NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κορονοϊός: Το ΔΝΤ ζητά δράση για την προστασία των γυναικών από το οικονομικό πλήγμα

Κορονοϊός: Το ΔΝΤ ζητά δράση για την προστασία των γυναικών από το οικονομικό πλήγμα
22_07_2020 | 12:23 22_07_2020 | 12:24
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Κοινωνία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε από τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό του οικονομικού αντίκτυπου που θα έχει η πανδημία στις γυναίκες.

Το ΔΝΤ ανέφερε ότι η πανδημία απειλεί να προκαλέσει ζημιά στις ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί για τις γυναίκες, διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ των φύλων που εξακολουθεί να υφίστανται παρά τα 30 χρόνια προόδου.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη αναφορά, οι κυβερνήσεις πρέπει να χρησιμοποιήσουν την πλήρη δέσμη εργαλείων που έχουν στη διάθεση τους για να επεκτείνουν την εισοδηματική υποστήριξη στις ευάλωτες ομάδες, να προστατεύσουν την απασχόληση και να παρέχουν κίνητρα για την εξισορρόπηση της εργασίας και της οικογενειακής φροντίδας.

Προειδοποιώντας για τον αντίκτυπο στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο, το ΔΝΤ υπογράμμισε ότι οι πολιτικές θα μπορούσαν να σχεδιαστούν για την αντιμετώπιση της ανισότητας των φύλων, δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες και κίνητρα για την εργασία των γυναικών. Η επένδυση στην εκπαίδευση και στις υποδομές, η επιδότηση της μέριμνας και η παροχή γονικής άδειας θα είναι ζωτικής σημασίας για μια βιώσιμη ανάκαμψη από την πανδημία.

Ορισμένες χώρες είχαν ήδη κινηθεί γρήγορα για να υιοθετήσουν ορισμένες από αυτές τις πολιτικές, δήλωσε το ΔΝΤ. Ωστόσο, πρόσθεσε, όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να βελτιώσουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και οικογενειακού προγραμματισμού, να επεκτείνουν την υποστήριξη στις μικρές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους και να εξαλείψουν τα νομικά εμπόδια κατά της οικονομικής χειραφέτησης των γυναικών.

Το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες να εργάζονται σε τομείς όπως οι βιομηχανίες υπηρεσιών, το λιανικό εμπόριο, ο τουρισμός και η φιλοξενία, που απαιτούν προσωπικές αλληλεπιδράσεις και έχουν πληγεί περισσότερο από τα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr