NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

D.A.S. Hellas: Η δημιουργία εταιρικής αξίας μέσα από το υγιές περιβάλλον εργασίας και τη συνεργασία

D.A.S. Hellas: Η δημιουργία εταιρικής αξίας μέσα από το υγιές περιβάλλον εργασίας και τη συνεργασία

Η Νάντια Σταυρογιάννη, Διευθύνουσα Σύμβουλος της D.A.S Hellas, μίας κορυφαίας ασφαλιστικής εταιρείας εξειδικευμένης στη νομική προστασία, μιλάει στην στήλη «Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα» του epixeiro.gr για το ρόλο που παίζει η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη στρατηγική και στη διοίκηση της εταιρείας, για τα οφέλη του υγιούς περιβάλλοντος εργασίας για τους εργαζόμενους αλλά και για την ίδια την εταιρεία, για τον ξεχωριστό ρόλο που διαδραματίζουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στην υπεύθυνη επιχειρηματικότητα και για την αξία της συνεργασίας τόσο μέσα στην εταιρεία όσο και με το εξωτερικό περιβάλλον.

Τι σημαίνει για την D.A.S. Hellas η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη;

Η Εταιρική Υπευθυνότητα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της D.A.S.Hellas από την έναρξη της λειτουργίας της. Εντάσσεται στις επιχειρηματικές αρχές, στη στρατηγική και στη διοίκηση της εταιρείας. Για εμάς, η ενεργή συμμετοχή σε δράσεις Ε.Κ.Ε. αποτελεί προτεραιότητα. Αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε στο «τέλος της ημέρας», είναι κάθε δράση μας, να βελτιώνει τη λειτουργία της εταιρείας και να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες τις κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιούμαστε.

Για κάθε πρακτική Ε.Κ.Ε. που εφαρμόζετε στην D.A.S. Hellas, ποιος είναι ο πρώτος στόχος που θέτετε;

Πρώτος στόχος κάθε δράσης Ε.Κ.Ε. που εφαρμόζουμε στην D.A.S. Hellas, είναι να ενισχύουμε το θετικό, και υγιές περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους μας. Αυτό βοηθά στην ενδυνάμωση των δυνατοτήτων τους, έτσι ώστε να αναδειχθούν οι δεξιότητές τους. Ταυτόχρονα ενισχύει την διοίκηση στη λήψη αποφάσεων που θα ωφελήσουν όχι μόνο τους ίδιους αλλά και τους στόχους της εταιρείας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι οι εταιρείες που διαπρέπουν σήμερα, το οφείλουν στο στελεχιακό δυναμικό τους. Έτσι και για την D.A.S. Hellas, η δημιουργία αξίας για την εταιρεία και η ευημερία της, εξαρτάται απόλυτα από την ικανότητά του προσωπικού της, να κατευθύνει την εταιρεία σε «περιοχές» που μπορούν να προσφέρουν αξία.

Τελευταία, ακούγεται συχνά η ανάπτυξη του ασφαλιστικού κλάδου στην ΕΚΕ. Που το αποδίδετε;

Η απόφαση να ασφαλιστεί κάποιος αποτελεί κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά, άρα Ε.Κ.Ε. Οι ασφαλιστικές εταιρείες αποτελούν από τη φύση τους μια διαδικασία ΕΚΕ. Ο ασφαλιστικός κλάδος διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, όχι μόνον στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας αλλά και στην κοινωνική, και περιβαλλοντική πρόοδο. Οι πρακτικές Ε.Κ.Ε. που εφαρμόζονται από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ασφαλιστικό τομέα, δημιουργούν ένα νέο πλέγμα κοινωνικής δράσης και οργάνωσης, πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα με πολλαπλασιαστικές επιδράσεις. Τομείς όπως το εργασιακό κλίμα, η ηθική, ο κοινωνικός διάλογος, η ενασχόληση με τις τοπικές κοινωνίες και η ενεργός συμμετοχή των εργαζομένων του κλάδου, αποτελούν εξελίξεις που μακροπρόθεσμα θα είναι προς όφελος της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας.

Μιλήστε μας για την τελευταία πρακτική Ε.Κ.Ε. στην D.A.S. Hellas.

Η D.A.S. Hellas ξεκίνησε να εφαρμόζει ένα ετήσιο πρόγραμμα Ε.Κ.Ε., του οποίου η προσέγγιση της Ε.Κ.Ε. έχει διττό στόχο: εσωτερικά στην εταιρεία, αποσκοπεί στη σύσφιξη σχέσεων των στελεχών, βελτίωση του περιβάλλοντος λειτουργίας, ενδυνάμωση και πίστη στο όραμα της εταιρείας. Εξωτερικά, αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας των εργαζόμενων με τους συνεργάτες, στο συσχετισμό μεταξύ πελατών και εταιρείας και στην προβολή της εταιρείας με προστιθέμενη κοινωνική αξία.

Αυτό που επιτυγχάνουμε, είναι η επικοινωνία με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, η ανάπτυξη γόνιμου αμφίδρομου διαλόγου με αυτά, προκειμένου να επιτευχθεί κάλυψη αναγκών των κοινωνικών ομάδων και δέσμευση μεταξύ εταιρείας και ενδιαφερόμενων μερών (stakeholder engagement).

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr