε στην δημιουργία εξειδικευμένων καλλυντικών, φυσικών καλλυντικών, που απευθύνονται σε όσους προσέχουν ιδιαίτερα την προσωπική τους φροντίδα, τα καλλυντικά προϊόντα που χρησιμοποιούν αλλά ενδιαφέρονται για τη φύση και το περιβάλλον.

Χρησιμοποιώντας αγνά συστατικά και βασίζοντας της παραγωγή μας στην καλύτερη δυνατή ποιότητα καλλυντικών που μπορούμε να παράγουμε, κάνουμε ξεκάθαρο στο καταναλωτικό κοινό πως τα φυσικά καλλυντικά μας είναι ιδιαίτερα, καινοτόμα και απευθύνονται σε μια αγορά niche.

Σας έχουμε γνωρίσει ευρύτερα από τα βραβευμένα βιολογικά ελαιόλαδα που παράγετε. Πώς εξελίσσεται σήμερα η συγκεκριμένη διαδικασία; Ποιες οι νεότερες εξελίξεις;

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, εδώ και 28 χρόνια, διαθέτουν μια παγκοσμίως καινοτόμα γκάμα ελαιοπροϊόντων, τα οποία πλέον βραβεύονται για την ποιότητα, την γεύση και τα υγειοπροστατευτικά συστατικά που περιέχουν. Έως τώρα, τα βιολογικά ελαιόλαδα και οι gourmet επιτραπέζιες ελιές μας έχουν βραβευθεί με 164 πολύ υψηλές διακρίσεις σε διεθνώς αναγνωρισμένους διαγωνισμούς. Πρόσφατη είναι η διπλή διάκριση μας στα Aristoleo High Phenolic Awards 2020, όπου δύο τύποι επιτραπέζιων ελιών μας διακρίθηκαν με τις βραβεύσεις SUPER HEALTH GOLD AWARD για τα υγειοπροστατευτικά συστατικά που περιέχουν.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι για τους βιολογικούς ελαιώνες και το brand Esthique; Πώς θα εξελιχθεί η στρατηγική σας μέσα στο 2020, λαμβάνοντας υπόψιν και την τρέχουσα πανδημία;

Παρότι η τρέχουσα πανδημία έχει επηρεάσει όλους μας, παραμένουμε θετικοί στη σκέψη μας. Συνεχίζουμε με την καλύτερη προοπτική και διατηρούμε τον στόχο μας: παράγουμε και εξάγουμε καινοτόμα ελληνικά ελαιοπροϊόντα αλλά και φυσικά καλλυντικά, μεταφέροντας ένα κομμάτι της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr